Facebook Pixel Το πρώτο του Kαπετάνιου (BINTEO)
| 2014-06-19 22:00:00

Το πρώτο του Kαπετάνιου (BINTEO)

Το πρώτο του Kαπετάνιου (BINTEO)

Σαν σήμερα ο πρώτος τίτλος του ΠΑΟ από τότε που πήρε τα ηνία της ομάδας η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πόσα χρόνια είχαν μείνει οι πράσινοι χωρίς κούπα.

Στις 19 Ιουνίου του 1982 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Λάρισα στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ομάδα του «τριφυλλιού» είχε την ευκαιρία μετά από πέντε χρόνια ανομβρίας να κατακτήσει κάποιο τίτλο, ενώ οι «βυσσινί» έφταναν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Μετά από ένα σουτ του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (49΄), οι «πράσινοι» πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ στο 72΄, όταν έστειλε την μπάλα άουτ μετά από εκτέλεση πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε με σκορ 1-0 το τρόπαιο και έβαλε τέλος στα «πέτρινα» χρόνια επιστρέφοντας μετά από το νταμπλ του 1977, στις επιτυχίες.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος από τότε που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να σηκώσουν την κούπα, καθώς δεν τους απονεμήθηκε…

Αντίθετα παρέλαβαν ένα αναμνηστικό τρόπαιο, δεδομένου ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένσταση του Ολυμπιακού για υπόθεση παράνομης ελληνοποίησης του ποδοσφαιριστή Χουάν Ρότσα. Η κανονική απονομή έγινε 2 μήνες αργότερα κι ενώ είχε στο μεταξύ τελεσιδικήσει η υπόθεση.
 
Σάββατο 19 Ιουνίου 1982

Γήπεδο ΑΕΚ - «Νίκος Γκούμας»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0 (0-0)

40ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κωνσταντίνου - Κυράστας, Σημαιοφορίδης, Κόβης, Καψής, Λιβαθηνός, Νικολάε, Κουρόπουλος (78' Κατσιάκος), Χαραλαμπίδης (78' Αναστασιάδης), Ντόκεν, Γαλάκος

Προπονητής: Λάκης Πετρόπουλος

ΛΑΡΙΣΑ: Πλίτσης - Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Γκαλίτσιος, Aργυρoύλης, Δράμαλης (82' Βουτυρίτσας), Κουτάς (82' Μητσιμπόνας), Γκόλαντας, Βαλαώρας, Ανδρεούδης, Μαλουμίδης

Προπονητής: Αντώνης Γεωργιάδης

Διαιτητής: Βασσάρας (επόπτες: Κουναλάκης - Τικμόγλου)
Σκόρερ: 49' Χαραλαμπίδης

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags