Facebook Pixel Έτσι τους μπλόκαρε ο Μανόλο! Δεν κουνιέται βήμα ο ΠΑΟΚ
| 2017-05-14 21:21:00

Έτσι τους μπλόκαρε ο Μανόλο! Δεν κουνιέται βήμα ο ΠΑΟΚ

Έτσι τους μπλόκαρε ο Μανόλο! Δεν κουνιέται βήμα ο ΠΑΟΚ

Ο SportDog αναλύει το πρώτο ημίχρονο της αετομαχίας της Τούμπας για τα πλέι οφ.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο καθένας θα περίμενε, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει, για να πατήσει την ΑΕΚ και να απαντήσει στις φωνές που υποβάθμισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου, λόγω του γκολ οφσάιντ του Ενρίκε, η Ένωση ήταν πιο διαβασμένη, μπήκε πολύ άφοβα στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά και κυκλοφόρησε με ταχύτητα τη μπάλα.

Η Ένωση, αφού έδωσε μία γεύση για το τί θα ακολουθήσει, στο 7' όταν ο Λάζαρος πήγε να κρεμάσει τον Γλύκο με το κεφάλι (αλλά δεν τα κατάφερε), προηγήθηκε στο 10'! Ο Μάνταλος έβγαλε κάθετη στον Ντίντακ, ο οποίος εισήλθε από αριστερά και με πλασέ έκανε το 0-1. Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε και για έκανε αρκετά λεπτά για να επανέλθει από την ψυχρολουσία.

Γιατί η Ένωση έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 14' όταν ο Γλύκος εξουδετέρωσε τον Μάνταλο σε τετ α τετ, ενώ δύο λεπτά αργότερα κράτησε ξανά τον ΠΑΟΚ, αποκρούωντας σε κόρνερ εξ επαφής κεφαλιά του Αραούχο. Μετά από τις φωνές του Ίβιτς, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πρώτη φορά στο ματς στο 17'. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Καμπος έβγαλε τον Πέλκα σε θέση βολής, αλλά απέτυχε από πλάγια θέση να βρει δίχτυα.

Στη συνεχεια οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να αναλάβουν τον έλεγχο, αλλά επιρεάστηκαν από τα νεύρα που τους δημιούργησαν οι διαμαρτυρίες τους σε δύο φάσεις που ζήτησαν πέναλτι (μία στον Μπίσεσβαρ και μία στον Πρίγιοβιτς). Συν τοις άλλοις η ΑΕΚ, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα, φρόντισε να του παγώσει τον ρυθμό και να τον αποδυναμώσει στο δυνατό του σημείο, τα άκρα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει καθόλου από την πλευρά του Μάτος και του Λέοβατς, ιδιαίτερα στη μεριά του πρώτου, όπου απέδωσε το ντουμπλάρισμα του Μάνταλου.

Επίσης ο Χιμένεθ ανέβαζε αρκετά ψηλά τα στόπερ με αποτέλεσμα να δημιουργεί υπεραριθμία στο κέντρο και να μπλοκάρει όποιες προσπαθειες των γηπεδούχων από τον άξονα. Στην επίθεση δε έκανε φοβερό τρικ με το να ανεβάζει τους δύο μέσους Αϊντάρεβιτς-Γαλανόπουλο, κάτι το οποίο μπερδεύει τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έψαχναν να κλείσουν τον Αραούχο που είναι πιο επικίνδυνος και την έπαθαν από... αριστερο μπακ.

Έτσι ο Ισπανός μπλόκαρε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι με εξαίρεση μία φάση δεν έχουν κάνει τίποτα αξιόλογο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags