Facebook Pixel ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Με τη Σουίντον και τα πολλά γκολ!
| 2013-11-12 11:15:00

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Με τη Σουίντον και τα πολλά γκολ!

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Με τη Σουίντον και τα πολλά γκολ!

Αναλύσεις - Ειδήσεις - Προτάσεις από τον sportdog για τους σημερινούς αγώνες του Λιγκ Τρόφι Αγγλίας. 

Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση που δεν έχουμε νικητή μετά το ενενηντάλεπτο, ακολουθεί απευθείας η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι, καθώς δεν υπάρχει παράταση. Οι αγώνες είναι μονοί μέχρι τα ημιτελικά εκεί όπου τα ζευγάρια αναμετρώνται σε διπλούς αγώνες. Προκειμένου να μην υπάρχει καταπόνηση των παικτών, εισάγεται το γεωγραφικό κριτήριο και οι ομάδες  συνήθως χωρίζονται σε δυο ομίλους.

Το Λιγκ Τρόφι αφορά συλλόγους της Λιγκ 1 και Λιγκ 2, με τον τελικό να γίνεται στο "Γουέμπλεϊ". Οι προπονητές δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ ολοκλήρου αναπληρωματικούς, καθώς υπάρχει περιορισμός που αν δεν τηρηθεί, επιβάλλονται κυρώσεις. Αυτό έχει επιβληθεί έτσι ώστε να μην υποτιμούν οι ομάδες το θεσμό και να "κατεβαίνουν" στον αγωνιστικό χώρο με τουλάχιστον έξι βασικούς ποδοσφαιριστές.

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ-ΡΟΔΕΡΑΜ

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ (Β’): Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση με 7 νίκες και μόλις μια ήττα στα 8 τελευταία. Το απέδειξε και στο 3-2 επί της Νοτς Κάουντι για το FA Cup το Σάββατο, στο οποίο επικράτησε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το σκορ. Στον προηγούμενο γύρο είχε πετάξει εκτός της Σ. Γιουνάιτνετ. Εξέτισε ποινή τιμωρίας ο αμυντικός Μπούργκς (15/0).

ΡΟΔΕΡΑΜ (Α’): Θέλησε να ξεπεράσει τη μιζέρια του πρωταθλήματος και βρήκε γιατρειά στο κύπελλο Αγγλίας, εκεί όπου επικράτησε εντός έδρας της Μπράντφορντ με 3-0. Εθεσε από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη προηγούμενη μόλις στο 13’. Στην επανάληψη σφράγισε τη νίκη με άλλα δυο τέρματα. Ετσι μπήκε τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε αγώνων δίχως νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό η Χάρτλπουλ. Η Ρόδεραμ από την άλλη πήρε τη νίκη που έψαχνε εναγωνίως για να τονώσει το πεσμένο ηθικό της και απομένει να δούμε αν θα έχει συνέχεια. Ίσως χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Χ

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ-ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ & ΡΕΝΤ

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ (Α’): Φρόντισε να βάλει γρήγορα πίσω της τις δυο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 2-0 στην εντός έδρας αναμέτρηση του κυπέλλου κόντρα στην Εξετερ το Σάββατο. Επρεπε πάντως να περιμένει το τελευταίο εικοσάλεπτο για να σκοράρει και τα δυο τέρματα. «Στην επανάληψη είχαμε περισσότερη ενέργεια» τόνισε ο Ντάρεν Φέργκιουσον.

ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ (Β’): Αποδείχτηκε αδύναμη να ξεπεράσει τη διαφορά κατηγορίας με την Μπρίστολ Σίτι και μοιραία αποκλειστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου, χάνοντας με κατεβασμένα χέρια (0-3). Τραυματίστηκε και μένει εκτός ο αμυντικός Ντόου (14/0). Αλλαγές τακτικής ετοιμάζει ο τεχνικός Μπέρνετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θέλει να «χτίσει» ψυχολογία η Πίτερμπορο και να επανέλθει δριμύτερη στη διεκδίκηση της κορυφής στο πρωτάθλημα μετά τις τελευταίες σφαλιάρες που την έριξαν από την κορυφή. Καλύτερο γιατρικό δεν υπάρχει από μια νέα νίκη σε ένα ακόμη θεσμό κυπέλλου. Επιθετικογενής ομάδα η Ντάγκεναμ μπορεί να συνεισφέρει σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι. OVER

ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΚΑΟΥΝΤΙ-ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

ΝΙΟΥΠΟΡΤ (Β’): Στράβωσε νωρίς το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπρέιντρι για το Κύπελλο, όμως ισοφάρισε στο β’ μέρος και οδήγησε την αναμέτρηση σε επαναληπτικό. Έχασε με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον επιθετικό Ζεμπρόσκι (15/6). Εκτός ο αμυντικός Χιουζ. Αμφίβολος ο έμπειρος Τζέιμς (Α, 6/0).

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ (Β’): Από νωρίς τα πλάνα του τεχνικού Γουίτινγχαμ καταστράφηκαν, μια και βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 9’ και στο 39’ έγινε το 2-0 με δύο γκολ του Ζοκό στο Κύπελλο με τη Στιβενέιτζ και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1. Τιμωρημένος ο μέσος Μάχον (8/0), που αποβλήθηκε. Στα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια τρώει και βάζει γκολ. Αμφίβολοι ο επιθετικός Κράντοκ και ο αμυντικός Πέιντερ. Επιστρέφει ο αμυντικός Μαρκίς, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο FA Cup το Σάββατο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νιούπορτ μοιάζει να είναι σε καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα και είναι επιλογή απέναντι σε μια Πόρτσμουθ, που εμφανίζεται ασταθής και δέχεται εύκολα γκολ στην άμυνά της. 1

ΟΛΝΤΑΜ – ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

ΟΛΝΤΑΜ (Α’): Επαναληπτικό θα χρειαστεί η ομάδα του Γκάρι Τζόνσον για να διεκδικήσει την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας μετά το 1-1 που παραχώρησε στους Γουλβς. Προηγήθηκε μόλις στο 2’ με τον Κουσούνγκα, όμως στο 37’ δέχτηκε την ισοφάριση για το τελικό 1-1 που κρίθηκε δίκαιο και από τους δυο προπονητές.

ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ (Α’): Πέτυχε δυο γκολ στην έδρα της Χάρτλπουλ, όμως δεν μπόρεσε να οδηγήσει το ματς σε επαναληπτικό κι έτσι γνώρισε τον αποκλεισμό από το θεσμό του κυπέλλου με 3-2. Το παιχνίδι ήταν «ανοιχτό» και αρκετά μοιρασμένο με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν καλή εικόνα. Αυτό ήταν το πρώτο ματς του 35χρονου Σον Ντέρι στον πάγκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα πατήματά του στον πάγκο της Νοτς Κάουντι θα ψάχνει όπως είναι φυσικό ο Ντέρι, ενώ και οι παίκτες θα προσπαθήσουν να μπουν στη νοοτροπία του νέου τους τεχνικού. Η Ολνταμ δείχνει να πατάει καλύτερα, κάτι που φάνηκε και κόντρα στους Γουλβς και μπορεί να εκμεταλλευτεί τη ρευστότητα που επικρατούσε τελευταία στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων. 1

ΣΟΥΙΝΤΟΝ-ΓΟΥΙΚΟΜ

ΣΟΥΙΝΤΟΝ (Α’): Ντροπιαστική ήττα με 4-0 γνώρισε η ομάδα του Μαρκ Κούπερ στην έδρα της Μάκλσφιλντ (Κόνφερενς) για το κύπελλο Αγγλίας και όπως ήταν φυσικό αποκλείστηκε. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη το προπονητικό τιμ και οι παίκτες της ομάδας θα καλύψουν το κόστος των εισιτηρίων των οπαδών τους που ταξίδεψαν για να τους δουν και έφυγαν με κατεβασμένα κεφάλια.

ΓΟΥΙΚΟΜ (Β’): Κοίταξε στα μάτια την Κρου και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 για το Κύπελλο το Σάββατο, με το ζευγάρι να πηγαίνει σε επαναληπτικό στο γήπεδο της αντιπάλου της. Μετράει 9/11 over και 11/15 g/g τελευταία. Πιο αποτελεσματική μακριά από την έδρα της. Αμφίβολος ο επιθετικός Κόβαν-Χολ (8/3), που μπορεί να προφυλαχθεί ενόψει πρωταθλήματος. Διαθέσιμος ο διεθνής με την Κ-21 της Ιρλανδίας, αριστερός μπακ Νταν (5/0). Τιμωρημένος ο μέσος Μπλούμφιλντ (7/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μετά από τέτοιο ρεζιλίκι οι παίκτες του Κούπερ είναι υποχρεωμένοι να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα, πόλλώ δε μάλλον από τη στιγμή που θα αγωνιστούν μπροστά στο κοινό τους. Εντός έδρας η Σουίντον είναι πανίσχυρη και έχει ένα λόγο παραπάνω για τη νίκη, που θα της δώσει ώθηση και για το πρωτάθλημα. 1

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ – ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ (Α’): Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φρανσουά Ζοκό, που πέτυχε δυο τέρματα, η ομάδα του Γκρέιαμ Γουέσλι πήρε την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας μετά το εντός έδρας 2-1 επί της Πόρτσμουθ. Πήγε με 2-0 στα αποδυτήρια και από το 48’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ (Α’): Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Σάουθπορτ (Κόνφερενς) έκανε η ομάδα του Ράσελ Σλέιντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-2 στο κύπελλο. Ετσι πανηγύρισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο και δείχνει να θέλει καλή πορεία στο συγκεκριμένο θεσμό παρά το ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και θα έπρεπε να έχει την προσοχή της εκεί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία η Λέιτον Οριεντ και όποιοι παίκτες κι αν αγωνιστούν, το στυλ παιχνιδιού δεν πρόκειται να αλλάξει. Αναμένεται να δούμε ανοιχτό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει και η Στίβενεϊτζ, η οποία έχει σκοράρει δυο γκολ στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. OVER

ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ-ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ

ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ (Β’): Προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί της ερασιτεχνικής Ντάβεντρι για το Κύπελλο, σε ματς που πάντως αγχώθηκε μέχρι να ανοίξει το σκορ στο 69’. Με βασικούς έπαιξε ο τεχνικός Κουκ. Ήταν η πρώτη νίκη μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (3 σερί ισοπαλίες). Εκτός ο μέσος Μόρσι (14/0).

ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ (Β’): Επέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί της Τορκί, που έδωσε και πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, αφήνοντας πίσω τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ντάγκεναμ (3-1 εκτός) και Γουίμπλεντον (1-2 εντός). Ικανοποιημένος ο Κιθ Χιλ από την απόδοση των παικτών του. Επανέρχεται ο επιθετικός Ντόνελι (11/2).  Παραμένει εκτός ο αρχηγός Κάβανα (Α, 2/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ματς μεταξύ ισοδύναμων ομάδων. Μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης να σκοράρουν και οι δύο, καθώς θα παίξουν και με ορισμένες αλλαγές στο σχήμα τους. Πρώτα g/g, μετά ισοπαλία και αν κάποιος κερδίσει, ίσως είναι οι γηπεδούχοι. G/G

Δημήτρης Μπουντάς – Γιάννης Τσόδουλος
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags