Facebook Pixel H υπόθεση Βασίλης Χαραλαμπόπουλος!
| 2016-11-15 21:00:00

H υπόθεση Βασίλης Χαραλαμπόπουλος!

H υπόθεση Βασίλης Χαραλαμπόπουλος!

Η υπόθεση Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ακόμη μία που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ξεχωριστού χειρισμού στον φετινό Παναθηναϊκό. Κι αυτό, καθώς φαίνεται πως ο νεαρός παίκτης ξεκινά από το 0 την παρουσία του στην ομάδα. Γράφει ο Γιάννης Νάτου

Οι 3 πόντοι, τα 1/4 σουτ, το 1 ριμπάουντ και η 1 ασίστ σε 25:28 συμμετοχής κόντρα στον Κολοσσό, μαρτυρούν το μέγεθος του θέματος. Ο “επόμενος αρχηγός του Παναθηναϊκού” φορτώθηκε μεγαλύτερο άγχος και βάρος από ό, τι του αναλογούσε, δεν μπήκε ποτέ με φυσιολογικό τρόπο στην πρώτη ομάδα και πλέον, είναι πασιφανές πως απαιτείται ειδικός χειρισμός για να μην περάσει και δεν ακουμπήσει από τον εξάστερο.
Ο καλύτερος παίκτης στην ηλικία των 18 για την Ευρώπη, έγινε 19 και όποιος τον βλέπει να αγωνίζεται αποκομίζει την εντύπωση πως ανεβοκατεβαίνει “ευνουχισμένος” στο παρκέ. Πού πήγε εκείνος ο παίκτης με το ιδιαίτερο πάθος, τον ενθουσιασμό, την ικανότητα στο τρίποντο, τις βοήθειες στα ριμπάουντς και τα ηγετικά χαρακτηριστικά;

Σύμφωνοι, όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο της εθνικής εφήβων, ωστόσο, άπαντες στον Παναθηναϊκό εκτιμούν πως πρέπει κάποια στιγμή να τα κάνει και με τη φανέλα του.

To πολυετές συμβόλαιο που του προσέφερε η διοίκηση είναι αλήθεια πως του παρέχει μια ασφάλεια, όχι όμως επ’ άπειρον. Πάει να πει, ο Χαραλαμπόπουλος κάθε φορά που αγωνίζεται, είτε κόντρα στην τελευταία ελληνική ομάδα είτε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, οφείλει να αποδεικνύει πως θέλει να παίξει για τον Παναθηναϊκό.

Το παιδί είναι μπερδεμένο με όλες τις διαφορετικές λογικές που χρησιμοποίησαν πάνω του οι προπονητές που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την ομάδα, τώρα όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ ήρθε με τη φήμη την οποία και αποδεικνύει έμπρακτα: θέλει να βοηθήσει τα νεαρά παιδιά και μάλιστα, διαθέτει τη γνώση για να το κάνει, αυτό έχει αποδειχτεί από την πρότερη θητεία του στην Μπαρτσελόνα.

Απλά, ο Χαραλαμπόπουλος πρέπει να ανακαλύψει μέσα του εκ νέου τη δύναμη, τη δίψα για να δείξει πως αξίζει να παίρνει χρόνο πάνω στο παρκέ. Ο χαρακτηρισμός του ταλαντούχου σταδιακά πλέον εκλείπει. Στις 6 Ιανουαρίου το κοντέρ θα γράψει 20 έτη και σε αυτή την ηλικία τα ταλέντα σε οποιοδήποτε μέρος του μπασκετικού πλανήτη γίνονται παίκτες.

Ο ξανθομάλλης φόργουορντ μπορεί να παίξει, αυτό είναι γνωστό. Συνεπώς, το πρόβλημα βρίσκεται στο μυαλό και την ψυχολογία του. Από εδώ και πέρα, είναι φυσιολογικό, η προσπάθεια εκεί θα εστιάσει για να κερδηθεί το στοίχημα, καθώς κανείς εντός Παναθηναϊκού δεν θέλει να δει αυτό το παιδί να πάει χαμένο. Δεν το αξίζει ο ίδιος, ούτε και η ομάδα.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags