Facebook Pixel Sportdog.gr | Συνταγές που έχουν σχέση με τη δημιουργική κουζίνα
Life
| 2021-12-10 15:52:00

Συνταγές που έχουν σχέση με τη δημιουργική κουζίνα

Sportdog Team
Συνταγές που έχουν σχέση με τη δημιουργική κουζίνα

«Kitchen Lab» | Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 16:40

Συνταγές που έχουν σχέση με τη δημιουργική κουζίνα, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μενού εστιατορίων, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 16:40.

Το σαββατιάτικο μενού ανοίγει ένα φανταστικό ορεκτικό, τα παστουρμαδοπιτάκια, η γεύση των οποίων αποτελεί εμπειρία, αφού ο παστουρμάς μέσα σε αυτήν την συνταγή είναι συγκλονιστικός. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει ένα ψαρονέφρι με γλυκόξινο γλάσο και πουρέ παστινάκι, ένα φαγητό που θα πάει την γεύση σε άλλο επίπεδο, ενώ θα σας αποδείξει πόσο ευφάνταστοι μπορούμε να γίνουμε κάθε φορά που θέλουμε το κάτι παραπάνω στο φαγητό μας. Για γλυκό, ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει μια απίστευτη εναλλακτική για μελομακάρονα, μια συνταγή για μελομακάρονα, όχι όμως σαν μπισκοτάκια, αλλά σαν ολόκληρη πίτα, μια μελομακαρονόπιτα.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, που ανοίγει τον δρόμο για τις γιορτές και τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια με τον πιο ευφάνταστο, γρήγορο και νόστιμο τρόπο.

Ένα ορεκτικό που θα κάνει θραύση σε όποιο τραπέζι και αν το βγάλετε, αφού το χούμους έχει φανατικούς οπαδούς, αυτό το χούμους όμως που δείχνει ο Άκης είναι με αρακά και φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, έχει βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση. Αγριογούρουνο κοκκινιστό στην χύτρα ταχύτητας που λιώνει στο στόμα με γεύση υπέροχη, μελένια και τόσο ιδιαίτερη είναι το κυρίως γεύμα που ακολουθεί, το οποίο σερβίρει με πουρέ πατάτας, ρίγανη και πιπέρι. Για γλυκό, ο Άκης μας δείχνει κάτι κατάλληλο για την εποχή, φτιάχνοντας τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες που μπορείτε να φανταστείτε, οι οποίοι όμως είναι και γρήγοροι, αφού γίνονται χωρίς μίξερ και σε πολύ λίγα λεπτά μπαίνουν στον φούρνο. Τους αφήνει να κρυώσουν, ραντίζει με ανθόνερο, πασπαλίζει με ζάχαρη άχνη και σερβίρει.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags