Επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας στον Real, μετά από τη εορταστική παρένθεση, ο Νίκος Χατζηνικολάου. Και επέστρεψε δριμύτατος κατά Άγγελου Συρίγου με ιδιαίτερα επιθετικό σχόλιο για τις δηλώσεις τού υφυπουργού Παιδείας περί Τουρκίας, F16 και ανάγκης η γειτονική χώρα να παραμείνει στην επιρροή της Δύσης. Συνδύασε, μάλιστα, το σχόλιό του για τη συγκεκριμένη δήλωση με τα όσα λέγονται γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα, οπότε κάλεσε όσους ενοχλούνται, όπως είπε, με τις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των γλυπτών «να βγάλουν τον σκασμό». Κάτι ανάλογο ανέφερε και για την περίπτωση Συρίγου. Σχολίασε συγκεκριμένα:  «Είπα (σημ.: προηγουμένως) να βγάλουν τον σκασμό. Θα χρησιμοποιήσω λίγο πιο επιεική έκφραση, διότι προς τα εκεί πάει η γλώσσα μου για τον υφυπουργό Παιδείας, τον κύριο Συρίγο». 

Χαρακτήρισε τη δήλωση του υφυπουργού «αχρείαστη και βλαβερή για τα εθνικά συμφέροντα» και αναρωτήθηκε: «Αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ο κ. Συρίγος; Γιατί περιφέρεται νυχθημερόν στα κανάλια μιλώντας για τα εθνικά θέματα και για την εξωτερική πολιτική;» 

Απευθυνόμενος στο κυβερνητικό στέλεχος, είπε: «Αν ήθελε (σημ.: Ο Κ. Μητσοτάκης) να σας κάνει υφυπουργό Εξωτερικών ή αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ή υπουργό Εξωτερικών, θα σας είχε κάνει. Σας έστειλε στο υπουργείο Παιδείας για να ασχοληθείτε με την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν σας έχω ακούσει σχεδόν ποτέ να εμφανίζεστε σε ραδιόφωνο ή τηλεόραση να μιλήσετε για τα θέματα του υπουργείου σας. Σας ακούω μονίμως να μιλάτε για τα εθνικά θέματα με την ιδιότητα του καθηγητή. Τώρα όμως δεν είστε μόνο καθηγητής είστε και υφυπουργός και επομένως εκπροσωπείτε και την κυβέρνηση όταν μιλάτε».

Εμφανίσεις ενόψει προεκλογικής περιόδου 

Ο επικεφαλής του Real Group, στην ασυνήθιστη για κυβερνητικό στέλεχος προσωπική επίθεση, κάλεσε τον Άγγελο Συρίγο να αφήσει τις πολλές αναλύσεις, ενώ συνδύασε τις συχνές ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις του με τις επερχόμενες εκλογές, λέγοντας: «Από ό,τι φαίνεται τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθεια ενόψει της προεκλογικής περιόδου και του σταυρού προτίμησης να είστε μονίμως στα παράθυρα και στα ραδιόφωνα, το υπεραναλύεται το θέμα με έναν τρόπο που προκαλεί αντιδράσεις και στο εξωτερικό της χώρας αλλά και στον απόδημο ελληνισμό». 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κάλεσε τον Άγγελο Συρίγο να αφήσει το ίδιο το ΝΑΤΟ «να λέει ότι δεν θέλει να χάσει την Τουρκία» και πρόσθεσε: «Δεν είναι δική σας δουλειά να εκπροσωπείτε το  ΝΑΤΟ». 

Τηλεφώνημα πασίγνωστου υπουργού στον Χατζηνικολάου μέσα στη νύχτα - Το ανακοίνωσε κι επίσημα!

Πρωί πρωί, σχεδόν αξημέρωτα, τηλεφώνησε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για να τον ενημερώσει σχετικά με τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη στον εμπρησμό του Real Group.

Ήταν μια εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να στοιχίσει ζωές και είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη νοσηλεία μιας ηχολήπτριας.

Ο συνιδιοκτήτης του Ομίλου ανέφερε ότι το τηλεφώνημα του υπουργού έγινε στις 7 παρά και ότι ο συλληφθείς ήταν γνωστός από καιρό και βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Σε παλαιότερες εκπομπές του στον Real fm ο Χατζηνικολάου είχε ζητήσει με επιμονή από τον ραδιοφωνικό αέρα, απευθυνόμενος στον ίδιο τον Θεοδωρικάκο, τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: harddog-sport.blogspot.com