Facebook Pixel Ο παλιός, καλός Αϊτόρ ’’καθάρισε’’ για τον αποδεκατισμένο ΠΑΟ - SOS οι τραυματισμοί για Τερίμ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-21 21:25:00

Ο παλιός, καλός Αϊτόρ ’’καθάρισε’’ για τον αποδεκατισμένο ΠΑΟ - SOS οι τραυματισμοί για Τερίμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο παλιός, καλός Αϊτόρ ’’καθάρισε’’ για τον αποδεκατισμένο ΠΑΟ - SOS οι τραυματισμοί για Τερίμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι πήραν τρίποντο - χρυσάφι στη Λεωφόρο, με τον Αϊτόρ να έχει κέφια και να οδηγεί την ομάδα του στην νίκη.

Ο Αϊτόρ θύμισε... τον παίκτη του 2022 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ και ασίστ του, για τέρμα του Γεντβάι. Πρώτοι οι Πράσινοι, ετοιμάζονται για το ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (28/01). Εκτός αγώνα με τραυματισμό οι Βέρμπιτς και Σπόραρ!

Πώς ξεκίνησαν τον αγώνα

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από συγκλονιστική πρόκριση επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Τερίμ να έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών και κούρασης. Στο τέρμα ξεκίνησε ο Γιούρι Λοντίγκιν, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Αράο και Μλαντένοβιτς. Στον άξονα άρχισαν οι Πέρεθ, Κώτσιρας και Μπερνάρ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν  ο Σπόραρ, με τους Βέρμπιτς και Μαντσίνι στα δύο άκρα. Στον πάγκο βρίσκονταν οι Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Ζέκα, Λημνιός, Τσόκαϊ, Αϊτόρ, Φικάι και Ακαϊντίν. 

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη, είχε σημαντικές απουσίες με τους Παπαδόπουλο, Καστάνιο και Μιριτέλο να λείπουν. Ο Μίλαν Ράσταβατς άρχισε με τον νεαρό Γραμματικάκη στα γκολπόστ, με τους Χουχούμη, Χριστόπουλο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία στην άμυνα, τους Σουρλή, Αλάγκεμπ, Μουνάφο στη μεσαία γραμμή ενώ οι Σίτο, Μάντζης, Καλτσάς ξεκίνησαν στην επίθεση. 

Από μια μεγάλη φάση και οι δυο τους!

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με το Τριφύλλι να είναι σαφώς επηρεασμένο από τη ρεβάνς του Φαλήρου και τους Αρκάδες να προσπαθούν να παίξουν άμεσα. Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη φάση, με τον Άντραζ Σπόραρ να σουτάρει και τον Γραμματικάκη να του λέει ''όχι''. Στο 17' ο Κώτσιρας σπατάλησε την καλή στιγμή, εκτελώντας άστοχα από την περιοχή.

Στο 19' ο Μλαντένοβιτς απείλησε κι αυτός με τη σειρά του, όμως εκ νέου ο νεαρός κίπερ ήταν παρών. Στο 23' ο Βέρμπιτς ένιωσε ενόχληση και έγινε αλλαγή, με τον Αϊτόρ να περνάει στη θέση του καταπονημένου Σλοβένου. Στο 28' ο Αστέρας έχασε σπάνια ευκαιρία, με τον Χουχούμη να βρίσκει τον αμαρκάριστο Καλτσά ο οποίος σούταρε με τον Λοντίγκιν να βγάζει εντυπωσιακά με το πόδι!  Οι Πράσινοι πάτησαν γκάζι στα τελευταία λεπτά, προσπαθώντας να γίνουν επικίνδυνοι αλλά οι απόπειρές τους πέρασαν ανεκμετάλλευτες και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Ο Αϊτόρ επανέλαβε τα περσινά και έδωσε τρίποντο - χρυσάφι στον Παναθηναϊκό!

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με αλλαγή το δεύτερο μέρος, με τον Κρεσπί να αντικαθιστά τον Σίτο. Στο 49' ο Μλαντένοβιτς έχασε καλή ευκαιρία με τον Σέρβο να μη σημαδεύει εστία, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μαντσίνι τροφοδότησε τον Αϊτόρ και αυτός ευστόχησε για το 1-0. Ο Ισπανός βρήκε ξανά δίχτυα, την κατάλληλη στιγμή και άνοιξε το σκορ, κάτι που είχε κάνει και στο ματς της περασμένης σεζόν. Στο 61ο λεπτό ο Σπόραρ έγινε αναγκαστική αλλαγή και αυτός, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους και τη θέση του πήρε ο Τσοκάι. Οι παίκτες του Ράσταβατς έλεγξαν την κατοχή και ήθελαν να γίνουν απειλητικοί, ενώ οι Πράσινοι οπισθοχώρησαν θέλοντας και μη.

Ο Αλβανός μέσος που ήταν ψηλά στο γήπεδο γενικά, δοκίμασε τα πόδια του στο 68ο λεπτό όμως η μπάλα πέρασε αρκετά εκτός εστίας και ο Γραμματικάκης δε χρειάστηκε να παρέμβει. Στο 74' οι γηπεδούχοι απείλησαν μετά από κόρνερ, με τον κίπερ του Αστέρα να δυσκολεύεται και να αναγκάζεται να βγάλει σε νέο κόρνερ. Από αυτή τη φάση, ο Αϊτόρ έκανε σέντρα και ο Γέντβαι σημείωσε το 2-0 με κεφαλιά. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Κροάτη στόπερ, μετά από αυτό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Στο 78' ο Μπερνάρ έκλεψε την μπάλα και ο Βραζιλιάνος σούταρε όμως δεν βρήκε εστία, καθώς το σουτ του κοντραρίστηκε. Στο 82' ο σαστισμένος Αστέρας προσπάθησε να δημιουργήσει μια κατάσταση με τον Γκαρσία, όμως ο Λοντίγκιν αγκάλιασε την μπάλα. 2 λεπτά μετά ο Μπαρτόλο έκανε σέντρα - φαρμάκι στην περιοχή του Τριφυλλιού και η κεφαλιά του Κρεσπί πέρασε οριακά έξω. Στο 90' ο Αλάγκμπε αποβλήθηκε για φάουλ στον Αϊτόρ και αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 2-0!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Ακαϊντίν), Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (86’ Ζέκα), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86’ Λημνιός), Βέρμπιτς (27’ λ.τ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ λ.τ Τσόκαϊ), Μαντσίνι. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Κρέσπι), Μάντζης.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags