Facebook Pixel Το Europa League πληρώνει!
| 2017-04-20 14:17:00

Το Europa League πληρώνει!

Το Europa League πληρώνει!

Στο Europa League στρέφεται το ενδιαφέρον μας σήμερα, με τους τέσσερις επαναληπτικούς να βγάζουν επιλογές για ποντάρισμα. 

Η Euroleague δεν μένει πίσω όμως, καθώς προκύπτει σημείο… από τη μακρινή Μόσχα!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Μπασκόνια με 98-90 κι έκανε το 1-0 στο δρόμο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Πρώτος σκόρερ ο Μίλος Τεόντοσιτς (γκαρντ) με 22 πόντους, ακολούθησαν οι Ντε Κολό (γκαρντ, 17 πόντοι) και Χίγκινς (γκαρντ, 12 πόντοι). Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν το πάνω χέρι στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-19) και παρά το γεγονός ότι επιθετικά βρήκαν πολλές λύσεις, δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στους Βάσκους. Ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι απέναντι στη Μπασκόνια, όπου αποκλειστικός στόχος της «Αρκούδας» είναι το 2-0. Αγωνιστικά, δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο στο game 1 κι άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι. Η Μπασκόνια μπορεί να ηττήθηκε με 98-90 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ήταν εκείνη που κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι Βάσκοι έπαιξαν το παιχνίδι των Πρωταθλητών Ευρώπης και λίγο έλειψε να τους κάνουν τη ζημιά. Η τελική διαφορά δεν δείχνει την εικόνα του ματς, καθώς περίπου 1 λεπτό πριν από το φινάλε, ο πίνακας έγραφε 91-90. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Λάρκιν (γκαρντ) με 17 πόντους, στους 13 σταμάτησε ο Μπομπουά (γκαρντ), από 12 πέτυχαν οι Βόιτμαν (σέντερ), Χάνγκα (φόργουορντ) και Σενγκέλια (φόργουορντ). Η συνέχεια της σειράς βρίσκει εκ νέου τους Βάσκους στη Μόσχα. Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, άπαντες είναι έτοιμοι, πέρα από τη δεδομένη πλέον απουσία του Αντρέα Μπαρνιάνι (φόργουορντ/σέντερ, 8.8 πόντοι). Τί κρατάμε; Έχουμε σε εκτίμηση τη Μπασκόνια, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στη Μόσχα για δεύτερη φορά σε ελάχιστες ώρες. Ακόμα και να το κάνει, μία νίκη με περισσότερους από 10 πόντους είναι στις δυνατότητες της ΤΣΣΚΑ. Στο 1.70, αξίζει το ρίσκο ο άσος με -9.5 πόντους για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια 1 (-9.5) (1.70)


Μάντσεστερ Γ. – Άντερλεχτ

Με την ψυχολογία στα ύψη πάει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ματς με την Αντερλεχτ μετά από τη νίκη επί της Τσέλσι με 2-0 εντός έδρας, χάρη στα γκολ των Ράσφορντ (7’) και Ερέρα (49’) και με αυτή τη νίκη πέρασε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ πλέον απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στο πρώτο παιχνίδι με την Αντερλεχτ η ομάδα του Μουρίνιο το πήγε στο ρυθμό που το ήθελε, θα μπορούσε να έχει φύγει και με τη νίκη, αν αναλογιστούμε ότι ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, όπως και να έχει όμως, έχει τον πρώτο λόγο. Η Γιουνάιτεντ μετράει φέτος 5 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ευρωπαϊκά µατς, δεχόμενη µόλις 1 γκολ , ενώ η ίδια σημείωσε 13. Με το 1-1 από το πρώτο ματς στο χέρι, η Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να «τελειώσει» με επιτυχία την υπόθεση πρόκριση. Χωρίς να πατήσει καν το γκάζι η Αντερλεχτ, επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Οστάνδης στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, πηγαίνοντας… καρφί για τον τίτλο στο Βέλγιο. Την προσεχή Κυριακή θα υποδεχτεί στο µεγάλο ντέρµπι της χώρας την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου Κλαµπ Μπριζ. Στο ματς της περασμένης εβδομάδας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις αλλάζει κάπως τα δεδομένα, όπως και να έχει όμως έχει… δουλειά μπροστά της. Πρέπει να σκοράρει απαραιτήτως η Αντερλεχτ στο «Ολντ Τράφορντ» αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ειδικά μετά από το 1-1 του πρώτου ματς. Η Βέλγικη ομάδα έχει υποστεί µόλις µία ήττα στα έξι φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη (3-2-1), ενώ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε όλα. Τί παίζουμε;

Μάντσεστερ Γ. – Άντερλεχτ over 2.5 (1.70)


Σάλκε – Άγιαξ

Και όμως το κατάφερε και αυτό η Σάλκε. Ηττήθηκε εκτός έδρας από την σχεδόν υποβιβασμένη Ντάρμσταντ και έχασε την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στην 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Όχι βέβαια ότι απέχει πολύ, τέσσερις βαθμούς υπολείπεται, αλλά κάθε στραβοπάτημα είναι βαθμοί που δύσκολα αναπληρώνονται από εδώ και στο εξής. Ο σημαντικός μέσος Γκορέτσκα, μιλώντας για τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τόνισε ότι θα πρέπει η ομάδα του να είναι ακόμα περισσότερο δημιουργική και παράλληλα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Όπως και να έχει πάντως, βρίσκεται στο ναδίρ ψυχολογικά η γερμανική ομάδα, η οποία μετά την ήττα με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, καλείται να κάνει μία μίνι υπέρβαση. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις εντός έδρας νίκες που έχει πετύχει η Σάλκε επί ολλανδικών οµάδων στο παρελθόν, ήταν µε τρία γκολ διαφορά. Όλα βαίνουν καλώς για την ομάδα του Αγιαξ, η οποία διέλυσε με το επιβλητικό 5-1 εντός έδρας τη Ναϊμέγκεν και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην αναμέτρηση με την Σάλκε. Οι Ολλανδοί έχουν φτάσει τις πέντε νίκες στη σειρά, έχοντας σκοράρει σε αυτό το διάστημα 18 φορές, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση. Στο Γιουρόπα Λιγκ μετά από τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, είχε ευκαιρίες και για ένα τρίτο τουλάχιστον γκολ, καλείται να κάνει σωστή διαχείριση του προβαδίσματος και να βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού. 2-3-2 είναι το φετινό εκτός έδρας ρεκόρ του Αγιαξ στην Ευρώπη (0-1-3 στα 4 τελευταία). Αν καταφέρει να προκριθεί θα είναι η πρώτη φορά µετά τη σεζόν 1996-97 που παίρνει µέρος σε ηµιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πού ποντάρουμε; Ο Αγιαξ θα πάει να κάνει το παιχνίδι του στη Γερμανία, άλλωστε το ραντεβού με την ιστορία είναι σημαντικό για να κάνει πίσω τώρα. Η Σάλκε περιμένει πολλά από την έδρα της, όμως αμυντικά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, όπως και οι Ολλανδοί εκτός έδρας. Πάμε με την πιθανότητα να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Σάλκε – Άγιαξ G/G (1.70)

Περισσότερα σημεία για ποντάρισμα στο Foxbet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags