Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαν σήμερα η αεροπορική τραγωδία της μεγάλης Τορίνο
| 2018-05-04 09:22:00

Σαν σήμερα η αεροπορική τραγωδία της μεγάλης Τορίνο

Sportdog Team
Σαν σήμερα η αεροπορική τραγωδία της μεγάλης Τορίνο

Η πρώτη τραγωδία με θύμα μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Ήταν 4 Μαϊου 1949, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την σπουδαία τότε ομάδα της Τορίνο στην επιστροφή της από την Λισαβώνα, συνετρίβη στο λόφο Σουπέργκα με 31 νεκρούς, εκ των οποίων οι 18 παίκτες της μεγάλης "Γκρανάτα" με τους 10 διεθνείς.

Ιδού η τραγική ιστορία: Κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται σχεδόν πάνω από το Τορίνο πετώντας μέσα σε μία καταιγίδα, αναγκάζεται να κατέβει σε χαμηλό ύψος λόγο περιορισμένης ορατότητας.

Στο αεροδρόμιο, πλήθος οπαδών της ομάδας ,περιμένει για να υποδεχθεί τους παίκτες. Τότε, στις 17:05 το αεροσκάφος της Fiat G.212CP της Avio Linee It, προσκρούει στους πλαϊνούς τοίχους της Βασιλικής στο λόφο Σουπέργκα. Του ναού που έχτισε πριν από περίπου διακόσια είκοσι χρόνια ο Πρίγκιπας Ευγένιος της Σαβοϊας, αφιερώνοντας τον στη Παναγία που έσωσε την πόλη από τους εχθρούς.

Ανάμεσά στους νεκρούς και ο Valentino Mazzola, πατέρας του Sandro, μετέπειτα άσσου της Inter και της Εθνικής Ιταλίας. Ο Ιταλός πιλότος Pierluigi Meroni της πολεμικής αεροπορίας που έχει διασωθεί 2 φορές στον πόλεμο από πτώση σκοτώνεται, ενώ ο μεγάλος Λάζλο Κουμπάλα, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή και έμεινε δίπλα στον άρρωστο υιό του στο Τορίνο, είναι ο μεγάλος τυχερός. 

Δύο ημέρες αργότερα, η κηδεία των θυμάτων του δυστυχήματος θα βγάλει στους δρόμους του Τορίνο μισό εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι σπεύδουν να πουν το τελευταίο αντίο στους 18 παίκτες που αγάπησαν τόσο πολύ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags