Σε ...συγκυρίες οφείλεται το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, παρόλο που φέτος παίζει την καλύτερη μπάλα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μήτογλου.

Ο παλαίμαχος άσος τόνισε ακόμα στο SportDog ότι το +13 δεν επηρεάζει τον Δικεφάλο, ενώ αποθέωσε τη δουλειά του Ίβιτς, αλλά και τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος δείχνει "κίλερ" μέσα στην περιοχή.

Μάλιστα, αναφερόμενος στον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ έκανε και μια μικρό σχόλιο στον ...Καρντόσο του Ολυμπιακού, εξηγώντας γιατί δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, αν και είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας.

"Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην αρχή επιφυλακτικά. Προσπαθούσε να διαβάσει το ματς, γιατί ξέρει ότι η Ξάνθη είναι καλή ομάδα και μέσα στην έδρα της δημιουργεί ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά και στην πρώτη αντεπίθεση έβαλε γκολ και πήρε ψυχολογικό προβάδισμα. Δέχτηκε γκολ από το πουθενά, αλλά τελικά νίκησε", σχολίασε αρχικά ο παλαίμαχος άσος, με αφορμή το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια και συμπλήρωσε για την παρουσία του Πρίγιοβιτς:

"Μας δείχνει στοιχεία κλασικού φορ, που μέσα στην περιοχή μπορεί να τελειώσει γρήγορα τις φάσεις. Με τον Παναιτωλικό αλλά και χθες έδειξε ότι έχει ευχέρεια στο γκολ. Όλοι οι καινούργιοι ξένοι θέλουν χρόνο, αλλά ο Ίβιτς έδειξε ότι έκανε καλές μεταγραφές και όλοι μπορούν να προσφέρουν".

Η προσαρμογή του Πρίγιοβιτς όμως φαίνεται ότι είναι άμεση, όταν ακόμα για παράδειγμα ο Καρντόσο δεν θα έλεγε κάποιος ότι έχει καταφέρει να προσαρμοστεί απόλυτα στον Ολυμπιακό.

"Κάθε ομάδα λειτουργεί διαφορετικά και στις επιλογές της και σε όλα. Ο Καρντόσο είναι έμπειρος και αναγνωρισμένης αξίας παίκτης. Χρειάζεται χρόνο συμμετοχής στα ματς, για να βρει τα πατήματά του. Όταν μπαίνει τη μία και βγαίνει την επόμενη, δεν μπορεί να αποκτήσει ρυθμό. Αλλά το ζήτημα δεν είναι η σύγκριση του ΠΑΟΚ και των επιλογών του με καμία ομάδα, αυτό είναι το μεγαλείο του ΠΑΟΚ".

Έχει ανοίξει, πάντως, η κουβέντα για το αν ο ΠΑΟΚ παίζει αυτό το διάστημα καλύτερη μπάλα από τον Ολυμπιακό.

"Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό, με τον τρόπο που έχει περάσει τη φιλοσοφία του ο Ίβιτς. Θα συνεχίσει να παίζει έτσι και να παίρνει αποτελέσματα. Όταν παίζεις καλό ποδόσφαιρο, θα έρθουν και τα γκολ και η καλή ψυχολογία".

Τι θα λέγατε στις φωνές που υποστηρίζουν ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχει πια η πίεση του πρωταθλητισμού;

"Δε νομίζω ότι δεν πιέζεται ο ΠΑΟΚ επειδή βρίσκεται 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Απλώς τώρα βρήκε έναν τρόπο παιχνιδιού και συνεχίζει να παίζει με αυτόν τον τρόπο. Έχασε βαθμούς στην αρχή, αλλά τώρα βρήκε σταθερότητα στην απόδοσή του και αυτό του δίνει προβάδισμα. Όταν υπάρχει καλή ψυχολογία, έρχονται και τα αποτελέσματα".

Θεωρείτε ότι πρέπει να συνεχίσει ο Ίβιτς και την επόμενη σεζόν στον Δικέφαλο, ως προϋπόθεση για να διεκδικήσει τον τίτλο;

"Πρέπει να μείνει ο Ίβιτς, γιατί έδειξε ότι είναι προπονητής με φιλοσοφία και με όρεξη να δουλέψει. Η εικόνα της ομάδας είναι θετική, για ποιον λόγο να σκεφτόμαστε τον ερχομό νέου προπονητή; Ο ΠΑΟΚ δεν θα πάει του χρόνου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, από την άποψη ότι κάθε χρόνο το διεκδικεί. Αλλά οι συγκυρίες είναι τέτοιες και χάνει έδαφος στην αρχή, όπως έγινε φέτος. Τώρα πρέπει να κοιτάξει να τελειώσει τη χρονιά πανηγυρίζοντας το Κύπελλο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ".

Πώς περιμένετε τα παιχνίδια με τη Σάλκε;

"Περιμένω να δω δύο πολύ καλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η Σάλκε είναι καλή και σταθερή ομάδα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει το καλύτερο που μπορεί. Αν παίξει όπως παίζει το τελευταίο διάστημα, χωρίς δισταγμό και φόβο, μπορεί να χτυπήσει στα ίσια το ματς. Αν δεν χάσει στην Τούμπα, το άγχος θα μεταφερθεί στη Σάλκε και μέσα στη Γερμανία μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Τόσα σπουδαία εκτός έδρας αποτελέσματα έχει πάρει, με τελευταίο εκείνο εναντίον της Φιορεντίνα. Το θετικό είναι ότι ο κόσμος θέλει ξανά να έρχεται στο γήπεδο, για να δει το καλό ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα. Αυτό είχε χρόνια να συμβεί και εύχομαι να συνεχιστεί".