Facebook Pixel Ουαί κι αλλοίμονο αν δεν πάρουν ζεστά το Κύπελλο
| 2016-01-17 00:28:00

Ουαί κι αλλοίμονο αν δεν πάρουν ζεστά το Κύπελλο

Ουαί κι αλλοίμονο αν δεν πάρουν ζεστά το Κύπελλο

“Bατή» θεωρείται για τον ΠΑΟΚ η κλήρωση για τη φάση των 8 στο Κύπελλο, δύσκολη για τον Ηρακλή. Είναι μια χαρά ομάδα ο φετινός Πανιώνιος, αλλά, όπως και να το κάνουμε, η ΑΕΚ και πιο ποιοτική είναι και πιο μεγάλη δυναμική έχει και πιο «βαρύ» όνομα διαθέτει. Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης 

Ισως θα ήταν πιο «βολικός» αντίπαλος για τους κυανόλευκους ο Ατρόμητος, που δεν θυμίζει φέτος την καλή ομάδα των προηγούμενων χρόνων.

Πάντως, δεν μπορώ να πιστέψω εύκολα ότι η κλήρωση ήταν τυφλή. Το ένα μάτι το είχε μισάνοιχτο. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά δύσκολα θα θεωρήσω τυχαίο γεγονός ότι δεν προέκυψε ντέρμπι μεταξύ δύο από τους Ολυμπιακό, Παναθηναικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Εξι περιπτώσεις υπήρχαν για να συμβεί αυτό και όμως η κλήρωση δεν «ακούμπησε» καμία.

Τέλος πάντων. Σημασία έχει ότι για τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή ο κόμπος φτάνει σιγά-σιγά στο χτένι και, κατά τη γνώμη μου, οφείλουν να αντιμετωπίσουν το Κύπελλο με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν το Πρωτάθλημα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι χορτασμένη από τίτλους. Ο ΠΑΟΚ έχει έξι και ο Ηρακλής έναν. Πολύ φτωχός ο απολογισμός για να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει και τόσο πολύ το «κυπελλάκι». Αρα, λοιπόν, από εδώ και πέρα απαγορεύονται τα ολοκληρωτικά ροτέισον, τα θεαματικά πειράματα και η αντίληψη του «δεν βαριέσαι» στους αγώνες Κυπέλλου. Η προοπτική της κατάκτησης του τροπαίου δεν πρέπει να αφήσει ασυγκίνητους τους προπονητές και τους παίκτες των δύο ομάδων, ούτε φυσικά τους παράγοντές τους.

Παραδέχομαι τον Δημήτρη Πέλκα για την ωριμότητά του. «Καλά πάμε, είπε, αλλά πρέπει να δοκιμαστούμε και σε πιο δύσκολα παιχνίδια». Ετσι είναι. Μια χαρά τα πήγε ο ΠΑΟΚ με ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή, μια χαρά πήγε η νέα διάταξη, μια χαρά πήγε και το νέο σχήμα με Τσίμιροτ, Χαρίση και Πέλκα στα χαφ, ωστόσο το άριστα 10 θα το βάλουμε στην ομάδα όταν την ίδια καλή απόδοση θα έχει και κόντρα σε πιο αξιόλογους αντιπάλους. Και, βέβαια, είναι ικανοποιητικό γεγονός το να σου δείχνει ένας πιτσιρικάς ότι δεν πετάει στα σύννεφα.

Προβλέπω ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα του μήνα θα υπάρχουν μεταγραφικές εξελίξεις στον ΠΑΟΚ. Ως συνήθως, την τελευταία στιγμή θα γίνουν οι όποιες μεταγραφές. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Οι εποχές αλλάζουν, τα πρόσωπα αλλάζουν, οι (κακές) συνήθειες μένουν…

Τι είδους μεταγραφές θα γίνουν; Αγνωστο. Το βέβαιο είναι ότι επιχειρείται η απόκτηση ενός καλού επιτελικού χαφ. Χρειάζεται αυτός ο παίκτης και το φωνάζουμε μονίμως. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να βάλει στο ρόστερ του έναν αναμφισβήτητα ποιοτικό οργανωτή. Το προσπάθησε με Νάτχο και Νομπόα, αλλά απέτυχε και με τους δυο. Ο Νάτχο δεν είναι σε καμία περίπτωση «10άρι», ενώ ο Νομπόα φάνηκε πολύ αργόστροφος και βραδυκίνητος για να παίξει αυτό τον ρόλο.

Από εκεί και πέρα, ο Τούντορ μιλάει για έναν ακόμη επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα, λες και δεν διαθέτει ήδη τέσσερις (Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ, Μακ, Ροντρίγκες) και απ’ ό,τι έδειξε δεν θεωρεί απαραίτητη την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Κανέναν δεν θα «χαλάσει» η ένταξη στην ομάδα ενός ακόμη γκολτζή. Αλλά αν δεν αποκτηθεί ένας ποιοτικός στόπερ θα είναι μέγα λάθος. Το κενό σ’ αυτό το πόστο φωνάζει με όλη του τη δύναμη…

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags