Facebook Pixel Ο Α. Δημάτος γράφει για τον ΠΑΟΚ!
| 2015-01-15 16:42:00

Ο Α. Δημάτος γράφει για τον ΠΑΟΚ!

Ο Α. Δημάτος γράφει για τον ΠΑΟΚ!

H λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αυτοκτονία και τον θρίαμβο!

Το ποδόσφαιρο είναι κάποιες πολύ μικρές λεπτομέρειες. Οι ισορροπίες πάντα εύθραυστες. Και ανάμεσα στη μεγαλύτερη επιτυχία και υπέρβαση μέχρι την αποτυχία και την «τραγωδία», υπάρχει μία λεπτή γραμμή στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ο ΠΑΟΚ ακροβάτησε επικίνδυνα στη Μυτιλήνη. Οχι ανάμεσα στην ήττα και στη νίκη. Αυτό θα του συμβεί πολλές φορές ακόμα. Λίγες φορές, όμως, στην ιστορία του θα βρεθεί τόσο κοντά ανάμεσα σε Κόλαση και Παράδεισο με θριαμβευτικό χάπι εντ. Θα έγραφε τους τίτλους τέλους, αλλά χάραξε μία καινούργια αρχή.

Στην αποβολή του Κάτσε, μετά το φάουλ που δεν του σφυρίζει ο Μήτσιος θόλωσε ακόμα και ο Αγγελος Αναστασιάδης. Εκείνος που ψύχραιμα, στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε για απαράδεκτη συμπεριφορά (ακόμα και πέναλτι να μην είχε πάρει), ήταν ο ίδιος που στο 36' λίγο ήθελε για να γίνει ο δεύτερος... Βουλινός στην ιστορία της αγαπημένης του ομάδας. Βλέποντας τον αναβρασμό στον πάγκο, χωρίς κανένας να δείχνει ότι διαθέτει καθαρό μυαλό, κάνει την κίνηση φωνάζοντας... «φύγετε»!

Τι θα κέρδιζε ο ΠΑΟΚ, επηρεασμένος και από την προχθεσινή ανακοίνωση της διοίκησής του, που σωστά μεν (με λάθος τρόπο δε) εξέφρασε την αντίδρασή της στην υποψηφιότητα Γκιρτζίκη για την προεδρία της ΕΠΟ; Την καταστροφή του μηδενισμού, το -10, το τέλος μίας χρονιάς στα πρόθυρα της διάλυσης. Θα του έμενε η προσωρινή ικανοποίηση της αντίδρασης κατά του συστήματος. Κανείς δεν θυμάται, όμως, σήμερα θετικά την πρωτοβουλία του συγχωρεμένου Βουλινού στο ΟΑΚΑ. Και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ φώναζαν στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό... «πάρτε την ομάδα και φύγετε», αλλά κανείς σήμερα δεν δικαιώνει τον Πέτρο Στάθη για το «πέστε κάτω» ως αντίδραση στη διαιτησία του Ποντίκη.

Ο Απόστολος Τερζής, αναπληρωματικός πορτιέρο του Γκιτσιούδη σε εκείνο το ματς, δεν μπορούσε τότε παρά να ακούσει τον πρόεδρό του. Χθες, κατάφερε να συνεφέρει τον Αγγελο Αναστασιάδη που, λες κι έπαθε ηλεκτροσόκ από το ταρακούνημα του συνεργάτη του, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, κράτησε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ηρέμησε τους παίκτες του στο ημίχρονο, τους έπεισε να ασχοληθούν μόνο με την μπάλα και όχι με τον Μήτσιο και η ομάδα του πέτυχε την πιο καθοριστική νίκη της μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα μετά το Καραϊσκάκη!

Αυτή, άλλωστε, είναι η αποστολή ενός καλού συνεργάτη. Να σε κρατάει όρθιο στα δύσκολα, ακόμα κι αν χρειαστεί να σε πιάσει από τον λαιμό για να συνέλθεις και να σε αναγκάσει να μείνεις συνεπής στη δική σου καλοκαιρινή εξαγγελία ότι... «αν χρειαστεί, πρέπει να κερδίσεις και τον διαιτητή».

Επί του προκειμένου, ο Μήτσιος ήταν ξεκάθαρο ότι έπαιζε Καλλονή, αλλά οι αποφάσεις του στις καθοριστικές φάσεις (όπως τα δύο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο) τον δικαιώνουν πλην του φάουλ στον Κάτσε που προκάλεσε και την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ.

Η ουσία όμως δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι ότι, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε μπάλα, γύρισε ένα ματς με δέκα παίκτες. Δεν είναι και πολύ συχνό σε ένα παιχνίδι να κερδίζεις 16 βαθμούς! Τους τρεις της νίκης, τους τρεις του... μη μηδενισμού και τους δέκα της... μη αφαίρεσης!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags