Χωρίς να μασάει τα λόγια του ο Νίκος Ασημακόπουλος είπε πράγματα στο SportDog για τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες που θα συζητηθούν.

Ο καλός συνάδερφος αρχικά ανέλυσε πώς ο Ολυμπιακός κάνει τα μεγάλα deals στο εξωτερικό, εξηγώντας παράλληλα ποιο ήταν το μεγάλο φετινός λάθος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στη συνέχεια κατακεραύνωσε τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, ασκώντας σκληρή κριτική σε όλους, από τον Μπεργκ και τον Ζέκα μέχρι τον ...Ουζουνίδη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να στηρίξει για πρώτη φορά έναν προπονητή, ενώ απαξίωσε τη δουλειά του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, κάνοντας λόγο για "μαγική εικόνα", ενώ αμφισβήτησε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, Σέρχιο Αραούχο.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη μεταγραφή του Μιλιβόγεβιτς;


"Ο Ολυμπιακός αυτό ακριβώς κάνει τα τελευταία χρόνια, από όταν έβαλε στον μεταγραφικό σχεδιασμό του δύο-τρεις κορυφαίους μάνατζερ, όπως ο Ραϊόλα και ο Ζάχαβι. Γι' αυτό και δεν προκαλεί καμία εντύπωση όποιος και αν φύγει από τον Ολυμπιακό και όποιος κι αν έρθει. Με την έννοια ότι οι μάνατζερ κανονίζουν ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει. Από τη στιγμή που βρέθηκε ομάδα να δώσει τόσα χρήματα, ο Μιλιβόγεβιτς θα έφευγε ακόμα και αν δεν υπήρχε αντικαταστάτης του. Ο Ολυμπιακός έχει μπει ως ισότιμος παίκτης στην Πρεμιερ Λιγκ και παίζει με τους όρους που απαιτεί η αγορά. Όλοι αυτοί οι παίκτες που έχουν πάει στην Πρέμιερ Λιγκ μέσω του Ολυμπιακού, Μιραλάς, Μαζουακού, Μιλοβόγεβιτς, είχαν αγοραστεί φθηνά και τους πούλησε όλους ακριβά".

Πώς βλέπετε τη διαχείριση που κάνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Μπέντο;
 
"Ο Τσόρι και και αυτοί που μένουν απέξω, είναι εκτός σχεδιασμού. Δεν περιμένει ο Ολυμπιακός να πουλήσει τον Τσόρι, προτιμάει να βάζει τον Φορτούνη, τον Ρέτσο και τον Μανθάτη, που ξέρει ότι κάποια στιγμή θα του δώσουν πολλαπλάσια. Έτσι λειτουργεί και μέχρι στιγμής πηγαίνει καλά. Ο Ανσαριφάρντ, για παράδειγμα, ήρθε μόνο και μόνο για να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Αλλά το λάθος του Μαρινάκη ήταν που δεν επένδυσε λεφτά το καλοκαίρι, για να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ".
 
Πώς βλέπετε τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη, έχει αλλαγές;
 
"Τι αλλαγές να κάνει, όταν στη θέση του Κλωναρίδη ήρθε ο ...Κλωναρίδης; Δεν ξέρω αν έχει και τη δυνατότητα ο Ουζουνίδης, δεν με πείθει με το βιογραφικό του ότι είναι για κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι είναι προπονητής επιπέδου Κίτσου Διαμαντόπουλου, Ματζουράκη, Αλέφαντου, που κάποια στιγμή έκαναν ένα μικρό θαύμα και πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Αλλά δεν άντεξαν στην πίεση του πρωταθλητισμού. Δεν είναι ο νέος Κυράστας, όπως ακούω να λένε".
 
Θεωρείτε ότι υπάρχει παίκτης του Παναθηναϊκού που θα μπορούσε να είχε θέση βασικού στον Ολυμπιακό;
 
"Μα, οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ξέρουν μπάλα. Ο Μπεργκ ξέρει μπάλα, αλλά έχει αράξει και συμπεριφέρεται ως τελειωμένος. Δεν προσφέρει. Ακόμα και τον Μουρίνιο να φέρεις, πώς θα μεταμορφώσει αυτή την ομάδα; Ήρθαν στον Παναθηναϊκό από απελπισία, μήπως και βρούνε καλύτερο συμβόλαιο. Εδώ είναι αρχηγός ο Ζέκα στον Παναθηναϊκό, που το μόνο που κάνει είναι να τρέχει. Πήγε και πήρε τώρα έναν πολυτραυματία, με την ελπίδα ότι θα του βγει. Δεν έχει μέλλον με τέτοιες κινήσεις, ειδικά από τη στιγμή που χαμηλώνει το μπάτζετ και δεν έχει τη διάθεση να ρίξει χρήματα ο επενδυτής. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά έχει μετατραπεί σε μικρομεσαία ομάδα. Εδώ έβαλαν 4 γκολ στον Αστέρα Τρίπολης και πανηγυρίζουν για τόσες ημέρες".
 
Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα;
 
"Και ο ΠΑΟΚ σε μερικά ματς έχει παίξει πολύ καλή μπάλα και ο Ολυμπιακός το ίδιο. Τα δύο 6-0 της ΑΕΚ τα θεωρώ μαγική εικόνα. Η ΑΕΚ, όπου υπάρχει δύσκολη έδρα, δεν μπορεί να νικήσει. Ούτε πιστεύω ότι ο Χιμένεθ είναι καλός προπονητής. Αν ήταν καλός προπονητής θα εβρισκε ομάδα για να δουλέψει και δεν θα πήγαινε στα Εμιράτα. Δεν γίνεται ένας επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του να υπογράφει εξάμηνο συμβόλαιο για να αναλάβει ομάδα που είναι στα κάτω της, με ρόστερ που δεν έχει επιλεξει, χωρίς να έχει βάλει όρους και να περιμένει να κριθεί το καλοκαίρι για το αν θα τον κρατήσουν".
 
Πώς σχολιάζετε την παρουσία του Ίβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ;
 
"Ο Ίβιτς πάτησε πόδι στον ΠΑΟΚ, αλλά τον κάλυψε και ο Σαββίδης. Από όταν έδιωξε τον Τζαβέλλα, μεταμορφώθηκε η ομάδα προς το καλύτερο. Με το που τον έδιωξε και ακόμα και με τον τρόπο που το έκανε όσοι υποψήφιοι υπήρχαν στα αποδυτήρια για να γίνουν Τζαβέλλας στη θέση του Τζαβέλλα, κάθισαν στα αβγά τους. Πρώτη φορά στήριξε ο Σαββίδης προπονητή, γιατί πάντα τους άδειαζε. Κατάλαβε ότι έκανε λάθος με αυτή την πρακτική, τον στήριξε και του βγήκε σε καλό. Αλλά, ξέρετε, όλα αυτά στον ΠΑΟΚ κρίνονται αποκλειστικά στο ματς με τον Ολυμπιακό".
 
Ποια είναι η άποψή σας για τον Αραούχο;
 
"Τον είδαμε στο πρώτο ματς της ΑΕΚ, καλός είναι αλλά το θέμα είναι η συμπεριφορά του. Ενώ άρχισε στην Μπαρτσελόνα, κατέληξε στην ΑΕΚ. Άρα κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Δεν μπόρεσε να παίξει ούτε στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Η ΑΕΚ όμως γενικότερα δεν έχει ποιοτικό ρόστερ για υψηλό επίπεδο. Οπότε όταν θα παίζει καλά ο Αραούχο, θα κάνει τη διαφορά. όταν δεν θα παίζει καλά, δεν υπάρχει κάποιος για να τον αναδείξει. Εδώ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα καλό παιχνίδι, το ένα καλό παιχνίδι που κάνει τον χρόνο, κι ακόμα αποθεώνεται".
 
Μία ερώτηση σύγκρισης: Ποιον θα προτιμούσε από Ιντέγε, Μπεργκ, Πρίγιοβιτς και Αραούχο;
 
"Ο Ιντέγε είναι ο καλύτερος, από την άποψη ότι φέτος κάνει καλή χρονιά. Φέτος έχει ενταχθεί καλύτερα στο σύστημα του Ολυμπιακού, παρότι αρχικά προοριζόταν για αναπληρωματικός του Καρντόσο. Τελικά τον εκτόπισε και έγινε αυτός πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης".
 
Φορτούνης, Βιγιαφάνιες, Μάνταλος ή Μπίσεσβαρ;
 

"Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος από αυτούς, αλλά το θέμα είναι ότι δεν είναι ηγέτης. Πρέπει να ψηθεί, για να αρχίσει να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτό για την ώρα δεν το έχει. Όταν ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει καλά, ο Φορτούνης δεν μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". 

** ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ: Ντόμπρος ΠΑΟΚτσής για +13 από Ολυμπιακό - "Αυτός την καλύτερη μπάλα", "Γιατί δεν τραβάει ο Καρντόσο"