Facebook Pixel Φοβερή συνέντευξη Βαϊμάκη: "Τον έφερε ο Στραματσόνι αλλά είναι... παικταράς" - "Ποιος σοβαρός προπονητής θα πάει στον Ολυμπιακό;"!
| 2017-03-21 10:30:00

Φοβερή συνέντευξη Βαϊμάκη: "Τον έφερε ο Στραματσόνι αλλά είναι... παικταράς" - "Ποιος σοβαρός προπονητής θα πάει στον Ολυμπιακό;"!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερή συνέντευξη Βαϊμάκη: "Τον έφερε ο Στραματσόνι αλλά είναι... παικταράς" - "Ποιος σοβαρός προπονητής θα πάει στον Ολυμπιακό;"!

Στη μεγάλη του αδυναμία, τον Πολ Εμποκού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Κώστας Βαϊμάκης, εξηγώντας γιατί ο Κογκολέζος άσος πρέπει να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα περίοδο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε όσα είδε στο ντέρμπι της Λεωφόρου, στα μεγάλα λάθη που έχουν κάνει φέτος στον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε τι χρειάζεται για να κάνει την επόμενη χρονιά πρωταθλητισμό με συνέπεια ο Παναθηναϊκός.

Κύριε Βαϊμάκη, πώς είδατε το ντέρμπι της Λεωφόρου;

"Το παιχνίδι που είδαμε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, δεν ήταν ντέρμπι. Υπήρχε στο γήπεδο μία ομάδα που ήξερε τι ζητούσε, ο Παναθηναϊκός και άλλη μία, ο Ολυμπιακός, που δεν ήξερε τι της γινόταν. Κάτι που αποτυπώθηκε με τη 1 τελική που είχε σε 90 λεπτά παιχνιδιού. Άρα ήταν ένα ντέρμπι στα λόγια και τελικά προέκυψε ένα ματς που ήταν μονόλογος για τον Παναθηναϊκό".

Ήταν ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πετύχαινε μεγάλο σκορ;

"Ήταν ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό και, θεωρώ, ότι αυτή είναι η διαφορά των δύο ομάδων: Παραδοσιακά ο Ολυμπιακός όταν βρει τον Παναθηναϊκό σε κακή κατάσταση, θα του βάλει πολλά γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν το κάνει και παραλίγο να το πληρώσει χθες: Όταν το ματς είναι στο 1-0, μπορεί να γίνει ένα κόρνερ ή ένα φάουλ και να δεχτεί ένα γκολ. Το ζητούμενο ήταν να κερδίσει και χθες και το έκανε. Μπορούσε να το είχε κάνει με περισσότερα γκολ, προκειμένου να φτιάξει και καλύτερη διάθεση στους οπαδούς του, αλλά η νίκη ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό και την πήρε".

Παίκτες του Παναθηναϊκού που ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους;

"Προφανώς ξεχώρισε ο Μπεργκ για το γκολ που πέτυχε, αλλά και για όλη την παρουσία του. Όσο αντέχει στον αγώνα (γιατί δεν υπάρχει παίκτης για να γίνει αλλαγή και να του δώσει μία ανάσα), κάνει φοβερά πράγματα. Υποδέχεται την μπάλα, τη σπάει δεξιά και αριστερά κ.λπ. Τρομερό παιχνίδι έκανε και ο Κουρμπέλης χθες και κυρίως έχει ενδιαφέρον το δέσιμό του με τον Ζέκα. Γιατί βρίσκει ο Ζέκα έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να τον ανακουφίσει από διάφορες αγγαρείες μέσα στο γήπεδο και δικαιολογεί για ποιον λόγο τον ζήτησε ως πρώτη μεταγραφή ο Μαρίνος Ουζουνίδης όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό. Με ένα ποσό, μάλιστα, που φάνηκε υπερβολικό".

Σχόλιο για την παρουσία των Εμποκού - Κλωναρίδη, που τους βοήθησε πολύ και το παιχνίδι του Μπεργκ;

"Ο Εμποκού είναι η μεγάλη μου αδυναμία, γιατί μπορεί να κάνει πολλά και διάφορα μέσα στο γήπεδο. Ένας ποδοσφαιριστής που τον έφερε ο Στραματσόνι, αλλά επί των ημερών του Ιταλού προπονητή δεν είχαμε δει από αυτόν όσα βλέπουμε επί Ουζουνίδη. Τότε ήταν ένας ποδοσφαιριστής που έτρεχε από αριστερά, τώρα βλέπουμε έναν παίκτη με κάθετη μπαλιά, καλά στημένα, που μπορεί να συνδυαστεί με τους μπροστινούς. Γενικά παρότι τον έφερε ο Στραματσόνι, παίζει καλύτερη μπάλα με τον Ουζουνίδη στην άκρη του πάγκου. Κι αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στον Ουζουνίδη, όπως φυσικά και η διαφορά που υπάρχει στην απόδοση του Κλωναρίδη. Πώς απέδιδε ο Κλωναρίδης της προηγούμενης εποχής και πώς αποδίδει τώρα".

Πώς είδατε την εμφάνιση του Καπίνο στη Λεωφόρο;

"Εξαιρετικός, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Ο Καπίνο, βέβαια, δεν είναι ο μεγάλος τερματοφύλακας, ήταν ένας καλός τερματοφύλακας στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, είναι και τώρα ένας καλός τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό. Η επανοδός του ήρθε μετά από την τραγική εμφάνιση του Λεάλι, κάτι που σημαίνει ότι και μόνο τα απαραίτητα να έκανε, θα ήταν πολύ καλός. Πολύ περισσότερο τώρα, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Είναι και μία πολύ καλή περίοδος για την Εθνική ομάδα και τον Καπίνο, που έπιασε τα άπιαστα, τώρα που είναι ο τραυματίας ο Καρνέζης".

Μπορούμε να πούμε κάτι για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό;

"Η κουβέντα για προπονητή θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που αμφισβητήθηκε ο Μπέντο. Επέλεξαν να πάνε με τον Βασίλη Βούζα μέχρι το τέλος της σεζόν. Τώρα, ξαφνικά, ανακάλυψαν ότι δεν είναι κατάλληλος για να οδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Τι θα κάνουν τώρα; Θα πάνε στη λύση και πέμπτου προπονητή; Και ποιος σοβαρός επαγγελματίας θα αποδεχτεί να έρθει για 1,5 μήνα και μετά βλέπουμε για το τι θα γίνει; Σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσει να αναλάβει από το προσεχές καλοκαίρι και μετά. Είναι ευθύνη της διοίκησης του Ολυμπιακού ό,τι έχει γίνει φέτος στο θέμα του προπονητή, καθώς προσπαθεί να διορθώσει το λάθος κάνοντας ένα άλλο λάθος".

Το κομμάτι μεταγραφές στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της ενίσχυσής του;

"Πρέπει να αποφασίσουν στον Ολυμπιακό τι θα κάνουν, ανεξάρτητα από το αν θα παίξουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί πέρσι υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία πριν και μετά από τον αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά, ενώ τον Γενάρη πωλήθηκαν οι Ιντέγε - Μιλιβόγεβιτς για να καλύψουν τη χασούρα από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν και ανεξάρτητα από το αν θα παίζει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι την επόμενη αγωνιστική περίοδο, να το στηρίξουν. Η λογική τού πουλάω ό,τι καλύτερο έχω και αλλάζω τον προπονητή μου με εκείνον της Κ20, εξηγήσει τη μία νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός".

Mπορεί ο Παναθηναϊκός με τον Ουζουνίδη στην άκρη του πάγκου να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

"Η φετινή πορεία του Πανιωνίου, που με μικρό μπάτζετ αλλά νοικοκυρεμένη ομάδα και με φιλοσοφία που τη στηρίζει ακόμα και στα στραβά αποτελέσματα, δείχνει εικόνα ομάδας που μπορεί να σταθεί στα ψηλά πατώματα. Ο Ουζουνίδης μού έχει δώσει την εικόνα τού νοικοκύρη και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός που θα έχει μικρότερο μπάτζετ το καλοκαίρι, αν διατηρήσει τους παίκτες που είναι δημαντικοί για την 11άδα του, μπορεί να είναι ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος. Αλλά είναι διαφορετικό να υπάρχουν οι Μολέδο - Εμποκού στην 11άδα και διαφορετικό να μην υπάρχουν. Ο Ουζουνίδης, αν και αρχικά έδωσε βάση στην αμυντική λειτουργία, στα τελευταία ματς βλέπουμε ότι έχει καταφέρει να ξεκουμπώσει δημιουργικά τον Παναθηναϊκό. Βλέπουμε μία ομάδα που φτιάχνει ευκαιρίες και δίνει την αισιοδοξία ότι αν δεν χάσει σημαντικούς παίκτες και κάνει στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης, μπορεί να είναι ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος την επόμενη αγωνιστική περίοδο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags