10/03/16 - 12:46

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν κάποιος πεθαίνει; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιστημονική εξήγηση για τα λεπτά μετά τον θάνατο ενός ατόμου. Οι επιστήμονες έρχονται να μας εξηγήσουν τι ακριβώς θα συμβεί στο σώμα μας όταν θα πεθάνουμε από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο.

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν κάποιος πεθαίνει; (ΒΙΝΤΕΟ)
53.624views 0shares

Μέχρι να δει κανείς το βίντεο θα έχουν πεθάνει περίπου 300 άνθρωποι αν αναλογιστεί κανείς πως φεύγουν από τη ζωή 100 άνθρωποι το λεπτό σε όλο τον κόσμο! Στο βίντεο του AsapScience εξηγεί τη διαδικασία βήμα βήμα από τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου μέχρι και τα τελικά στάδια αποσύνθεσης, όπως σημειώνεται σε άρθρο.

Οι πρώτες ώρες

Στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου εξαντλείται το οξυγόνο. Οι νευρώνες σταματούν τις δραστηριότητές τους και ο εγκέφαλος σταματά να εκπέμπει τις ορμόνες που ρυθμίζουν τις διάφορες λειτουργείες του σώματος. Αν και μερικές φορές μπορεί να συνεχιστούν για λίγα λεπτά, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ. Τα αποθέματα του ATP, που παρέχει την ενέργεια για ζωή, έχουν εξαντληθεί και οι μύες χαλαρώνουν. Οι άνθρωποι με ανοιχτή επιδερμίδα μοιάζουν κατάχλωμοι επειδή έχει σταματήσει η ροή αίματος που γίνεται εμφανής 15-20 λεπτά με τον θάνατο.

Από τη στιγμή που θα σταματήσει η καρδιά, το αίμα δεν θα κυκλοφορεί και λόγω βαρύτητας θα συγκεντρωθεί στο κάτω μέρος του σώματος. Μετά από 12 ώρες το σώμα του νεκρού θα έχει φτάσει στον μέγιστο βαθμό αποχρωματισμού. Τότε ξεκινά και μια άλλη διαδικασία. Σε 3 – 6 ώρες μετά τον θάνατο προκαλείται η νεκρική ακαμψία.

Πηγή: makeleio.gr

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ