Facebook Pixel Πάντα στο κόλπο η Φιορεντίνα, δύσκολα η Τζένοα
Ποδόσφαιρο
| 2016-02-21 20:48:00

Πάντα στο κόλπο η Φιορεντίνα, δύσκολα η Τζένοα

Πάντα στο κόλπο η Φιορεντίνα, δύσκολα η Τζένοα

Οι "βιόλα" έδειξαν χαρακτήρα και πέρασαν με νίκη 2-3 από το Μπέργκαμο επί της Αταλάντα παραμένοντας σε τροχιά Champions League. H Tζένοα 2-1 την Μπολόνια  στο τέλος

Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-3

Το ματς είχε γενικώς λίγες ουσιαστικές ευκαιρίες, με το πρώτο μέρος να έχει στα αξιοσημείωτα μία καλή εκτέλεση φάουλ του Πασκουάλ, την οποία απομάκρυνε ο Σπορτιέλο (10').

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ματιάς Φερνάντες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τέγιο, να «γράφει» στο 67ο λεπτό το 1-0 και στο 82ο λεπτό ο τελευταίος πήρε τον ρόλο του σκόρερ, σημειώνοντας το 2-0.

Η Αταλάντα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Κόντι στο 84', ωστόσο η Φιορεντίνα είχε και κερασάκι για την τούρτα, καθώς ο Κάλινιτς στο 87' πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του (3-1).

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ξανά όμως ήταν ήδη αργά, καθώς ο Πινίγια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το 3-2 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κόντι στο 90+2'.

Τζένοα-Ουντινέζε 2-1

Σημαντική νίκη πήρε η Τζένοα επί της Ουντινέζε στη Γένοβα, επικρατώντας 2-1. Χαμένο πέναλτι από τον Ντι Νατάλε στις καθυστερήσεις!

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από συνεχή αρνητική αποτελέσματα κι ήθελαν τη νίκη ώστε να ξεφύγουν από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ωστόσο άλλοτε λόγω του Καρνέζη (19'), κι άλλοτε λόγω αστοχίας των επιθετικών, δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Αντιθέτως, το γκολ ήρθε από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με ωραία εκτέλεση φάουλ του Αντνάν (33') πήραν κεφάλι στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι Γενοβέζοι κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, με τους Τσέρτσι (57') και Λαξάλτ (70') να «γράφουν» το 2-1. Ωστόσο, η Ουντινέζε είχε «χρυσή» ευκαιρία να φύγει με την ισοπαλία από την Γένοβα όμως ο Περίν απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Νατάλε στο 90'!

Σασουόλο-Έμπολι 3-2

Τη νίκη επί της Έμπολι πανηγύρισε η Σασουόλο, επικρατώντας εντός έδρας με σκορ 3-2, σε ένα ματς με πολλά γκολ, νεύρα κι αποβολές.

Το πρώτο μέρος ήταν γεμάτο δράση και μέσα σε δέκα λεπτά, έγινε ο... κακός χαμός. Στο 31', ο Μισιρόλι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έξι λεπτά αργότερα, η Έμπολι πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Ζιελίνσκι να «γράφει» το 1-0.

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έμειναν κι εκείνοι με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Τονέλι είδε δεύτερη κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η Σασουόλο έφερε το ματς στα ίσα, με τον Μπεράρντι να χρίζεται σκόρερ στο 41' για το 1-1.

Το δεύτερο μέρος άρχισε εντυπωσιακά, καθώς τα γκολ του Ντεφρέλ (48', 50') «έγραψαν το 3-1 για τους γηπεδούχους, με την Έμπολι απλώς να διαμορφώνει το 3-2 στο 70', χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακαρόνε.

Τορίνο-Κάρπι 0-0

Ισόπαλες 0-0 ήρθαν Τορίνο και Κάρπι στην έδρα της πρώτης, με την «γκρανάτα» να έχει τις ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η καλύτερή τους ευκαιρία χάθηκε από τον Λόπες στο 77', ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, ωστόσο ο Μπέλετς έπεσε σωστά κι αποσόβησε το γκολ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

Μπολόνια-Γιουβέντους 0-0

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Βερόνα-Κιέβο 3-1

Ίντερ-Σαμπντόρια 3-1

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Τορίνο-Κάρπι 0-0

Σασουόλο-Έμπολι 3-2
(41' Μπεράρντι, 48', 50' Ντεφρέλ - 36' Ζιελίνσκι, 70' πέν. Μακαρόνε)

Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-3
(84' Κόντι, 91' Πινίγια - 67' Φερνάντες, 81' Τέγιο, 87' Κάλινιτς)

Τζένοα-Ουντινέζε 2-1
(57' πέν. Σέρσι, 70' Λασέτ - 33' Καντίμ)

Φροζινόνε-Λάτσιο (19:00)
Ρόμα-Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου

Νάπολι-Μίλαν (22:00)  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags