Facebook Pixel Sportdog.gr | Η τραγωδία της Αλιάνζα Λίμα και το πρωτάθλημα που της... χρωστούσε η μοίρα!
| 2017-12-08 10:30:00

Η τραγωδία της Αλιάνζα Λίμα και το πρωτάθλημα που της... χρωστούσε η μοίρα!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Η τραγωδία της Αλιάνζα Λίμα και το πρωτάθλημα που της... χρωστούσε η μοίρα!

Σαν σήμερα το 1987 η ομάδα του Περού ξεκληρίστηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Τον Νοέμβριο του 2016 ο πλανήτης συγκλονίστηκε από την είδηση ότι το αεροπλάνο που μετέφερε την βραζιλιάνικη Τσαπεκοένσε έπεσε στερώντας τη ζωή σε 71 ανθρώπους, όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο πένθησε μια τέτοιου είδους τραγωδία.

Σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου 1987, η πτήση που μετέφερε την Αλιάνζα Λίμα, μια από τις δημοφιλέστερες ομάδας του Περού, έπεσε στη θάλασσα σε απόσταση έξι περίπου μιλίων από το αεροδρόμιο «Χόρχε Τσάβες» της Λίμα σκοτώνοντας 43 ανθρώπους και αφήνοντας μονάχα έναν επιζώντα.

Εξ' αυτών οι 16 ήταν επίσης ποδοσφαιριστές, ενώ τη ζωή τους έχασαν επίσης η τεχνική ηγεσία, μέλη της διοίκησης, οπαδοί και cheerleaders του συλλόγου.

Η ομάδα επέστρεφε από το εκτός έδρας παιχνίδι της με την Ντεπορτίβο Πουκάλπα, για το πρωτάθλημα του Περού, στο οποίο είχε νικήσει με 1-0, με γκολ του Κάρλος Μπουσταμάντε, με αποτέλεσμα να ανεβεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πρωτάθλημα του Περού, που βρισκόταν κοντά στην ολοκλήρωσή του, δεν διεκόπη. Η Αλιάνζα Λίμα μπορεί να ξεκληρίστικε, όμως ολοκλήρωσε τη σεζόν χρησιμοποιώντας στα τελευταία παιχνίδια της ποδοσφαιριστές που είχαν αποσυρθεί, νεαρούς και δανεικούς από την Κόλο Κόλο της Χιλής.

Όχι μόνο αυτό, αλλά κατόρθωσε να παραμείνει στην κορυφή και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, σαν η μοίρα να το χρωστούσε στους ανθρώπους που τόσο άδικα χάθηκαν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags