Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ... φέρνει στόπερ στον Ολυμπιακό - "Ηγέτης με Κάρμο" - "Χάριζαν" 21 εκατ. στο Λιμάνι και δεν τον ήθελαν!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-19 19:15:00

Ο Χουάνγκ... φέρνει στόπερ στον Ολυμπιακό - "Ηγέτης μαζί με Κάρμο" - Τους "χάριζαν" 21 εκατ. και δεν ήθελαν!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Χουάνγκ... φέρνει στόπερ στον Ολυμπιακό - "Ηγέτης μαζί με Κάρμο" - Τους "χάριζαν" 21 εκατ. και δεν ήθελαν!

Η "εμπλοκή" του Κορεάτη και το πρώτο "όχι" των Πειραιωτών. Ποιος είναι ο κεντρικός αμυντικός που βρίσκεται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα και προορίζεται για παρτενέρ του άσου της Πόρτο στην ερυθρόλευκη άμυνα και το παρελθόν του με τον Ολυμπιακό!
 

Ψηλά στη λίστα των ανθρώπων τού Ολυμπιακού φαίνεται ότι βρίσκεται το όνομα του Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, του διεθνή Αυστριακού στόπερ που αυτό το διάστημα παίζει στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 32χρονος άσος αποτελεί σημείο αναφορά για την εθνική του ομάδα, έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε Αούστρια Βιέννης, Ντιναμό Κιέβου, Λεβερκούζεν, Λέστερ και, τώρα, στον Ερυθρό Αστέρα. 

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι και τα 15), και το συμβόλαιό του με την ομάδα τής Σερβίας λήγει το καλοκαίρι του 2024 - Τυπικά, δηλαδή, μπορεί να συμφωνήσει από τώρα με κάποια ομάδα για το προσεχές καλοκαίρι και, με αυτόν τον τρόπο, να ασκήσει πίεση στη νυν ομάδα του για να τον αφήσει από τώρα ελεύθερο.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει καλή επαφή με τον Ε. Αστέρα, δεδομένου ότι πριν από μερικούς μήνες είχαν συμφωνήσει για την παραχώρηση του Χουάνγκ. Οπότε υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας και αυτό δεν είναι καθόλου αδιάφορο.

"Έμπειρος, με παραστάσεις, ηγέτης - Προωθεί την μπάλα και διαβάζει το παιχνιδι - Παιζει και αμυντικός χαφ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Πέτρο Χαριζακλή, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Σερβία, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον πεπειραμένο στόπερ.

Πέτρο, από ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση στον Ντράγκοβιτς. Ποια είναι η άποψη που έχεις για τον διεθνή Αυστριακό στόπερ;

"Είναι ένας έμπειρος αμυντικός, με πολλές παραστάσεις και ηγετική προσωπικότητα. Είναι αρχηγός στον Ερυθρό Αστέρα, φέτος έχει παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια και κατά την άποψή μου είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ήθελε κάθε ομάδα που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις".

Ποια είναι τα καλά του στοιχεία; Μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλη θέση πλην του στόπερ;

Τα καλά του στοιχεία είναι πως είναι αμυντικός που του αρέσει να προωθεί την μπάλα από πίσω, διαβάζει το παιχνίδι και είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες. Μπορεί να παίξει και ως δεξί μπακ και ως αμυντικός χαφ, αν χρειαστεί.

"Μπορεί να βοηθήσει τον Κάρμο στον Ολυμπιακό - Πιο έμπειρος από τους υπάρχοντες"

Αν έρθει στην Ελλάδα θα είναι step up η επιλογή του σε σχέση με το υλικό που υπάρχει τώρα;

Δεν γνωρίζω εις βάθος και δεν έχω αναλύσει τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, αλλά σίγουρα είναι πιο έμπειρος από τους υπάρχοντες.

Μπορεί να ταιριάξει ως δίδυμο με τον Κάρμο, που είναι νέος και ταλαντούχος, και να δημιουργήσουν ένα δίδυμο στόπερ επιπέδου;

Αν κρίνω από τους στόπερ που είχε δίπλα του στην καριέρα του, μπορεί να βοηθήσει ένα νεαρό στόπερ για να μάθει δίπλα του.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 - Τι μπορεί να ζητήσει ο Ερυθρός Αστέρας για να τον αφήσει ελεύθερο;

Αυτή τη στιγμή με αυτά που γνωρίζω, ο Ερυθρός Αστέρας δεν συζητάει την παραχώρησή του πριν λήξει το συμβόλαιό του το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων», Μιλόγεβιτς, φαίνεται να τον υπολογίζει.

Το πρώτο "όχι" Ολυμπιακού για Ντράγκοβιτς - Έδωσαν 21 εκατ. και ένα χρόνο μετά τον "χάριζαν" - Έρχεται... χθες!

Ο Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς αποτελεί το νέο όνομα που "παίζει" δυνατά για την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, με τον Ευάγγελο Μίχο να μιλά στον "Ελλάδα Sports 94,3", αναλύοντας τον Αυστριακό αμυντικό και αποκαλύπτοντας ένα μεταγραφικό παρασκήνιο από το παρελθόν, που αφορά τον Ντράγκοβιτς και τους Ερυθρόλευκους.

Αρχικά, ο διεθνής αμυντικός έχει συμβόλαιο έως τον προσεχή Ιούνιο με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος τον παραχωρεί από τώρα. Για την ακρίβεια θα τον έδινε και... χθες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μίχος! Στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Ολυμπιακό, οι Σέρβοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να πουν το "ναι" με περίπου 500.000 ευρώ. Όσο για το συμβόλαιο του παίκτη, στον Ερυθρό Αστέρα αμείβεται με 650.000 ευρώ ετησίως.

Είναι ο Ντράγκοβιτς ο ιδανικός παίκτης για να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό, μαζί με τον Νταβίντ Κάρμο; Οι απόψεις διίστανται, καθώς από τη μία πρόκειται για έναν στόπερ κλάσης με σημαντικές παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, αλλά από την άλλη οι scouts επισημαίνουν ότι είναι πολύ αργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 32χρονος άσος δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, έχει "παίξει" στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ σε ουκ ολίγες μεταγραφικές περιόδους, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο Λιμάνι τον Αύγουστο του 2017. Τότε ήταν που έγινε η "χρυσή" πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου από τους Πειραιώτες στη Μπάγερ Λεβερκούζεν αντί 20,5 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, με τον μεγαλοατζέντη Πολ Κουτσολιάκο να βρίσκεται πίσω από το deal.

Ο Ντράγκοβιτς ήταν μέλος της γερμανικής ομάδας, στην οποία είχε πάρει μεταγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι από τη Ντιναμό Κιέβου με 21 εκατομμύρια. Η Λεβερκούζεν είχε πάρει την απόφαση πως ο Αυστριακός δεν της κάνει και επεδίωξε να τον δώσει στον Ολυμπιακό ως αντάλλαγμα. Η αρχική πρόταση των Γερμανών για τον Ρέτσο ανερχόταν στα 15 εκατομμύρια ευρώ συν τον Ντράγκοβιτς, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι απέρριψαν τον παίκτη και ζήτησαν μόνο χρήματα, με συνέπεια να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή-ρεκόρ, αφού μέχρι σήμερα κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει πουληθεί με περισσότερα χρήματα. Ο Ντράγκοβιτς πήγε τελικά δανεικός στη Λέστερ, για να επιστρέψει στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι και να μείνει στη Λεβερκούζεν έως το 2021.

Η μοίρα ενδέχεται να τα φέρει έτσι ώστε 7 χρόνια μετά Ρέτσος και Ντράγκοβιτς να γίνουν και πάλι συμπαίκτες σε δεύτερη διαφορετική ομάδα!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο… αποτυχημένος του Ολυμπιακού χαλάει μεγάλο deal του ΠΑΟΚ - Έλληνας στη "μαύρη λίστα" του Λουτσέσκου! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags