Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν η Ουγγαρία του Πούσκας έκανε… πλάκα στο Γουέμπλεϊ!
| 2017-11-25 10:00:00

Όταν η Ουγγαρία του Πούσκας έκανε… πλάκα στο Γουέμπλεϊ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Όταν η Ουγγαρία του Πούσκας έκανε… πλάκα στο Γουέμπλεϊ!

Σήμερα συμπληρώνονται 64 χρόνια από την ημέρα που έγινε ο «Αγώνας του αιώνα»!

Έμεινε στην ιστορία ως ο «Αγώνας του αιώνα» και όχι άδικα, αφού τα όσα συνέβησαν στο Γουέμπλεϊ στις 25 Νοεμβρίου 1953 «σόκαραν» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη όσο ελάχιστες αναμετρήσεις μέχρι τότε.

Η Εθνική Ουγγαρίας  αποτελούμενη από τη σπουδαιότερη «φουρνιά» στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας, με εκπροσώπους τους Φέρεντς Πούσκας, Σάντορ Κότσις και Νάντορ Χιντεγκούτι μεταξύ, διέλυσε την Αγγλία με 6-3, σε μια αναμέτρηση που ήταν φιλική μόνο στα… χαρτιά.

Το παιχνίδι ήταν το πρώτο που μεταδόθηκε σε πολλές χώρες, 14 συγκεκριμένα, ενώ αποτέλεσε το τελευταίο ματς στην ποδοσφαιρική καριέρα του Αλφ Ράμσεϊ.

Μπροστά σε 100.000 θεατές η Ουγγαρία έδωσε μια μοναδική παράσταση, απαντώντας εμφατικά στους υπερόπτες Άγγλους, που θεωρούσαν ότι η εθνική τους ομάδα ήταν η καλύτερη στον κόσμο, ενώ δεν είχαν ποτέ μέχρι τότε στο Γουέμπλεϊ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αρνιόταν επί έξι μήνες να δώσει την άδεια για την πραγματοποίηση του αγώνα υπό το φόβο συντριβής των Ούγγρων.

Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Με χατ τρικ του Χιντεγκούτι, δυο γκολ του Πούσκας και ένα του Μπόσικ οι Ούγγροι φιλοδώρησαν με 6 γκολ τους Άγγλους, με το τελικό 6-3 να δίνει μια και καλή την απάντηση για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο Μουντιάλ του 1954, όταν η Ουγγαρία πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τουρνουά φτάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου έχασε με 3-2 από τη Δυτική Γερμανία, σε ένα παιχνίδι με «σκιές», αφού οι Ούγγροι ισχυρίζονται ότι οι Δυτικογερμανοί έκαναν ενέσεις με απαγορευμένες ουσίες στο ημίχρονο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags