Facebook Pixel Σαργκάνης: «Αυτός ο Στιλ δεν κάνει για τον ΠΑΟ» Ατάκα - φωτιά για τον Μπεργκ που θα συζητηθεί!
| 2016-10-25 12:30:00

Σαργκάνης: «Αυτός ο Στιλ δεν κάνει για τον ΠΑΟ» Ατάκα - φωτιά για τον Μπεργκ που θα συζητηθεί!

του Γιώργου Κτενά
Σαργκάνης: «Αυτός ο Στιλ δεν κάνει για τον ΠΑΟ» Ατάκα - φωτιά για τον Μπεργκ που θα συζητηθεί!

Ο θρυλικός πορτιέρο ανέλυσε στο sportdog το πρόβλημα με τον Άγγλο γκολκίπερ και «κάρφωσε» τον Σουηδό! Πώς σχολίασε την επιλογή Μπέντο να αλλάζει Καπίνο–Λεάλι;

Την άποψη ότι αυτή την περίοδο ο Λουκ Στιλ δεν είναι ο τερματοφύλακας που αξίζει στον Παναθηναϊκό, αν και όταν βρίσκεται σε φόρμα είναι άξιος για να υπερασπιστεί την "πράσινη" εστία, εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Νίκος Σαργκάνης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας σχολίασε ακόμα ότι δεν υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης στον Παναθηναϊκό, υποστηρίζοντας ότι μόνο ο Μπεργκ ...περπατούσε προς το τέλος του χθεσινού ματς, ενώ αυτό που έλλειψε από το "τριφύλλι" ήταν η συγκέντρωση.

Αναφέρθηκε ακόμα στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, αλλά και στους Καπίνο και Λεάλι που διεκδικούν τα γάντια του βασικού στους "ερυθρόλευκους".

Πώς είδατε το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ;

"Ήταν ωραίο ματς. Πράγματι ήταν ντέρμπι το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ήταν πολύ ανταγωνιστικός ο ΠΑΟΚ. Μου άρεσε πολύ, κατέβηκε με αξιώσεις στο γήπεδο, παρότι δεν κέρδισε. Ήταν ο καλύτερος ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών. Αλλά και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι όταν ανεβάζει στροφές και συνειδητοποιεί τον κίνδυνο, βγάζει μία πίεση που διαλύει τον αντίπαλο. Είναι αυτό που λέμε ότι κατηφορίζει το γήπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο το παιχνίδι, αν δεν υπήρχαν τα θέματα με τα καπνογόνα κ.λπ".

Το άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής που είχε ενδιαφέρον, ήταν το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στη Βέροια.

"Μου άρεσε πολύ σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός. Έκανε ευκαιρίες, έπαιξε καλή μπάλα γενικά, αλλά και η Βέροια τον κοίταξε κατάματα. Από τη στιγμή που έχανε 1-0, δεν είχε τι άλλο να κάνει παρά να βγει μπροστά και να ισοφαρίσει. Τελικά το έκανε με ένα πολύ ωραίο γκολ".

Υπήρξαν πολλές χαμένες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετική μέρα.

"Έπαιξε μεγάλο ρόλο ο τερματοφύλακας τη Βέροιας, γιατί αν σε κάποια φάση γινόταν το 2-0, δεν θα γύριζε το ματς. Εκεί χρειάζεται ο τερματοφύλακας, να μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση που ασκεί ο αντίπαλος".

Υπάρχει πρόβλημα τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό;

"Ο Στιλ δεν ήταν ο τερματοφύλακας που αξίζει στον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να κοιτάξει να βρει τον καλό του εαυτό. Όταν είναι σε καλή κατάσταση, είναι ικανός να σταθεί κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού. Αλλά χρειάζεται να βρει ξανά τον καλό του εαυτό".

Συμμερίζεστε την άποψη ότι χρειάζεται να μείνει στον πάγκο; Γιατί από την άλλη πλευρά είναι ένα ζήτημα ποιος θα τον αντικαταστήσει.

"Να βγει ο Στιλ, αλλά ποιος να μπει; Εγώ όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό, το είχα ζητήσει από τον Σενέκοβιτς. Δεν πήγαινε καλά η ομάδα τότε, αλλά δεν πήγαινε τίποτα καλά και σε εμένα. Έμεινα έξω για δύο-τρεις αγωνιστικές και μετά επανήλθα. Σωστή είναι λοιπόν η προσέγγιση να μείνει έξω αλλά εγώ ρωτάω ποιος να μπει στη θέση του. Ο Παναθηναϊκός πάντα είχε καλούς τερματοφύλακες, αλλά τώρα φαίνεται ότι ξέμεινε".

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το αν υπάρχει πρόβλημα στη φυσική κατάσταση, στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Συμφωνείτε;

"Εκτός από τον Μπεργκ που είναι μεγάλος παίκτης και χθες τον είδα στο τέλος που περπατούσε, δεν είδα κάποιο άλλο πρόβλημα από την άποψη της φυσικής κατάστασης. Περισσότερο έλλειψη συγκέντρωσης είδα προς το τέλος".

Μπορεί όταν χάνει βαθμούς σε τέτοια ματς να κάνει πρωταθλητισμό με αξιώσεις ο Παναθηναϊκός;

"Υπάρχει και ο αντίπαλος στο γήπεδο, μην το ξεχνάμε. Ο Παναθηναϊκός έκανε καλή εμφάνιση, αλλά για να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να είναι και η τύχη με το μέρος του. Χθες αυτό του έλειψε".

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τους δύο τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, αλλά και για την απόφαση του Μπέντο να τους αλλάζει σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ;

"Δεν θα σχολιάσω το σκεπτικό του προπονητή, αν και αρκετοί τεχνικοί λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Είναι γεγονός όμως ότι χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση ο τερματοφύλακας. Είναι και οι δύο καλοί, αλλά δεν θα πω ότι είναι μεγάλοι. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον από τους δύο για την απόδοσή του όμως, γιατί όταν λες να ξεχωρίσω τερματοφύλακα στο επίπεδο του Ολυμπιακού, τα κριτήρια είναι αυστηρά. Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε θα δούμε".

Πολύ καλή απόδοση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε και ο Γλύκος;

"Είναι καλοί τερματοφύλακες, κι ο Καρνέζης έχει καθιερωθεί στην Ουντινέζε και δεν είναι λίγο. Αλλά και ο Γλύκος επανέρχεται σιγά - σιγά και πιστεύω να πάνε όλοι καλά και ακόμα καλύτερα, για να βρει και η εθνική τους τερματοφύλακες της".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags