Facebook Pixel Ο Α. Δημάτος γράφει για το γήπεδο της ΑΕΚ!
| 2014-12-02 16:50:00

Ο Α. Δημάτος γράφει για το γήπεδο της ΑΕΚ!

Ο Α. Δημάτος γράφει για το γήπεδο της ΑΕΚ!

Για την «Αγια-Σοφιά» έφτασε η ώρα της αλήθειας!

Για την ΑΕΚ οι επόμενες 95 ημέρες, μέχρι την 6η Μαρτίου και την εκδίκαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ της προσφυγής των 17 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας που στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της κατασκευής του γηπέδου της στον χώρο όπου λειτούργησε για πρώτη φορά στις 2 Νοεμβρίου του 1930, θα κρίνουν τα πάντα ως προς το όνειρο του νέου της γηπέδου. Η ώρα της αλήθειας έφτασε σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ένα διάστημα μέσα στο οποίο η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει πρώτον ότι είναι πανέτοιμη (έχοντας καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα) για να πάρει την οικοδομική άδεια που ασχέτως της προσφυγής θα της επιτρέψει να ξεκινήσει τα έργα, δεύτερον ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το έργο (απέναντι σε όλα όσα της καταλογίζονται από διάφορες πηγές) και τρίτον ότι είναι προετοιμασμένη να υπερασπιστεί το δίκαιό της ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Για την ΑΕΚ το πρόβλημα δεν είναι και ούτε θα πρέπει να εντοπιστεί στους 17 (που θα μπορούσαν να είναι 7, 27 ή 107) κατοίκους που κατέθεσαν την προσφυγή. Η ΑΕΚ πρέπει να χρησιμοποιήσει και να επιστρατεύσει τα δικά της όπλα. Το ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος (φωτό), πήρε την προσφυγή απευθείας στην Ολομέλεια φανερώνει και τη σπουδαιότητα της υπόθεσης, ενώ κρίνεται και απόλυτα θετικό από πλευράς συντόμευσης του χρόνου που θα απαιτηθεί.

Η κυρίως προσφυγή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και με τα τωρινά δεδομένα δεν θα... τρενάρει τις διαδικασίες χωρίς βεβαίως να αποκλείεται η κατάθεση αίτησης ακύρωσης και κατά της οικοδομικής άδειας (όταν αυτή εκδοθεί) με ταυτόχρονη άσκηση του δικαιώματος για ασφαλιστικά μέτρα. Αν πάντως η ΑΕΚ κερδίσει τη συγκεκριμένη προσφυγή, με απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί λίγους μήνες μετά, μέσα στο καλοκαίρι, τότε θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα για να ξεπεράσει το όποιο δικαστικό μπλοκάρισμα.

Στην ουσία έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να διατηρεί τον έλεγχο των εξελίξεων, αν και έχει ήδη βγει εκτός των χρονοδιαγραμμάτων της, αν και έχει αμφισβητηθεί ακόμα και η πληρότητα του φακέλου που κατέθεσε την παραμονή της Παναγίας, ακόμα και οι όλες διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δικέφαλος ΑΕ.

Ολα αυτά θα κριθούν στις επόμενες 95 μέρες. «Το γήπεδο θα γίνει, τέλος» είπε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης και πλέον έφτασε η ώρα των αποδείξεων σε όλα τα επίπεδα.

Απαιτείται σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα!

Το ΣτΕ δεν είναι... ΚΕΔ και ενώπιόν του δεν κρίνεται η επικοινωνία, αλλά η ουσία. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να καταθέσει προσφυγή, όπως και όλοι είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τη νομιμότητα που θα χαράξει η απόφαση της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου. Και φυσικά δεν θα παίξουν ρόλο οι κραυγές, αλλά τα νομικά επιχειρήματα.

Ο Σωτήρης Ρίζος (βεβαίως δεν αποφασίζει μόνος του) είναι ένας σκληρός δικαστικός που δεν καταλαβαίνει από... επικοινωνία και μόλις τον περασμένο Ιούλιο είχε καταγγείλει με επιστολή του προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών με... «εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags