Facebook Pixel ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Μακριά από Σκωτία!
| 2013-11-12 11:18:00

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Μακριά από Σκωτία!

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Μακριά από Σκωτία!

Αναλύσεις - Ειδήσεις - Προτάσεις από τον sportdog για τους σημερινούς αγώνες στη Σκωτία. 
 

ΣΚΩΤΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ

102. ΑΝΝΑΝ – ΣΤΕΝΧΑΟΥΣΜΙΟΥΡ

ΑΝΝΑΝ: Έχασε την ευκαιρία να πατήσει την κορυφή της Β’ κατηγορίας καθώς το Σάββατο ηττήθηκε 0-2 εκτός έδρας, από την Αλμπιον Ρόβερς. Στο κύπελλο θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την έκπληξη που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα στο Στενχάουσμιουρ (2-2), όταν με γκολ στο 90’ έστειλε την πρόκριση σε επαναληπτικό. Πρακτικά πλήρης η αποστολή για τον Τσάπμαν, με μια-δυο μακροχρόνιες απουσίες που δεν επηρεάζουν.

ΣΤΕΝΧΑΟΥΣΜΙΟΥΡ: Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο πρώτο ματς στην έδρα της. Βρέθηκε βέβαια να χάνει από νωρίς 0-1, κατάφερε όμως να γυρίσει το ματς και να κρατάει το προβάδισμα μέχρι το 90’ όταν και δέχτηκε το 2-2 από την Ανναν. Μεσολάβησε η ήττα του Σαββάτου στο πρωτάθλημα από την Ντανφέρμλιν (2-3 εκτός, πάλι με γκολ στο 90’) αν και προηγήθηκε δυο φορές!
Δεν αγωνίστηκαν και παραμένουν αμφίβολοι οι Χοντζ (Μ, 6/1) και Χίγκινς (Ε, 11/3)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όπως φάνηκε και στον πρώτο αγώνα, η διαφορά κατηγορίας δεν θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Όπως λένε και οι Βρετανοί, «το κύπελλο είναι κύπελλο» συνεπώς κανένα αποτέλεσμα δεν θα είναι έκπληξη. Μένουμε αμέτοχοι. ΝΟ ΒΕΤ

ΣΚΩΤΙΑ 1

119. ΕΪΡ – ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ

ΕΪΡ: Πέρασε στο κύπελλο κερδίζοντας στην έδρα της με 3-2 την Κουίνς Παρκ (Β’). Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Μαρκ Ρόμπερτς καθώς είχαν προηγηθεί τρεις νίκες πρωταθλήματος (οι δυο εκτός έδρας) και οι οποίες έφεραν τους «Ευγενείς» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με νίκη θα ισοβαθμίσει με την Ντανφέρμλιν, αλλά θα την περάσει στον πίνακα λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. 

Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, ο τοπ σκόρερ Μόφατ (11/8). 

Παλιές οι απουσίες του Κάμπελ (Αμ, 5/0) και του Φόρεστ (Μ, 7/1). Επανήλθε στο ματς κυπέλλου ο 38χρονος παίκτης-προπονητής Ρόμπερτς (Ε, 7/1)

ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ: Με γκολ στο 88’ κέρδισε εκτός έδρας με 3-2 την ερασιτεχνική Οκιλνεκ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα, φαίνεται να έχει βρει τα πατήματα της, καθώς στις έξι τελευταίες αγωνιστικές καταγράφει τέσσερις νίκες (οι τρεις εντός). Το αήττητο σερί πάντως έσπασε την προηγούμενη αγωνιστική στο εντός 1-2 από Ντανφέρμλιν.

Σε φόρμα ο τοπ σκόρερ Λόνγκγουορθ (11/5 + 5 στα κύπ.) έχει πετύχει εννιά γκολ στα εννιά τελευταία επίσημα, ενώ ο έτερος γκολτζής Γκρέχαν (11/5) έμεινε άσφαιρος στους πέντε τελευταίους.

Θετικά τα αγωνιστικά νέα καθώς το ιατρικό δελτίο είναι λευκό, ενώ επιστρέφει ο ΜακΓκρέγκορ (Α, 7/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο αγώνας έχει χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι και με τις δυο ομάδες να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Με διάθεση ρίσκου επιλέγουμε την καλοπληρωμένη ισοπαλία. Χ

ΣΚΩΤΙΑ 2

120. ΜΠΕΡΓΟΥΪΚ – ΜΟΝΤΡΟΟΥΖ

ΜΠΕΡΓΟΥΪΚ: Πέρασε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου κερδίζοντας στην έδρα της 3-1 την ερασιτεχνική Κιούλτερ. Αν και στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέσπασε 1-1 στο Πίτερχεντ, η μίνι κρίση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει ξεπεραστεί καθώς αγνοεί τη νίκη από τις 14 του Σεπτέμβρη (0-2-3), με συνέπεια να υποχωρήσει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Όαση ο Λάβερι που έχει πετύχει οκτώ γκολ.

Δεν υπάρχουν αξιοσημείωτα προβλήματα ενόψει του οριακού παιχνιδιού με τη Μοντρόουζ.

ΜΟΝΤΡΟΟΥΖ: Αν και προηγήθηκε στο 37’ εντούτοις έπεσε θύμα έκπληξης στο κύπελλο (1-2) από την ερασιτεχνική Φράσερμπουρ δεχόμενη το μοιραίο γκολ στο 90’. Στο πρωτάθλημα είχε κτυπήσει φόρμα, όμως η τελευταία εντός έδρας ήττα (1-2) από την Κουίνς Παρκ την έριξε στην έβδομη θέση.

Δεν έχουν αναφερθεί νεώτερα προβλήματα με απουσίες, ενώ είναι πολύ πιθανή η επιστροφή του Κάμπελ (Α, 5/0)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κατάσταση αγωνιστικής ύφεσης βρισκόταν η Μπέργουικ, που ασφαλώς θα προσπαθήσει να πάρει ώθηση από την πρόκριση του κυπέλλου, σε αντίθεση βέβαια με τη Μοντρόουζ θα πρέπει να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού. Καλύτερα να μην μπλέξουμε μαζί τους. ΝΟ ΒΕΤ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags