Είναι 16 Ιανουαρίου του 1994 και είναι η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, τρίτη του δευτέρου γύρου και η πρωτοπόρος ΑΕΚ, που είχε 6 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο ΠΑΟ, υποδέχεται στην έδρα της τη Λάρισα.

Στο 83' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ βουτάει μέσα στην περιοχή της Λάρισας, με τον αντίπαλό του Στόικα να μην τον αγγίζει καν.

Ο διαιτητής Σωτήρης Μπάζας από το σύνδεσμο της Φθιώτιδας δίνει το πέναλτι, ο Αλεξανδρής ευστοχεί και η ΑΕΚ κερδίζει το ματς.

Δύο μέρες μετά ο Μανωλάς δηλώνει στην τηλεόραση ''βεβαίως έκανα θέατρο, για το καλό της ομάδος μου κάνω τα πάντα'', με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή.

H ποινή του κατέπεσε στην έφεση και ενώ πρώτα ο ποδοσφαιριστής απείλησε ότι, σε περίπτωση τιμωρίας, δεν θα συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πέντε χρόνια αργότερα δήλωνε σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σαμπράκο στο «Βήμα»: «Ολη η ΑΕΚ είχε τσαντιστεί τότε μαζί μου: ο πρόεδρος, ο προπονητής, οι συμπαίκτες, ο κόσμος. Δυστυχώς η ΑΕΚ πλήρωσε στη συνέχεια το κόστος της κίνησής μου. Πέρασαν πολλά παιχνίδια για να ξανακερδίσουμε πέναλτι. Δεν μετάνιωσα όμως. Στη ζωή καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές. Το άθροισμα των επιλογών είναι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου. Ενιωσα την ανάγκη να το πω, για να είμαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου».