Facebook Pixel Μήνυμα του επικεφαλής των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ
| 2023-12-09 02:31:00

Μήνυμα του επικεφαλής των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ

του Γεωπόλδου
Μήνυμα του επικεφαλής των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ

Προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για δεύτερο Βιετνάμ στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία θα μετατραπεί σε μια μαύρη τρύπα που θα απορροφά όλο και περισσότερους πόρους και ανθρώπους, δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν

Ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα μετατρέψει τη σύγκρουση σε ένα δεύτερο Βιετνάμ που θα στοιχειώνει την Ουάσιγκτον για χρόνια.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ένα ‘δεύτερο Βιετνάμ’ για τον εαυτό τους, το οποίο κάθε νέα αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει έως ότου ένας περισσότερο ή λιγότερο λογικός άνθρωπος έρθει στην εξουσία στην Ουάσιγκτον. Η Ουκρανία θα γίνει μια μαύρη τρύπα που θα απορροφά όλο και περισσότερους πόρους και ανθρώπους», έγραψε ο Ναρίσκιν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην τμηματική έκδοση « Razuznavach» της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της οποίας ηγείται.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, η Δύση θα προσπαθήσει να παρατείνει τις μάχες όσο το δυνατόν περισσότερο και να μετατρέψει την ουκρανική σύγκρουση σε ένα δεύτερο Αφγανιστάν. 

Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, αυτό θα γίνει με την ελπίδα ότι οι δυνατότητες της Ρωσίας θα αρχίσουν να εξαντλούνται με την πάροδο του χρόνου.

Η  Νο 1 Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας τονίζει ότι είναι αντικειμενικά αδύνατο να επιτευχθεί μια νίκη στο πεδίο της μάχης επί της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επομένως οι δυτικές χώρες θα συνεχίσουν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους μέσω μέτρων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, δηλαδή, πίεση κυρώσεων και βοήθεια προς το Κίεβο με όπλα και τεχνική. 

«Όλα αυτά θα επιταχύνουν την κατάρρευση της εξουσίας της Δύσης στον κόσμο», κατέληξε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις αρχές του περασμένου έτους και ξεκίνησε έναν πόλεμο στον οποίο εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν. Η σύγκρουση οδήγησε στη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης εδώ και έξι δεκαετίες. Η Δύση παρείχε στην Ουκρανία περισσότερα από 246 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε και η Ρωσία διατήρησε τον έλεγχο σχεδόν του ενός πέμπτου της ουκρανικής επικράτειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει επανειλημμένα αποκλείσει την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος του Βιετνάμ ήταν ουσιαστικά μια σύγκρουση Ανατολικού Μπλοκ εναντίον Δύσης που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τις δυνάμεις του Νοτίου Βιετνάμ, πολέμησαν εναντίον του Βορρά, με την υποστήριξη των κομμουνιστικών δυνάμεων της Κίνας και της Σοβιετικής Ένωσης. Ο πόλεμος, που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, έληξε το 1975 με νίκη για το Βόρειο Βιετνάμ και ήττα για τις ΗΠΑ, που έχασαν περισσότερους από 58.000 στρατιώτες, και ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα κέρδιζε έδαφος στην Αμερική.

Ο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους χθες για νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Εάν ο Πούτιν καταλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί», είπε ο Μπάιντεν, προβλέποντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός ηγέτης πρόσθεσε ότι τότε «θα πάρουμε κάτι που δεν θέλουμε και που δεν έχουμε αυτή τη στιγμή: αμερικανικά στρατεύματα εναντίον ρωσικών στρατευμάτων».

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags