Facebook Pixel Νίκη... έξι βαθμών για την Κέρκυρα, «ζόρια» για Λεβαδειακό!
| 2017-02-12 17:56:00

Νίκη... έξι βαθμών για την Κέρκυρα, «ζόρια» για Λεβαδειακό!

Νίκη... έξι βαθμών για την Κέρκυρα, «ζόρια» για Λεβαδειακό!

Η Κέρκυρα πήρε το πολύτιμο «εξάποντο» (1-0), στην «μάχη» με φόντο την παραμονή στην Superleague, κόντρα στον Λεβαδειακό. Για 11ο σερί παιχνίδι οι Βοιωτοί δεν πήραν νίκη και παραμένουν στον πόντο από την τελευταία Βέροια.

Η Κέρκυρα υποδέχτηκε τον Λεβαδειακό με στόχο την νίκη - «εξάποντο», που θα την απομακρύνει κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και θα της δώσει βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι του Λεβαδειακού, που έχει τους ίδιους στόχους.

Ο Λεβαδειακός έφτασε τα δέκα σερί ματς χωρίς νίκη στην φετινή Superleague και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό από τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Football League. Στόχος των Βοιωτών στην σημερινή αναμέτρηση ήταν το να αποσπάσουν βαθμό ή να φτάσουν στην νίκη που θα τους δώσε βαθμολογική ανάσα και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός κυριάρχησε στον αγώνα, αλλά η Κέρκυρα στην πρώτη καλή της φάση άνοιξε το σκορ. Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε φάσεις, μα από την στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε η Κέρκυρα.

Η πρώτη «προειδοποίηση» ήρθε στο 2ο λεπτό με το σουτ του Καραμπουέ να μπλοκάρει ο Κουτζαβασίλης. Ο Λεβαδειακός έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Αρχικά, στο 19' με τον Βαγγέλη Μάντζιο και στην συνέχεια με τον Τόνι Σίλβα στο 22' οι φιλοξενούμενοι είχαν τις καλύτερες φάσεις τους στο πρώτο μέρος. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κουτζαβασίλης επενέβη σωτήρια. Κόντρα στην ροή του αγώνα η Κέρκυρα βρήκε το γκολ και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0. Στο 34ο λεπτό ο Γκομές σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Ναμάσκο. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν την κατοχή και «έψαξαν» και το δεύτερο γκολ, ωστόσο δεν το βρήκαν και οι δύο ομάδες «πήγαν» ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για την Κέρκυρα, στο 61'. Ο Γκομές γύρισε την μπάλα στον Τουράμ, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι άουτ. Στο 79ο λεπτό ο Σουμπίνιο σούταρε και ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε εύκολα. Στα 84 λεπτά ο τερματοφύλακας είπε και πάλι «όχι» στην κεφαλιά του Μάντζιου, στην καλύτερη ευακιρία του Λεβαδειακού στο δεύτερο ημίχρονο. Τελευταία καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, για τον Λεβαδειακό, ήταν το σουτ του Καλτσά, το οποίο μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης. Στις τελευταίες προσπάθειες των Βοιωτών να βρουν την ισοφάριση, η Κέρκυρα βρήκε τους χώρους και στο 95' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Αντιλέχου να κάνει δύο τα τέρματά της. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΟ Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (ΚεΙτά 74'), Σπίνουλας, Νίκιτς (Αντιλέχου 83'), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (Κόντος 71'), Ντιόγκο, Τουράμ

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (Μαχαίρας 53'), Ουόν, Νιασέ, Μεντί, Κουλιμπαλί (Σουμπίνιο 68'), Καλτσάς, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα (Τόνι Σίλβα 80'), Καραμπουέ, Μάντζιος

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags