Facebook Pixel "Πρωτάθλημα θα πάρει ο ΠΑΟΚ όταν το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Nτε Τζανέιρο χτυπήσει παλαμάκια..."
| 2017-09-03 09:45:00

Πρωτάθλημα θα πάρει ο ΠΑΟΚ όταν το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Nτε Τζανέιρο χτυπήσει παλαμάκια...

του Κωστή Ραπτόπουλου
Πρωτάθλημα θα πάρει ο ΠΑΟΚ όταν το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Nτε Τζανέιρο χτυπήσει παλαμάκια...

Απίθανη ατάκα από το Λιμάνι, με αφορμή τις τελευταίες μεταγραφές του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με τον Κωστή Ραπτόπουλο – "Κράξιμο" για Βιεϊρίνια - "Αχρηστος ο Ρέτσος..."!

Ο Σαββίδης έκανε την τελευταία στιγμή τις κινήσεις που έπρεπε, λόγω του κράξιμου της Θύρας 4 και της κατακραυγής της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα πιάσουν οι δύο χαφ στο κέντρο και ο στόπερ. Θεωρούσα επιτακτικής σημασίας αυτές τις κινήσεις. Να βρεθεί, επιτέλους, με 8άρια και 10άρια που έχουν ποιότητα, ταχύτητα και κάνουν πολλές δουλειές. Εκεί που πονούσε, πήρε παίκτες. Όπως είναι ο στόπερ, που είναι μεγάλη υπόθεση γιατί ο ΠΑΟΚ ψηλά με Κρέσπο και χαμηλά με Βαρελά έχει μόνιμα πρόβλημα.

Θεωρώ ότι ο Βιεϊρίνια και ο Κουτσολιάκος πιάσανε τον κώλο του Σαββίδη. Γιατί ο Ενρίκε στα 27 του χρόνια και με καλύτερη υποστήριξη από τους χαφ πίσω του, είχε το ένας εναντίον ενός, ήταν καλός στα τελειώματα, είχε ταχύτητα και ενθουσιασμό. Ήθελε βέβαια ειδική μεταχείριση, που στον ΠΑΟΚ δεν την έχουν.

Τώρα έδωσαν στον Βιεϊρίνια 5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, που πούλησε ΠΑΟΚτσηδηλίκι και αυτός και η γυναίκα του και παίρνει όσα λεφτά δεν θα του έδινε καμία ευρωπαϊκή ή ελληνική ομάδα. Έρχεται τραυματίας και είναι ο πρώτος υποψήφιος για να βγάλει θλάση. Αλλά οι ΠΑΟΚτσήδες είναι χωριάτες και προσωπολάτρες και έγινε η λάθος κίνηση.

Με αυτές τις μεταγραφές, βέβαια, ο ΠΑΟΚ είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει το βάρος του πρωταθλητισμού από την πρώτη αγωνιστική και μένει να δούμε αν μπορεί να διαχειριστεί τη λέξη φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χθες το βράδυ μίλησα με ένα πολύ μεγάλο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον ρώτησα αν φοβούνται τον ΠΑΟΚ μετά από τις μεταγραφές που έκανε. Και την αλλαζονική απάντησή του, την ανέφερα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος θύμωσε ακόμα περισσότερο με τον Ολυμπιακό. Ποια ήταν η απάντηση; "Πρωτάθλημα θα πάρει ο ΠΑΟΚ όταν το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο χτυπήσει παλαμάκια"!

Το μανατζεριλίκι με Ρέτσο 

Μην έχουν απαιτήσεις οι οπαδοί από την Εθνική ομάδα, από τη στιγμή που δεν βγαίνουν Έλληνες παίκτες. Όταν στις ομάδες τους εγκρίνουν πάντα τους ξένους παίκτες, μην διαμαρτύρονται γιατί παίζει ο Ρέτσος δεξί μπακ. Κακώς δεν πήρε τον Μπακάκη για εκεί. Αν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν παίκτες συνδυαστεί με έναν προπονητή που δεν παίρνει ούτε μισό ρίσκο, απέναντι σε ομάδα που έπαιξε εκπληκτικά το 5-3-2 στην άμυνα αλλά δεν είχε τις προϋποθέσεις για να βγει στην κόντρα, τότε είναι χέστης ο προπονητής.

Ο Τζαβέλλας δεν έπρεπε να παίξει ως αριστερός μπακ, στη θέση του έπρεπε να ήταν ο Σταφυλλίδης και αν ήθελε ας έβαζε τον Τζαβέλλα αριστερό στόπερ. Ο Μπακάκης, επίσης, έπρεπε να έπαιζε από την άλλη πλευρά, για να μπορεί να αποκτήσει πλάτος η Εθνική. Τι σόι μανατζεριλίκι ήταν αυτό, να παίξει ο Ρέτσος δεξιός μπακ; Με βάση τη μορφή του παιχνδιού, ήταν άχρηστος από εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο η παρουσία του Τζιόλη ήταν περιττή. Ούτε ψηλά αλλά ούτε χαμηλά κινδυνεύαμε.

Έπρεπε να γυρίσει το σύστημα σε ρόμβο, με Ζέκα 6άρι, τον Δώνη αριστερά και τον Γιαννιώτα δεξιά και στην κορυφή του ρόμβου τον Φορτούνη. Μπροστά τον Μάνταλο με τον Βέλλιο ή με τον Διαμαντάκο. Όταν αποφασίζεις να παίξεις με έναν φορ απέναντι σε ομάδα με τρία στόπερ, κι αυτού του φορ βρωμάνε τα πόδια από την καθυστέρηση, είναι πολύ αισιόδοξο το σενάριο να πετύχεις γκολ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags