Facebook Pixel Ανοχή στην Πολιτεία, συνενοχή στη βία!
| 2012-03-20 14:25:00

Ανοχή στην Πολιτεία, συνενοχή στη βία!

Ανοχή στην Πολιτεία, συνενοχή στη βία!

Όσο υφίσταται αυτή η Πολιτεία εν Ελλάδι, θα υπάρχει κι η βία στην κοινωνία της. Γι αυτήν την Πολιτεία όμως, υπεύθυνοι κι υπόλογοι είμαστε εμείς οι πολίτες της.

Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Εμείς ψηφίζουμε τους εκφραστές της. Εμείς στηρίζουμε τις τακτικές της. Εμείς ανεχόμαστε τις εκτροπές της. Εμείς, εμείς, εμείς … Εμμέσως πλην σαφώς, εμείς!

Μην αναζητούμε λοιπόν, αλλού αίτια κι άλλους αίτιους για τη συγκεκριμένη κατάσταση του τόπου μας. Με την ανοχή μας εξυφάναμε τη συνενοχή μας. Υπάρχει όμως – δόξα τω Θεώ – ακόμη ελπίδα να την ξηλώσουμε. Αυτή ελπίδα υπάρχει στις επικείμενες εκλογές. Εάν δεν το κάνουμε και τότε; Είμαστε άξιοι – οριστικά πλέον, κι αμετάκλητα – της κακής, της στραβής και της ανάποδης μας μοίρας.

Η βία στα γήπεδα – για να μην πολυλογούμε - οφείλεται στην αφ’ ενός μεν, ανικανότητα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Κι αφ΄ ετέρου στην ανικανότητα των διοικήσεων των ΠΑΕ. Οι κυβερνήσεις ανεχόταν. Δεν ήθελαν, να κοντράρουν τις διοικήσεις. Οι διοικήσεις φοβόταν. Δεν ήθελα να κοντράρουν των … πραιτοριανών (ως τέτοιοι δρούσαν και δρουν οι χούλιγκαν) τις πεποιθήσεις!

Τόσα χρόνια, τόσες πολιτικές ηγεσίες του αθλητισμού (με χείριστη την παρούσα) δεν κατάφεραν, να κάνουν μήτε βήμα μπροστά. Μήτε καν σημειωτόν. Άλλαζαν μόνον τους αθλητικούς νόμους σαν τα πουκάμισα.

Την ίδια ώρα βέβαια, η βία με βήμα ταχύ περνούσε (και περνά, και περνά) σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά.

Όταν μάλιστα, στον τόπο στον οποίο τα κακουργήματα κατά του λαού παραγράφονται; Τότε, τιμωρίες δεν καταγράφονται … Η βία – με λίγα λόγια - είχε πάντα πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν, φθάσαμε εδώ, όπου φθάσαμε. Είναι μία φυσιολογική εξέλιξη. Δεν είναι – με άλλα λόγια – κεραυνός εν αιθρία.

Το κακό έγινε. Το χειρότερο έρχονται … Και το κάκιστο είναι, ότι δεν αντιμετωπίζεται αλλάζοντας ο Μανωλιός και βάζοντας τα ρούχα τους αλλιώς. Χρόνια μας κοροϊδεύουν. Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν. Κι εμάς; «Κυρίες και κύριοι, εμάς… Οι μύθοι κάθε Χαλιμάς τη ζωή μας γεμίζουν ακόμα».

Όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ είναι ένας ακόμη κρίκος στα όσα συμβαίνουν τόσα χρόνια μέσα κι έξω από τα γήπεδα αλλά και στους δρόμους. Οι γνωστοί άγνωστοι εκφραστές της βίας εκμεταλλεύονται πολύ απλά, την (εκούσια ή ακούσια …) αδυναμία της Πολιτείας.

Κάηκε η Αθήνα δυο φορές. Ποιοι και πως τιμωρήθηκαν; Εάν μάθετε, γράψτε μας…

Κάηκε το ΟΑΚΑ πολλές φορές. Ποιοι και πως τιμωρήθηκαν; Εάν μάθετε, γράψτε μας…

Κι όμως, για την ατιμωρησία και την ανεξέλεγκτη βία δεν φταίνε εξωγήινοι. Φταίνε γήινοι. Και ζουν ανάμεσα μας αλλά … Όχι μόνον ζουν ανάμεσα μας αλλά και μας διαφεντεύουν κιόλας.

Με άλλα λόγια; Αλλάζοντας – επιτέλους – αυτήν την Πολιτεία ίσως, αλλάξει η κοινωνία. Καταπολεμηθεί η βία. Αλλιώς ; Αηδία…

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags