Facebook Pixel "Κάτι του χρωστούσε το ποδόσφαιρο"
Ποδόσφαιρο
| 2012-02-24 14:00:00

"Κάτι του χρωστούσε το ποδόσφαιρο"

"Κάτι του χρωστούσε το ποδόσφαιρο"

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Το μοναδικό γκολ χθες στο Καραϊσκάκη ήταν από καραμπόλα. Από το κεφάλι του Μαρκάνο στο κεφάλι του Τζιμπούρ κι η μπάλα στα δίχτυα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Από σπόντα έγινε για δεύτερη φορά ήρωας ο Κάρολ.

Ενδεχόμενα το ποδόσφαιρο κάτι να του χρωστούσε και να του το δίνει τώρα πίσω στη δύση της καριέρας του. Στη Μόσχα μπήκε στο παιχνίδι λόγω της αποβολής του Μέγερι και κράτησε με την απόκρουση του πέναλτι το 0-1. Το ίδιο και χθες, αλλά με πολύ περισσότερες αποκρούσεις. Και με ρεπερτόριο μάλιστα. Στο πρώτο ημίχρονο με την έξοδο και τη βουτιά όταν κλέβει την μπάλα από τον Βαλντέζ πριν σουτάρει και σκοράρει.

Στην επανάληψη τα αντανακλαστικά του λειτουργούν άψογα όταν διώχνει την μπάλα με το δεξί πόδι στο σουτ του Βαλντέζ. Στη συνέχεια πάει με δύναμη και χωρίς φόβο πάνω στον αντίπαλο και την μπάλα στη φάση που τραυματίζεται, αλλά κρατάει για ακόμα μία φορά το μηδέν.

Παρότι ζητάει αλλαγή, μένει μέχρι το τέλος με ένα πόδι για να κάνει ακόμα μια μεγάλη απόκρουση με τη βοήθεια του δοκαριού.

Ο Ολυμπιακός είχε μπει δυνατά στο παιχνίδι κι είχε προηγηθεί, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος ξεφούσκωνε. Η Ρούμπιν στην επανάληψη πίεσε, αλλά έπεσε πάνω στον Ιρλανδό. Δεν συνιστά πρωτοτυπία στο ποδόσφαιρο να γίνεται ήρωας ο γκολκίπερ.

Η περίπτωση, όμως, του Κάρολ είναι ξεχωριστή.Ανεργος από πέρυσι το Γενάρη βρήκε λιμάνι στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ, αλλά «αναστήθηκε», επιλέχθηκε από τον Ολυμπιακό κι όταν βρέθηκε από σπόντα στην ενδεκάδα άρχισε να ξαναγράφει σπουδαίες σελίδες στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας του.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags