Facebook Pixel Μεγάλη συνέντευξη Γ. Δώνη στον Sportdog για Παναθηναϊκό και όχι μόνο - "Θα επιστρέψω..."!
| 2016-11-08 14:45:00

Μεγάλη συνέντευξη Γ. Δώνη στον Sportdog για Παναθηναϊκό και όχι μόνο - "Θα επιστρέψω..."!

του Γιώργου Κτενά
Μεγάλη συνέντευξη Γ. Δώνη στον Sportdog για Παναθηναϊκό και όχι μόνο - "Θα επιστρέψω..."!

Φούντωσαν οι φήμες ότι ο Έλληνας κόουτς παίζει για το Τριφύλλι κι ο sportdog επικοινώνησε μαζί του, ενώ βρίσκεται στα Εμιράτα, για να μάθει τα «θέλω» του!

Στη διάψευση των ρεπορτάζ που τον θέλουν να αποχωρεί από την Αλ Σαράχ προχώρησε μέσω του SportDog ο Γιώργος Δώνης, σχολιάζοντας και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, μας αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει σε ελληνικό πάγκο μετά την εμπειρία του στο εξωτερικό.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο της Σαουδική Αραβίας και σε εκείνο των Εμιράτων, αλλά και στην Εθνική ομάδα και στην προσπάθεια που κάνει για να προκριθεί στην τελικλή φάση του Μουντιάλ.

Κύριε Δώνη, ποια είναι τα νέα σας; Εδώ στην Ελλάδα γράφει ο Τύπος ότι είστε κοντά σε αποχώρηση από την ομάδα σας.

"Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, πρώτη φορά το ακούω. Είναι μία χαρά τα πράγματα εδώ, δουλεύουμε ένα καινούργιο προτζεκτ. Έχω την απόλυτη στήριξη της διοίκησης και συνεχίζουμε κανονικά".

Το όνομά σας έχει κυριαρχήσει στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού το τελευταίο διήμερο.

"Είμαι επαγγελματίας προπονητής και δεν μπορώ να απαντήσω σε ένα υποθετικό σενάριο, αλλά μόνο σε ρεαλιστικό. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό και τον προπονητή του, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω ένα υποθετικό σενάριο".

Θα σας ενδιέφερε όμως να επιστρέψετε στην Ελλάδα κάποια στιγμή για να εργαστείτε ξανά;

"Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω, δεν γίνεται να μείνω μία ζωή στο εξωτερικό".

Προλαβαίνετε να παρακολουθήσετε το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Έχω δει λίγα ματς, γιατί πολλές φορές συμβαδίζουν τα δικά μας παιχνίδια με τα αντίστοιχα στην Ελλάδα. Έχω δει κάποια ματς στην Ευρώπη τού Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Όταν δεν ζεις στην Ελλάδα και δεν γνωρίζεις την πραγματικότητα μίας ομάδας, καλό είναι να το αποφεύγεις".

Τώρα υπάρχει διακοπή λόγων προκριματικών του Μουντιάλ. Ποια είναι η άποψή σας για την Εθνική μας ομάδα;

"Πηγαίνει πολύ καλά από βαθμολογικής άποψης, το βασικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ταλαπωρηθεί, αλλά ο προπονητής κάνει σοβαρή δουλειά, έχουμε καλό υλικό, υπάρχουν οι δυνατότητες να προκριθούμε".

Πώς είναι το ποδόσφαιρο στα Εμιράτα;

"Είμαι μακριά από την Ελλάδα 4 χρόνια, ζω ωραία πράγματα και αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι σε σημαντικά σχέδια. Την υγεία μας να έχουμε πάνω από όλα βέβαια. Είναι εντελώς διαφορετικό το ποδόσφαιρο εδώ, σε σχέση με τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ. Η ταχύτητα και η ποιότητα της Αλ Χιλάλ ήταν πολύ ανώτερη από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Αλ Σαράχ και τα Εμιράτα η κατάσταση είναι διαφορετική, πρόκειται για μικρομεσαία ομάδα.

Ανέλαβα μετά από μεγάλη πίεση από τον σεΐχη, αλλά σίγουρα η κατάσταση δεν έχει σχέση με τη Σαουδική Αραβία αλλά ούτε και με την Ελλάδα. Δύσκολη δουλειά, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αγαπάω τη δουλεια μου, προσπαθώ καθημερινά σκληρά. Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της. Δεν είναι το επίπεδο όπως θα ήθελα, όπως ήταν στη Σαουδική Αραβία, αλλά όταν είσαι σωστός προσπαθείς πολύ για να πετύχεις".

Ο τρόπος ζωής στο Ντουμπάι;

"Ζούμε στο Ντουμπάι, που η ποιότητα της ζωής είναι υψηλή. Το θετικό κομμάτι είναι ότι υπάρχει ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στην ομάδα και πολύ καλή ποιότητα ζωής. Είναι πολύ καλή η ζωή γενικώς στο Ντουμπάι, πρόκειται για μία πόλη με αρκετό πλούτο. Σίγουρα για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν είναι οικονομικό το πρόβλημά του. Βλέπεις κάποια πράγματα στην ποιότητα και τις συνθήκες ζωής, ακόμα και στα κτίρια, που είναι δύσκολο να τα δεις ακόμα και στην Ευρώπη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags