Facebook Pixel Ο νέος Ντέμης είναι εδώ! Ο Αραούχο καθάρισε τον ΠΑΟΚ με γκολάρες και στέλνει την ΑΕΚ στην 5αδα
| 2017-03-12 22:26:00

Ο νέος Ντέμης είναι εδώ! Ο Αραούχο καθάρισε τον ΠΑΟΚ με γκολάρες και στέλνει την ΑΕΚ στην 5αδα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο νέος Ντέμης είναι εδώ! Ο Αραούχο καθάρισε τον ΠΑΟΚ με γκολάρες και στέλνει την ΑΕΚ στην 5αδα

Με δύο υπέροχα γκολ του Αργεντινού παικταρά και ένα του Αραβίδη, η Ένωση «πάτησε» τον ΠΑΟΚ με 3-0. Με 10 έπαιζαν οι Θεσσαλονικείς από το 52’, λόγω ανόητης κόκκινης του Μαλεζά.

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στη μάχη των δικεφάλων κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η Ένωση πρόσφερε γκολ και θέαμα στους οπαδούς της, οι οποίοι λίγες ώρες νωρίτερα διαδήλωσαν ειρηνικά στη Νέα Φιλαδέλφεια υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου. Οι Θεσσαλονικείς ήταν άτυχοι, αφού έχασαν νωρίς τον Κάμπος, αλλά η συνολική εικόνα τους ήταν αρνητική.

Βάργκας αντί Λαζάρου στην ΑΕΚ – στον πάγκο Κάνιας-Λέοβατς για τον ΠΑΟΚ

Δύο αλλαγές είχε η 11άδα της ΑΕΚ σε σχέση με το σχήμα που παρατάχθηκε στη Νέα Σμύρνη. Ο Βάργκας έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα αντί του Χριστοδουλόπουλου προκειμένουν να καλυφθεί το κενό του τραυματία Πατίτο Ροντρίγκες, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Γκάλο. Όσον αναφορά τον ΠΑΟΚ, ο Κάνιας έμεινε στον πάγκο παρα το γεγονός. Επίσης, ο Λέοβατς δεν ξεκίνησε, αφού προτιμήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι (μετά τον Ολυμπιακό) ο Κρέσπο σε ρόλο αριστερού μπακ.

Δείτε πως παρατάχθηκαν οι ομάδες

Γκολάρα με το καλησπέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο γήπεδο και πίεσε ψηλά με τον Αραούχο. Η Ένωση έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και προηγήθηκε στο σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο Αϊντάρεβιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Τσίμιροτ, οι «κιτρινόμαυροι» την κυκλοφόρησαν πολύ όμορφα αλλάζοντας 2-3 πάσες, εν συνεχεία ο Ενρίκε έκοψε λανθασμένα έξω από την περιοχή με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης ο Αργεντινός, ο οποίος δεν αφήνει ατιμώρητα τέτοια λάθη. Με υποδειγματικό πλασέ ο «Κινέζος», όπως είναι το παρατσούκλι του, νίκησε τον Γλύκο και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Άτυχος με Κάμπος ο ΠΑΟΚ

H AEK έχασε και δεύτερη ευκαιρία μέσα σε λίγα λεπτά για να κάνει το 2-0. Ο Γιόχανσον θυμήθηκε αυτά που έχασε στη Νέα Σμύρνη και αστόχησε ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ, ύστερα από γέμισμα του Μάνταλου σε στατική φαση, στο 6'. Η απάντηση του ΠΑΟΚ (στην ευκαιρία) ήρθε στο 9' όταν ο Ενρίκε έφυγε στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, αλλά η προσπάθεια του κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Σημειωτέον, ότι οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν άτυχοι, αφού τραυματίστηκε ο Κάμπος και έγινε αναγκαστική αλλαγή (πέρασε στο 15' ο Μπίσεσβαρ που έπαιξε πίσω από τον Πρίγιοβιτς και ο Ουάρντα μετατοπίστηκε στα αριστερά).

Τον έσωσε ο Γλύκος, έχασε τα άχαστα στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς μετά την αλλαγή, έβγαλε δύο ευκαιρίες με τον Ενρίκε (στη μία, στο 22' τον ανέκοψε ο Βράνιες ηρωικά), αλλά συνέχισε να μένει εκτεθειμένος στα μετόπισθεν. Στο 17' ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Αραούχο που έβγαινε μόνος απέναντι από την εστία, στο 27' ο Αϊντάρεβιτς ήρθε ενώπιος ενωπίω με τον Γλύκο, αλλά απέτυχε να τον κρεμάσει και στο 28' πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε σημαντική επέμβαση σε κεραυνό του Σιμόες εκτός περιοχής.

Οι Θεσσαλονικείς ξύπνησαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση. Ωστόσο, η προσπάθεια του Σάκχοφ από πολύ κοντά απομακρύνθηκε σε κόρνερ και στην εξέλιξη, πριν ο Παπαπέτρου σφυρίξει τη λήξη, ο Μπάρκας έκανε σπουδαία απόκρουση στην κεφαλιά του Λέο Μάτος.

Με 10 από βλακεία ο ΠΑΟΚ!

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου ορεξάτοι και με διάθεση να πετύχουν το γκολ που θα καθάριζε την υπόθεση νίκη. Στο 50' έχασαν φοβερή διπλή ευκαιρία, ύστερα από λάθο του Μπίσεσβαρ στο χώρο του κέντρου. Ο Αραούχο με υπέροχο τακουνάκι έβγαλε τον Μάνταλο σε θέση βολή, αλλά ο Γλύκος τον σταμάτησε, η μπάλα έφτασε στον Βάργκας, αλλά ο Βενεζουελάνος απέτυχε να τη σπρώξει στην κενή εστία.

Δεν φτάνει που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση, έμεινε και με δέκα παίκτες. Στο 53' ο Μαλεζάς έκανε ανόητη ενέργεια, βάζοντας το χέρι του για να κόψει πριν τον περάσει ο Αραούχο και ο Παπέτρου δεν τον συγχώρησε. Του έδωσε δεύτερη κίτρινη και τον απέβαλε.

Γκολ ποίημα από Αραούχο

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ δεν βγήκε να χτυπήσει βιαστικά τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση έδωσε χώρο για να ανοίξει περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Όταν οι παίκτες του Χιμένεθ αφουγκράστηκαν την κούραση των αντιπάλων τους προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως σε όσες ευκαιρίες δημιούργησαν δεν είχαν ψυχραιμία στα τελειώματά τους. Στο 75' ο Βάργκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ανακόπηκε, ενώ στο 78' το σουτ που επιχείρησε (ύστερα από πάσα του Λάζαρου) έφυγε ψηλά άουτ. Στο 82' δε ο Γλύκος έκανε άλλη μία σημαντική απόκρουση ύστερα από βολίδα του Χριστοδουλόπουλου, o οποίος στο 85' πέρασε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει.

Τον γόρδιο δεσμό τελικά έλυσε ο συνήθης ύποπτος! Ο Σέρχιο Αραούχο είδε την κακή τοποθέτηση του Γλύκου, βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής και με ψηλοκρεμαστό σουτ σημείωσε το 2-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στο 86'.

Γκολ και αποθέωση Αραβίδη

Ο Αργεντινός αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή στο 87', όπως και ο Αραβίδης που πέρασε στη θέση του και είχε να παίξει από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. H στήριξη του κόσμου βοήθησε τον Πόντιο, ο οποός ση δεύτερη επαφή του με τη μπάλα, σημείωσε το 3-0, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 91'.

Έτσι η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 και πέρασε την Ξάνθη στην 5η θέση, έχοντας 40 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε τρίτος με 43.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (63' Μπακασέτας), Μάνταλος, Βάργκας(78' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (87' Αραβίδης)

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος (15' Μπίσεσβαρ), Ουάρντα (55' Λεόβατς), Ενρίκε, Πρίγιοβιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags