Facebook Pixel Αργεντινή: Το εξάποντο και οι... αλέγκρες
| 2014-04-11 15:32:00

Αργεντινή: Το εξάποντο και οι... αλέγκρες

Αργεντινή: Το εξάποντο και οι... αλέγκρες

Με εξάποντο ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Φινάλ, αφού Τίγκρε και Ολ Μπόις «καίγονται» για τον ίδιο στόχο, τη συλλογή πόντων στην ειδική βαθμολογία αποφυγής του υποβιβασμού. Πιο χορταστικό ματς αναμένεται στο Ροζάριο - Μπελγράνο, με καλή ψυχολογία αμφότερες και... αλέγκρες, ως ομάδες.

ΤΙΓΚΡΕ – ΟΛ ΜΠΟΪΣ (00:00)

*** Γύρω στο 2,00 ο άσος, στο 4,00+ το διπλό.

*** Προϊστορία: 16-12-8. Στην Α': 2-1-1.

*** Στο Ινισιάλ: Ολ Μπόις – Τίγκρε 0-0.

ΤΙΓΚΡΕ: Χρυσή νίκη στο 84' κόντρα στην Αρσεναλ (1-0) και ο για πολλούς «τελειωμένος» τεχνικός Φαμπιάν Αλέγκρε συνεχίζει κανονικά!

Δύο δοκάρια είχε η Τίγκρε, καθαρό πέναλτι δεν πήρε, μία φορά σώθηκε πάνω στη γραμμή, ματς στην κόψη του ξυραφιού. «Νιώθω να με στηρίζουν όλοι οι παίκτες, μου το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Δεν έβαλαν παπούτσια για να παίξουν, έβαλαν δυο καρδιές», είπε ο Αλέγκρε.

Σχετικά με το θέμα μίλησε χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο καλύτερος παίκτης της Τίγκρε (και πρώην της Ολ Μπόις), Πέρες Γκαρσία: «Γνωρίζαμε τι παιζόταν με την Αρσεναλ, εμείς στηρίξαμε τον Αλέγκρε. Ξέρει να σχεδιάζει καλά τα παιχνίδια, αναλύει πολύ τις ομάδες και ξέρει ποια είναι τα κυριότερα μειονεκτήματά τους».

Σχεδόν πλήρης, επιστρέφουν ο αριστερός μπακ Κοσάρο (11/0), ο δεξιός μπακ Ντίας (4/0) κι ο αριστερός χαφ Λεόνε (6/0). Οι δύο πρώτοι παίρνουν και θέση στην ενδεκάδα. Δεύτερο έξω ο μέσος Χελαμπέρτ (5/0), σταθερά λείπει ο μέσος Ρουσκουγέδα (3/0).

5/5 ισοπαλίες εντός η Τίγκρε, στο τελευταίο (Σαν Λορέντζο 2-2) ισοφαρίστηκε στο 93'. Συνολικά 10/12 under στο πρωτάθλημα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Γκαρσία – Ντίας, Γοδόι, Κανούτο, Κοσάρο – Βίλτσες, Αρσούρα, Πενιάλμπα, Ιταμπέλ – Πέρες Γκαρσία – Ναουελπάν.

ΟΛ ΜΠΟΪΣ: Σε όλο το β' μέρος με τη Σαν Λορέντζο παρακαλούσε να περάσει η ώρα, με νύχια και με δόντια (και με αρκετή τύχη) κρατούσε το 1-0, αποδόθηκε όμως δικαιοσύνη: 1-1 στο 83', 1-2 στο 88'.

Τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα, στο αμέσως προηγούμενο με την Κολόν (ήττα 1-0) είχε χάσει πέναλτι στις καθυστερήσεις. «Ανεπαίσθητα κάτσαμε πίσω και το πληρώσαμε πολύ ακριβά», είπε ο μέσος Εσπινόσα. «Ξεμείναμε από δυνάμεις», σχολίασε ο στόπερ Καστεγλιόνε.

Τιμωρημένος ο επιθετικός Τοράσα (9/1, 1 αλλ.), στη θέση του περνάει ο Καρεάγα (9/1, 6 αλλ.), που εξέτισε τη δική του ποινή και αυτή θα είναι η μοναδική αλλαγή της ενδεκάδας. Στον πάγκο ο σημαντικός μέσος Αουμάδα (10/0, 3 αλλ.), που έχασε λόγω ενοχλήσεων τα προηγούμενα δύο.

Να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης αποφασίστηκε η ανανέωση για ένα χρόνο του συμβολαίου του τεχνικού Ρικάρντο Ροντρίγκες (έληγε το Μάιο), ο οποίος θα συναντηθεί με τους διοικούντες μέσα στη βδομάδα.

Εκτός έδρας η Ολ Μπόις έχει 5/6 2-3 γκολ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Καμπιάσο – Λαδίνο, Καστεγλιόνε, Πας, Μπουσταμάντε – Καμπρέρα, Μπατιόν, Εσπινόσα, Καρεάγα – Κάμπορα, Καλέρι.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (0-1 γκολ): Η Τίγκρε δείχνει σε κάπως καλύτερη φάση και «πρέπει» να εξαργυρώσει το διπλό της με την Αρσεναλ, κάνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη. Χαμηλός ο άσος, όμως, μιλάμε για καθαρό εξάποντο.

Αν έπρεπε «προβλεπτικά» να πω τι «βλέπω», θα ήταν Τίγκρε. Οι παίκτες φαίνεται πως στηρίζουν τον τεχνικό τους και είναι κάτι που μετράει. Από την άλλη, όμως, είναι τέτοια η κρισιμότητα του ματς, που θα παίξουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο. Η Ολ Μπόις με τα λιγοστά της μέσα θα πάει να το «χαλάσει» και με σκοπό να αναδειχθεί ο νικητής (αν υπάρξει) μέσα από κλωτσοσκούφι.

ΡΟΖΑΡΙΟ – ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ (02:10)

*** Στο 1,80-1,85 ο άσος, στο 4,50+ το διπλό.

*** Προϊστορία: 10-5-1.

*** Στο Ινισιάλ: Μπελγράνο – Ροζάριο 0-1.

ΡΟΖΑΡΙΟ: Ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο της, καθώς μετά τη νίκη-ανατροπή επί της Μπόκα, πήρε και το δεύτερο clasico της χρονιάς κόντρα στη μισητή Νιούελς.

Επαιξε έξυπνα, ήταν πιο ψύχραιμη και νίκησε δίκαια 1-0 με το γκολ του Νιέλ στο 47'. «Είχαμε καρδιά και μυαλό. Κατάλαβαν όλοι πώς έπρεπε να παίξουμε», είπε ο κόουτς Ρούσο, αήττητος ο ίδιος σε clasicos (4-4-0), νέο διετές συμβόλαιο του προσφέρει ο πρόεδρος.

Τιμωρημένος ο γκολκίπερ Καράντα (12/0), στο τέρμα ο 26χρονος Γκαρσία, βασικός τη σεζόν 2011-12. Δεν προβλέπεται άλλη αλλαγή στην ενδεκάδα. Δεύτερο έξω ο δεξιός χαφ Ενσίνα (9/1), υπέστη υποτροπή στο λίγο που έπαιξε ως αλλαγή και λείπει ο επιθετικός Ακούνια (10/2, 3 αλλ.).

Με νίκη σήμερα η Ροζάριο πιάνει τους τρεις πρωτοπόρους (Σαν Λορέντζο, Εστουδιάντες, Κολόν), έστω και για ένα βράδυ... «Εχουμε αυτή την ευκαιρία και πρέπει να την αγκαλιάσουμε», λέει ο Ρούσο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γκαρσία – Φεράρι, Ντονάτι, Μπέρα, Ντελγάδο – Μεδίνα, Ντομίνγκες, Μέντες, Καρίσο – Νιέλ, Αμπρέου.

ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ: Σηκώνει πολλή κουβέντα το γκολ του Σελαραγιάν στο 85' κόντρα στη Ρίβερ (2-1), κανείς δεν μπορεί να πει σίγουρα αν ολόκληρη η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ο βοηθός έμεινε στη θέση του, ο διαιτητής το πήρε πάνω του (και τιμωρήθηκε).

Οπως και να 'χει, νίκη... αλά Μπελγράνο, με ψυχή και πάθος, ήταν μια ομάδα συμπαγής, στοιχεία που τελευταία είχε ξεχάσει κι έτρεχε σερί 0-3-3. Της ανήκε το β' μέρος, στο α' (1-1) ήταν καλύτερη η Ρίβερ.

«Ισορροπημένο ματς, μπορούσε να κάτσει παντού», είπε ο κόουτς Ρικάρντο Σιελίνσκι και σχετικά με την περιβόητη φάση, που έκρινε τελικά το παιχνίδι, είπε ότι «πρέπει να χρησιμοποιείται η τεχνολογία, σε τέτοιες φάσεις άλλες φορές θα ευνοηθείς και άλλες θα αδικηθείς».

Εξέτισε ο στόπερ/αρχηγός Λόλο (10/3) και επιστρέφει στην ενδεκάδα, σε μια πλήρη αποστολή. Κανονικά στον πάγκο του ο Σιελίνσκι, παρότι αποβλήθηκε με τη Ρίβερ, καθώς πληρώθηκε σχετικό πρόστιμο.

Η Μπελγράνο έχει 9/12 G/G, δεν σκόραρε πάντως στις δύο πιο πρόσφατες εξόδους της, χάνοντας 2-0 από τη Ράσινγκ και 1-0 από την Κίλμες. Είχε προηγηθεί μία ακόμα εκτός έδρας ήττα, το 3-1 από τη Βελέζ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ολάβε – Μπάριος, Λόλο, Αβελδάνιο, Κιρόγα – Ριγόνι, Φαρέ, Γκονσάλες, Βελάσκες – Σελαραγιάν, Περέιρα.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (G/G): Δύο επιθετικές ομάδες, που αρέσκονται στο run n gun παιχνίδι και έχουν αμφότερες καλή ψυχολογία. Παίζει και το over.

Δεν αλλάζει κάτι, μία παρατήρηση μόνο, ότι η ψαλίδα άσου-διπλού είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι θα έπρεπε.

Πηγή: matchmoney.com.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags