Facebook Pixel Ατάκες-φωτιά Ραπτό: "Γι' αυτό δεν κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Έτσι φεύγει ο Μπέντο"!
| 2016-12-31 20:45:00

Ατάκες-φωτιά Ραπτό: "Γι' αυτό δεν κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Έτσι φεύγει ο Μπέντο"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά Ραπτό: "Γι' αυτό δεν κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Έτσι φεύγει ο Μπέντο"!

Μία ακόμα συνέντευξη του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου στο Σκύλο που θα συζητηθεί! Τι συμβαίνει και τι θα συμβεί στους πρωταθλητές; Γιατί έχει ...άγρια μεσάνυχτα ο Πορτογάλος; 

Παρότι Θεσσαλονικιός, είναι από τις φωνές της Βόρειας Ελλάδας που μιλάει για το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδικά γυαλιά. Τόσο στις ραδιοφωνικές όσο και στις τηλεοπτικές του εκπομπές φιλοξενεί απόψεις ακόμα και Ολυμπιακών, κάτι που σίγουρα πάει κόντρα στον οπαδισμό της συμπρωτεύουσας.

Συζητάει πολύ απλά για μπάλα, παραθέτει ορθά επιχειρήματα και δίνει στον φίλαθλο παραδείγματα που τον βοηθούν να κατανοήσει την κριτική του. Αυτό που απογειώνει, όμως, τον λόγο του Κωστή Ραπτόπουλου είναι οι ατάκες που εμπεριέχουν υψηλές δόσεις χιούμορ.

Τώρα που η χρονιά φεύγει και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων για το 2016 ολοκληρώθηκαν, ο SportDog κάλεσε τον θεσσαλονικιό συνάδελφο να κάνει τη ...σούμα.

Σε αυτό το μέρος της συνέντευξης που έδωσε μιλάει για τον Ολυμπιακό, αναλύει τα προβλήματά του, εξηγεί γιατί ο Μαρινάκης δεν κάνει μεταγραφές και δε διστάζει να υποστηρίζει ότι ο Μπέντο μετράει μέρες στο Λιμάνι, παρουσιάζοντας ακόμα και τα λόγια που θα ακούσει φεύγοντας από τον μεγαλομέτοχο.

Ποια θεωρεί ότι είναι η καλύτερη και η χειρότερη μεταγραφή φέτος; Τι θα γίνει με Φορτούνη στον δεύτερο γύρο; Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός με Καρντόσο; Τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορείτε να τις δείτε στο παρακάτω βίντεο ή στη συνέντευξη που ακολουθεί...

Είναι επιτυχημένη χρονιά το 2016 για τον Ολυμπιακό; Θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι οι οπαδοί του;

"Οι βορειοελλαδίτες οπαδοί του Ολυμπιακού αρχίζουν και γκρινιάζουν για το γεγονός, ότι βλέπουν αργό ποδόσφαιρο. Οι Ολυμπιακοί είναι φίλαθλοι που θέλουν να τους ξεσηκώνει η ομάδα τους. Βλέπουν δύο εξτρέμ που δεν κλείνουν μέσα, μόνο φορτώνουν. Εκείνος ο Σεμπά με τον Πάρντο είναι παχύσαρκοι. Ο Φορτούνης είναι πεσμένος πολύ. Δεν υπάρχουν φαντεζί χαφ. Στην επίθεση ο Ιντέγιε πάει καλά, ο Καρντόσο είναι μία αποτυχία μεγάλη. Δεν βλέπουν θέαμα.

Από την άλλη όμως οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ μέτριες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν γοητεύονται και από το σασπένς του πρωταθλήματος. Και λένε ότι ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων, όσον αφορά το θέαμα και την ποιότητα, παίρνει από τον Νοέμβριο μήνα το πρωτάθλημα. Τον Ολυμπιακό δεν τον παρασέρνουν και οι υπόλοιποι. Δηλαδή, να πεις ότι ο Μελισσανίδης έχωνε λεφτά και έπαιρνε μία σεντερφοράρα. Ο Μάνταλος, καλός, χρυσός, αλλά δεν είναι για να πάρει στις πλάτες του την ΑΕΚ. Ο δε ΠΑΟΚ είναι μισοδουλειάς. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Δεν τον εμπνέει (σ.σ. Μαρινάκη) και ως μεγαλομέτοχο. Ως παράγοντας του Ολυμπιακού δεν έχει κίνητρο, να κάνει τρεις μεταγραφές να ξεσηκωθεί η ομάδα και να δώσει θέαμα.

Έτσι, προσπαθεί να πάρει από τους νέους παίκτες. Είναι ευκαιρία βέβαια για τον Ολυμπιακό να βγάλει νέους παίκτες, να βγάλει τον Μανθάτη, τον Ανδρούτσο, τον Ρέτσο. Είπα τρεις, δεν ξέρω, αν υπάρχουν και άλλοι. Ο Μπουχαλάκης έμεινε στάσιμος. Και από την άλλη να γνωρίζουν ότι επειδή εγώ κάνω 4 ώρες ραδιόφωνο την ημέρα και επειδή δεν είμαι οπαδός, ανοίγω τις πόρτες μου σε όλους τους φίλους των ομάδων. Αυτό έγινε από την στιγμή που έκλεισε εδώ πάνω η ΕΡΑ σπορ. Είχαμε εδώ πάνω έναν οπαδισμό. Έβγαινε ένας και έλεγε ότι είναι ο Ολυμπιακός. Έλεγε ο άλλος “κλείστοοοον”. Τι κλείσε τον; Λέπρα έχει; Επειδή εγώ δεν έχω ομάδα, είπα “θα μιλήσεις” και έτσι φέραμε στο Metropolis φέρνοντας στον αέρα και τον οπαδό του Ολυμπιακού.

"Άγρια μεσάνυχτα ο Μπέντο"

Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, ότι είναι ικανοποιημένος κατά το ήμισυ ο οπαδός του Ολυμπιακού. Θα ήθελε κάτι καλύτερο, κάτι ποιοτικότερο. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι στα τελευταία ματς που βλέπω, δεν πάνε τον Μπέντο. Δικαιολογημένα δεν τον πάνε. Τον Μπέντο του πάνε τα αποτελέσματα. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος στο θέμα άμυνας έχει άγρια μεσάνυχτα. Δεν υπάρχει ομάδα που να έπαιξε τον Ολυμπιακό και να μην του έβγαλε με τρεις πάσες στην πλάτη του κόντρα επιθέσεις. Δηλαδή, είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ποιο είναι το μειονέκτημά μου ως ομάδα; Οι εξτρέμ μου δεν σκοράρουν πολύ. Πώς θα το λύσω αυτό; Θα δουλέψω την τετράδα μέσα από την τακτική. Δικό του πρόβλημα είναι. Το μεγάλο μου θέμα ποιο είναι; Η άμυνα και κυρίως οι στόπερ που είναι πολύ αργοί και αραιοί σε διάταξη, δηλαδή ο δεξιός ο μπακ με το δεξί στόπερ είναι στα 8 μέτρα και στα 10 ο άλλος ο στόπερ. Πιάνουν όλο το πλάτος του γηπέδου. Εγώ, λοιπόν, βιολί κάθε φορά, τους ανεβάζω πάνω από τη σέντρα. Παίρνει την μπάλα ο χαφ του Παναιτωλικού, της Κέρκυρας, του ΠΑΟΚ, ανάμεσα από τον αριστερό τον μπακ, που τους λένε οι προπονητές “πονάει εκεί, χτυπήστε” και ανάμεσα στον αριστερό τον στόπερ (αργός ο ένας, κακός ο άλλος), τους πετάνε μπαλιές πίσω από την πλάτη. Αν ο επόπτης δεν σηκώσει σημαία, τους δημιουργούν καταστάσεις. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, δεν το διορθώνει. Ένα άλλο είναι, ότι δεν τους στήνει μαν του μαν στην άμυνα. Έτερο θέμα είναι, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ταχύτητα. Πιάνει κάτι 15λεπτα, όπως με τον Παναιτωλικό που ξεσηκώθηκε ο κόσμος, από εκεί που ούρλιαζε και φώναζε, άρχιζε να χειροκροτεί. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι μεγάλη ομάδα.

Τον δικαιολογώ ότι δεν παίρνει παιχταράδες και κάνει μία ελληνοποίηση. Γιατί και από πίσω είναι σε δυσάρεστη κατάσταση. Ή δεν έχουν λεφτά ή δεν θέλουν να δώσουν ή αυτοί που έχουν λεφτά είναι άμπαλοι, όπως οι ΠΑΟΚτσήδες".

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλη γκρίνια για Μπέντο; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει, να φύγει ή να μείνει;

"Εγώ τον Μπέντο τον θεωρώ κωλόφαρδο, Γκαστόνε. Γιατί; Πάει και παίρνει ματς, τα οποία είναι να τα χάσει και είτε επειδή του τα παίρνουν οι παίκτες είτε λόγω κακής ποιότητας των αντιπάλων. Δηλαδή, ή του παίρνει ατομικά ο παίχτης το παιχνίδι ή το χάνει ο άλλος. Βλέπω στο καφενείο Γιάννινα-Ολυμπιακός. Και εκεί που το ματς είναι 0-0, παίζουν με 10 οι Γιαννιώτες, βγάζει τον Φορτούνη, ο οποίος απορεί με την αλλαγή. Πετάει δεύτερο σέντερ φορ, κάνει το 4-4-2. Ακινητοποιεί τον άξονά του δηλαδή και λες “αυτός θα πάει στην πλάγια γραμμή”. Πάω την μπάλα στην πλαγια γραμμή σημαίνει “φορτώνω” με σέντρες. Αυτό το στυλ παιχνιδιού για να πιάσει θέλει 6 παίκτες στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την ταχύτητα να ανεβάσει τόσους, να χάσει την μπάλα, να την ξαναγυρίσει πίσω και να αρχίσει νέα επίθεση. Στην πρώτη φάση που γίνεται, κάνει σέντρα από αριστερά ο Σεμπά και κάθονται 4 παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα όρθιοι. Περνάει η μπάλα από όλους, πετάγεται ο Καρντόσο ανάμεσα στον αριστερό στόπερ και στον αριστερό μπακ και πετυχαίνει το γκολ. Κάνει τη λάθος κίνηση εκεί ο Μπέντο, αλλά σώνεται. Βάζει τους πιτσιρικάδες, πάλι σώνεται.

"Αυτά θα πει ο Μαρινάκης στον Μπέντο"

Εγώ δεν θα τον έδιωχνα, για επικοινωνιακούς λόγους, γιατί δεν μπορώ να αλλάξω τρεις και τέσσερις προπονητές όταν προηγούμαι 15 πόντους. Αλλά ήδη θα έψαχνα ποιος θα τον αντικαταστήσει το καλοκαίρι. Γιατί με αυτόν και στην Ευρώπη θα έχει θέματα. Εγώ είδα τους τουρκαλάδες είναι πολύ γλήγοροι. Δηλαδή, άμα πάει τετράδα άμυνας και ανέβει με αφέλεια ψηλά, μπορεί να πάθει ζημιά και να αποκλειστεί. Αν αποκλειστεί από τους Τούρκους, χάσει και το Κύπελλο θα το πει ο Μαρινάκης “τί να σε κάνω; Μπάλα δεν παίζω. Πρωτάθλημα παίρνω γιατί οι άλλοι είναι για τα πανηγύρια. Χάνεις το Κύπελλο και μου αποκλείεσαι από τούρκικη ομάδα. Δεν έχεις καλό βιογραφικό”. Εγώ, λοιπόν, θα τον περίμενα, θα του έδινα τον χρόνο να βελτιωθεί, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι και τακτικό αλλά και ατομικό. Δεν είναι τίποτα να πεις στον στόπερ “κάτσε 6 μέτρα πίσω, σαν λίμπερο, να προλαβαίνεις να καθαρίζεις σαν σκούπα τις φάσεις”. Απλό πράγμα είναι! Ή να πει στους δύο πλαϊνούς μπακ, όταν ανεβεί ο ένας, ο άλλος να γέρνει προς τα στόπερ, να κρατήσει τον Μάρτινς σαν τέταρτο στην επίθεση και τουλάχιστον μη φάει την κόντρα. Δεν τα κάνει αυτά, παίζει με μεγάλη αφέλεια την άμυνα. Εγώ είμαι της άμυνας πολύ. Είναι το πρώτο πράγμα. Ο Ουζουνίδης τι έκανε; Το πρώτο πράγμα που βελτίωσε ήταν η άμυνά του. Δεν τον βλέπω τον Μπέντο να μακροζωεί στον Ολυμπιακό. Ούτε τον γουστάρει ο κόσμος. Τα αποτελέσματα τον κρατάνε, οι παίκτες ατομικά και οι αντίπαλοι με την ανικανότητά τους στις τελικές προσπάθειες. Και τον Μαρινάκη, τουλάχιστον οι Ολυμπιακοί που βγαίνουν στην εκπομπή μου, τον δικαιολογούν, που δεν φέρνει παιχταράδες, αφού βλέπουν τους υπολοίπους. Τι να τον κάνουν τον παιχταρά; Να βγούνε 40 βαθμούς διαφορά πρωταθλητές; Δεν θα έχει και νόημα".

Ποια είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού;

"Καλύτερη μεταγραφή τού βγήκε αυτός που έδιωξε ο Ζέσους από την Μπενφίκα. Ο Μάρτινς στον Ολυμπιακό δεν κάνει παπάδες, είναι όμως γρήγορος, κόβει και αν χρειαστεί και κωλώσει ο Φορτούνης, μπορεί να πάρει ο Μπέντο από αυτόν επιθετικά πράγματα, τα οποία ο ίδιος δεν τα δουλεύει καλά. Τον θεωρώ αθόρυβο, αλλά δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς που είναι αργός αλλά ποιοτικός, εκεί ο Μάρτινς συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα στο αμυντικό κομμάτι. Η τακτική του Ολυμπιακού τον κάνει και δεν φαίνεται. Ο Μάρτινς θα μπορούσε να είναι πολύ καλός μαντουμανδόρος απέναντι σε καλούς παίκτες του αντιπάλου. Να του πεις να πιάσει το αντίπαλο χαφ και να τον σβήσει. Θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο που θα ξεφουσκώσει ο Φορτούνης θα δώσει επιθετικές βοήθειες στον Ολυμπιακό. Πάμε στις άλλες μεταγραφές. Ο Μαρίν δε μου άρεσε. Ο Καρντόσο βγήκε Μπερμπάτοφ. Ο Ολυμπιακός, όμως, επειδή διαχειρίζεται καλά το έργο, μπορεί στο τέλος ο Παραγουανός να κάνει 7-8 γκολ και να μη γίνει ρόμπα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να καλύψει την αποτυχημένη μεταγραφή".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ραπτόπουλος για Παναθηναϊκό

Ραπτόπουλος για ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags