Facebook Pixel Νέες "μολότοφ" από Κούγια: "Αλητείες Ζέκα - Μπεργκ, ασυλία σαν τον Τζαβέλλα – Να τι ομάδα ήμουν παλιά"!
| 2016-12-19 15:00:00

Νέες "μολότοφ" από Κούγια: "Αλητείες Ζέκα - Μπεργκ, ασυλία σαν τον Τζαβέλλα – Να τι ομάδα ήμουν παλιά"!

του Γιώργου Κτενά
Νέες "μολότοφ" από Κούγια: "Αλητείες Ζέκα - Μπεργκ, ασυλία σαν τον Τζαβέλλα – Να τι ομάδα ήμουν παλιά"!

Φοβερή επίθεση από το αφεντικό της ΑΕΛ στους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού! "Έχει δίκιο ο Ουζουνίδης, αλλά να μείνουν Ιμπάρμπο - Γουακάσο" - "Δεν παίρνει τίτλο με τον Θωμαϊδη"!

Δέκα παίκτες του Παναθηναϊκού πίσω από τη σέντρα και ένας ...ταλαιπωρημένος Μπεργκ μπροστά από αυτή ήταν η εικόνα των "πράσινων", στο χθεσινό παιχνίδι με τη Λάρισα, όπως σχολίασε μέσω του SportDog ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έκανε λόγο για πρωτοφανή διαιτητική ασυλία προς τον Σουηδό άσο και τον Ζέκα (που σακατεύουν τους αντιπάλους τους στα παιχνίδια), αλλά και προς τους Μιλιβόγεβιτς, Μποτία και Τζαβέλλα.

Σχολίασε τις δηλώσεις του Ουζουνίδη για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που δεν τα δίνουν όλα, είπε ποιους παίκτες του "τριφυλλιού" δεν θα άφηνε να φύγουν από την ομάδα και αποκάλυψε ποια ομάδα υποστήριζε κατά το παρελθόν.

Τέλος, μίλησε και για την απόφασή του να παραβλέψει την εντολή της Σούπερ Λιγκ και να τυπώσει φανέλες με μήνυμα υπέρ των προσφυγόπουλων, τις οποίες και φόρεσαν χθες οι παίκτες της ΑΕΛ.

Αρχικά συγχαρητήρια για την απόφαση που πήρατε, κόντρα σε εκείνη της Σούπερ Λιγκ, για το μήνυμα στη φανέλα της ομάδας.

"Για εμένα ήταν αυτονόητη απόφαση. Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι κοινωνική παρέμβαση και πολιτική παρέμβαση, είμαι ενεργός πολίτης και ξέρω τι σημαίνει το ένα και τι το άλλο. Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος Κοινωνική Ανθρωπολογία για να το ξέρει, ούτε να είναι πολιτικό ον με την έννοια του πολιτικού όντος στην Ελλάδα. Μόνο σε ελληνικό θεσμικό όργανο θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, κι έτσι αγνόησα την απόφαση. Θέλω μάλιστα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κύριο Συνοδινό, που ήρθε να υποστηρίξει εμπράκτως την πρωτοβουλία μας".

Ποιο είναι το σχόλιό σας για το χθεσινό παιχνίδι;

"Είμαστε πολύ στεχωρημένοι γιατί χάσαμε τη νίκη. Μία ομάδα έπαιξε στο γήπεδο, από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Είτε παίζαμε με 11 ποδοσφαιριστές είτε με 10, έβλεπες τον Παναθηναϊκό να περιμένει κάτω από τη σέντρα και πάνω από αυτή να είναι μόνος ένας ταλαιπωρημένος Μπεργκ. Σέβομαι απεριόριστα την ποδοφαιρική του αξία, κάτι που δεν ισχύει για τον Ζέκα. Θεωρώ τον Πορτογάλο υπερτιμημένο και ότι αγωνίζεται σε λάθος θέση - Η θέση του είναι δεξιός περιφερειακός. Όμως επειδή κάποιοι ξεσηκώθηκαν με τον χαρακτηρισμό μου, αυτά που κάνουν ο Μπεργκ και ο Ζέκα σε κάθε ματς είναι τουλαχιστον αλητεία. Γιατί και οι αντίπαλοι είναι παίκτες, οικογενειάρχες και δεν γίνεται να τους σακατεύουν στο ξύλο. Δείτε όλα τα ματς. Δεν έχω ξαναδει φορ σαν τον Μπεργκ να κάνει τόσα πολλά επιθετικά φάουλ. Αντιμετωπίζονται όμως, όπως και οι Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, με πρωτόγνωρη ασυλία και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Το ίδιο και ο Τζαβέλλας".

Ο Ουζουνίδης έκανε μια δήλωση για παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν τα έδωσαν όλα και βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Πώς είδατε τον Παναθηναϊκό;

"Έχει δίκιο ο Ουζουνίδης. Είναι αξιόλογος νέος προπονητής. Τώρα θα φανεί η πραγματική του αξία βέβαια, γιατί είναι αλλιώς να διαχειρίζεσαι νεαρά παιδιά και αλλιώς να διαχειρίζεσαι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρότι δεν είναι οι ποδοσφαιριστές του παλιού επιπέδου. Αυτό που έχω δει στον Παναθηναϊκό, είναι ότι η ομάδα χρειάζεται παίκτες αξίας σε όλες τις γραμμές. Προσωπικά, μάλιστα, δεν θα άφηνα ποτέ να φύγουν ποδοσφαιριστές όπως οι Ιμπάρμπο και Γουακάσο, που έχουν ποιότητα".

Το σχόλιό σας για την παρουσία του Λέτο;

"Όταν ένας ποδοσφαιριστής κάνει δύο ενέσεις πριν μπει στον αγώνα, δεν γίνεται να περιμένεις πολλά από αυτόν. Ο Λέτο έχει μόνιμα πρόβλημα στο ένα γόνατο, τον παίρνεις μόνο για βοηθήσει σε κάποιες στιγμές. Χθες ήταν καλός, γιατί έχει αξία".

Θα μας πείτε δύο λόγια για την κόντρα που έχει φουντώσει με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

"Η κόντρα οφείλεται καθαρά στην εξαπάτηση που μου είχαν κάνει, όταν μου είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να πάρουν τον Κώστα Πλέγα (όταν ήμουν στην Παναχαϊκή) και συγχρόνως μέσω του Νταμπίζα είχαν συμφωνήσει πίσω από την πλατη μου για τρία χρόνια, με σκοπό να μη εισπράξω ούτε ένα ευρώ. Και ο παίκτης να μείνει ελεύθερος μετά από 6 μήνες και να τον πάρουν δωρεάν, ζημιώνοντάς με τουλάχιστον 200 χιλ. ευρώ. Για την ακρίβεια 240 χιλ. ευρώ, που είχα συμφωνήσει με την Αταλάντα για να τον αποκτήσει. Εξαιτίας αυτού του περιστατικού διαταράχτηκαν οι σχέσεις με τον Αλαφούζο και από τότε χρησιμοποιεί τον Θωμαϊδη κάθε Δευτερά και τα προσκείμενα σε αυτόν σάιτ, για να καταστρέψει τη δημόσια εικόνα μου. Για αυτό και σήμερα έχω βγάλει ανακοίνωση που τα λέω όλα αυτά.

Το δηλώνω πρώτη φορά αυτό, εδώ σε εσάς: Εγώ έχω μεγαλώσει μέσα στον Παναθηναϊκό. Όταν ήμουν μικρός και φτωχός είχα πάει με μοτοσυκλέτα στον Βόλο, με χιόνι, για να δω το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό, που είχε λήξει 0-4. Ήταν με την ομάδα του Γουέμπλεϊ ο Παναθηναϊκός. Αλλά και από όταν έβγαλα χρήματα, δεν έχασα κανένα ματς εντός και εκτός έδρας μέχρι το 1989. Όταν όμως ως αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ διατύπωσα την άποψή μου για ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο Στεφανόπουλος του συνδέσμου Πειραιά εις βάρος του Καλιτζάκη, δέχτηκα επίθεση στα επίσημα του ΟΑΚΑ από μπράβους. Από τότε δεν είχα πάει ξανά στο γήπεδο και πήγαμε μαζί με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο στο ματς με τον Ευθυμιάδη.

Τα παιδιά μου, μέχρι να αγοράσω τη Λάρισα, ήταν ανελλιπώς στο γήπεδο σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ο γιος μου, αν ρωτήσετε στο σχολείο που πηγαίνει, μέχρι που πήρα τη Λάρισα και να γίνει φανατικός οπαδός της, ήταν ο φανατικότερος οπαδός του Παναθηναϊκού. Στο τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκό, στην εικόνα που υπάρχει πίσω από τον Γιαννακόπουλο, είναι τα παιδιά μου! Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον Παναθηναϊκό, ότι είναι μεγάλη ομάδα με εκατομμύρια οπαδούς και χρειάζεται αντίστοιχες συμπεριφορές από ιδιοκτήτες και τα περιβάλλοντά τους. Με τον Θωμαΐδη δεν παίρνεις ούτε πρωτάθλημα ούτε Κύπελλο. Κι επειδή ξέρω την άποψη των φίλων του Παναθηναϊκού, ας πάει ο κύριος Θωμαΐδης αν έχει το θάρρος στο γήπεδο του Παναθηναϊκού έστω και μία φορά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags