Facebook Pixel Κρας τεστ Λεντέσμα – Εσιέν
| 2016-07-04 14:04:00

Κρας τεστ Λεντέσμα – Εσιέν

Κρας τεστ Λεντέσμα – Εσιέν

Ο Γιώργος Σπανουδάκης συγκρίνει το "απερχόμενο" και το... "επόμενο" εξάρι του Παναθηναϊκού.
 

Τη σεζόν 2014-15 η Λάτσιο του Κριστιάν Λεντέσμα κέρδισε την 3η θέση στο ιταλικό Πρωτάθλημα και η Μίλαν του Μάικλ Εσιέν τη 10η…

Συμπτωματικά, εκείνη τη σεζόν, και οι δύο κατέγραψαν 13 συμμετοχές στη Seria A. Μάλιστα στις 13 Μαρτίου 2014 βρέθηκαν αντίπαλοι στην ισόπαλη αναμέτρηση της Λάτσιο με τη Μίλαν (1-1).

Πέρσι (2015-16), ο Γκανέζος αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ο Λεντέσμα μόλις σε 4 με τη Σάντος!

Ο Γκανέζος σβήστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, στις 13 Μαρτίου του 2016 στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Τελευταία εμφάνιση για τον Αργεντινό ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2015, σ’ ένα 45λεπτο με την Βάσκο Ντε Γκάμα.

Αυτά είναι κάποια από τα αγωνιστικά δεδομένα για τα δύο «εξάρια» που είναι σε πρώτο πλάνο, αυτό το καλοκαίρι.

Ο Εσιέν γιατί πρέπει βάλει την υπογραφή του στη λύση του συμβολαίου του με τους «πράσινους» και να χαρίσει τα 800.000 ευρώ που έχει να λαμβάνει για την επόμενη σεζόν (ή ένα μεγάλο μέρος) και ο Λεντέσμα γιατί θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του σ’ ένα συμβόλαιο αφώς μικρότερο από αυτά που είχε τα προηγούμενα χρόνια!

Συγκρίνοντας τους δυο ποδοσφαιριστές έχουμε τα εξής τα δεδομένα:

Καταρχήν μιλάμε για τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Με τον Γκανέζο σίγουρα να είναι στη δεκάδα (εάν όχι στην πεντάδα) των κορυφαίων «εξαριών» στο παγκόσμο ποδόσφαιρο και τον Αργεντίνο επίσης μέσα στους κορυφαίους σε προσφορά σε μία ομάδα (Λάτσιο) σε βάθος 10ετίας!

Από εκεί και πέρα:

-Ο Εσιέν ήρθε στον Παναθηναϊκό καταπονημένος. Κουβαλώντας δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς από το παρελθόν (χιαστούς), που στην πορεία των χρόνων του έβγαλαν πολλούς μυικούς τραυματισμούς.

Αυτό ήταν ξεκάθαρο με την Μίλαν, αλλά στον Παναθηναϊκό το αγνόησαν επιδεικτικά!

Ο Λεντέσμα είναι ένας ποδοσφαιριστής χωρίς τραυματισμούς. Εάν κοιτάξει κανείς προσεχτικά το βιογραφικό του θα δει ότι για 12 χρόνια έκανε σεζόν με 30-40 συμμετοχές. Με εξαίρεση τη σεζόν 2009-10 που έκανε μόλις 13. Όχι όμως λόγω τραυματισμού, αλλά επειδή ήρθε σε ρήξη με τη Λάτσιο για την ανανέωση του συμβολαίου του και απολύτως «δημοκρατικά» οι «λατσιάλοι» τον πέταξαν στην εξέδρα!

Οπότε για τον Αργεντινό δεν υπάρχει θέμα τραυματισμών…

Ωστόσο υπάρχει ένα σημείο που χρίζει προσοχής και ανάλυσης από τους «πράσινους».

Τους λόγους που έκανε 13 συμμετοχές με τη Λάτσιο την προπέρσινη σεζόν. Εφτά ως βασικός και τέσσερις ως αρχηγός.

Όπως επίσης για ποιο λόγο δεν αγωνίστηκε στη Σάντος; Προφανώς αυτό θα είναι εύκολο για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να το μάθει.

Εάν οι «πράσινοι» εξασφαλίσουν ότι ο Λεντέσμα δεν έχει πάρει την κάτω βόλτα (πχ. όπως ο Κονσεϊνσάο), τότε θα πρέπει να εισηγηθούν την απόκτησή του.

Εάν όμως υπάρχουν… σκιές και σημάδια «συνταξιούχου», τότε θα πρέπει να προσέξουν να μην κάνουν και πάλι μια τρύπα στο νερό.

ΥΓ. Εάν ρισκάρεις με τον Λεντέσμα που τον προορίζεις βασικό, είναι τουλάχιστον «περίεργο» να μην δίνεις μιά ευκαιρία στον Σισέ που στο κάτω κάτω θα έρθει τζάμπα και θα είναι μια λύση από τον πάγκο.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags