Facebook Pixel Εξαργύρωσε Γιαννακόπουλο ο Σλούκας - Προκρίθηκε στο F4 ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ
| 2024-03-30 00:01:00

Εξαργύρωσε ήδη τον Γιαννακόπουλο ο Σλούκας - Προκρίθηκε στο F4 ο ΠΑΟ - Μη ξεχνάτε τον Γκριγκόνις! (Vid)

του Pick n' Scroll

Ο ηγέτης του Τριφυλλιού πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε όχι μόνο στο πλεονέκτημα έδρας, με τη νίκη απέναντι στη Βίρτους, αλλά στο Βερολίνο...

Ο Παναθηναϊκός πήγε από τον παράδεισο στην κόλαση, αλλά λίγο πριν από το φινάλε βρήκε τον τρόπο να αποκαταστήσει την τάξη. Δύο φορές προηγήθηκε στη Μπολόνια με 17 πόντους, η σκληρή, όμως, Βίρτους βρήκε τους τρόπους να γυρίσει το ματς. Δεν ήθελε μάλιστα και πολύ να το πάρει, αλλά το προτελευταίο σουτ του αγώνα από τον Λούντμπεργκ δεν βρήκε τον στόχο. Τον βρήκε, όμως, αμέσως μετά και με την εκπνοή ο Κέντρικ Ναν και έτσι οδήγησε σε τεράστια νίκη τους «πράσινους» με 81-79. Μία νίκη, που ισοδυναμεί κατά πολύ με πρόκριση στο φάιναλ-φορ, αφού πολύ δύσκολα από δω και πέρα θα χαθεί το πλεονέκτημα της έδρας και η δεύτερη θέση.

Με την δύναμη του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ δύσκολο να χάσει από κάποια ομάδα από το τουρνουά play-in, με την οποία θα συναντηθεί στα πλέι-οφ. Και αν μάλιστα παίξει με την Μακάμπι, η ομάδα του λαού δεν έχει ουσιαστικά έδρα, παίζοντας στο άδειο Βελιγράδι.

Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει οι «πράσινοι» να κερδίσουν στο Μόναχο την Μπάγερν και την Αλμπα στο ΟΑΚΑ. Και η Μακάμπι να μείνει έβδομη.

Ο Κέντρικ Ναν, ο ήρωας του παιχνιδιού, στη Μπολόνια δεν είχε εμφάνιση άλλων αγώνων. Ηταν, όμως, εκείνος, που πήρε το ματς. Και αυτό όχι μόνο γιατί έβαλε το τελευταίο σουτ. Αλλά και γιατί πιο πριν με προσωπικές προσπάθειες έκανε το 71-69 υπέρ της Βίρτους 71-74.

Επίσης, ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν πολύ κομβικός στο τέλος. Εχασε ένα ελεύθερο τρίποντο σε κρίσιμο σημείο, αλλά αμέσως μετά απάντησε με καλάθι και φάουλ, που μέτρησε πολύ στην εξίσωση του αγώνα.

Και βέβαια εκείνος, που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο Ελληνας σούπερ σταρ έκανε μία ακόμη μεγαλειώδη εμφάνιση και έβαλε κι αυτός το βαρύ του λιθάρι, ώστε η ομάδα του να φτάσει εδώ, που έφτασε. Και προφανώς την περιμένουν ακόμη καλύτερες μέρες με τον Σλούκα να έχει εξαργυρώσει ήδη το δύσκολο άλμα, που έκανε από τον Ολυμπιακό στο «τριφύλλι».

Αν λοιπόν επικρατήσει η λογική η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ και έτσι θα βάλει πλώρη για την επιστροφή της σε φάιναλ-φορ. Θέλει, όμως, να πάει βήμα, βήμα, γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει, κάτι, που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθμολογία: Δεν χάνει το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ, άσχημα νέα για Ολυμπιακό - Οι πιθανοί αντίπαλοί τους στα πλέι οφ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags