Facebook Pixel Oι ...αριθμοί του "Καραϊσκάκη"
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-19 12:02:00

Oι ...αριθμοί του "Καραϊσκάκη"

Oι ...αριθμοί του "Καραϊσκάκη"

Τα στατιστικά από τον αγώνα Ολυμπιακός-Σάλκε, ο …δεύτερος Κ. Παπαδόπουλος, η επιστροφή του Κοντρέρας και τα γκολ που μπαίνουν κόντρα στους Γερμανούς.

Μόλις ο δεύτερος
 
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε χθες μόλις ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που αντιμετωπίζει σε ευρωπαϊκό αγώνα την πρώην ομάδα του! Ο πρώτος ήταν ο Κώστας Λουμπούτης, ο οποίος την περίοδο 2003-04 είχε αντιμετωπίσει στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τον Άρη, ως παίκτης της Περούτζια.
 
Πάλι χωρίς ισοπαλία
 
Με το χθεσινό ματς ο Ολυμπιακός έφτασε τα 19 σερί εντός έδρας χωρίς ισοπαλία στην Ευρώπη (14 νίκες, 5 ήττες). Το τελευταίο «Χ» ήταν το 0-0 με την Τσέλσι, στις 19/2/2008. Αλλά και εκτός έδρας, η τελευταία ισοπαλία του Ολυμπιακού ήταν το 0-0 με την Αλκμααρ στις 24/11/2009. Εκτοτε, οι Πειραιώτες έχουν 9 νίκες και 9 ήττες σε 18 ματς εντός και εκτός έδρας!
 
Τρίτο σερί  χαμένο πέναλτι
 
Στη φάση του πέναλτι ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός. Ήταν το τρίτο σερί που χάνει αντίπαλός του στην Ευρώπη. Πέρυσι το έπιασε ο Κάρολ στο Ρούμπιν - Ολυμπιακός 0-1 και ο Μέγερι σταμάτησε τον Ντέβιντς κόντρα στη Μέταλιστ (1-2). Τώρα ο Χούντελααρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έχασε.
 
Τέλος στο σερί
O Τζεμπούρ συμπλήρωσε 200 ματς στην καριέρα του, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να φτάσει τα 90 γκολ. Παράλληλα έσπασε και το σερί του, αφού φέτος είχε βάλει γκολ και στα τρία πρώτα ματς του Ολυμπιακού.
 
Ο Ολυμπιακός, την κατοχή
 
Μπορεί η γενική εντύπωση να είναι ότι η Σάλκε είχε την πλήρη κατοχή μπάλας, τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ όμως την έβγαλαν υπέρ του Ολυμπιακού με 52-48%. Οι τελικές ήταν 15 υπέρ των Γερμανών έναντι 13 των Πειραιωτών, όπως και τα κόρνερ (8-3). Ισορροπία και στα φάουλ (14-13 η Σάλκε).
 
Λάθος μια στις δυο
 
Ο Ολυμπιακός συνολικά είχε 66% πετυχημένες πάσες στο παιχνίδι του, αλλά δυο παίκτες του οριακά έπιασε το μισό στις προσπάθειές του. Φουστέρ (7/14) και Αμπντούν (13/26) μια στις δυο πάσες πετύχαιναν συμπαίκτη τους. Η Σάλκε είχε 68% επιτυχία στις πάσες της. Περισσότερες πάσες στο ματς από έναν παίκτη στον άλλο έγιναν από τον Μανωλά στον Κοντρέρας (14) ενώ επιθετικά ο Ιμπαγάσα έψαξε περισσότερο τον Μασάντο (8 πάσες).
 
Κακή επιστροφή
 
Με ήττα 8,5 χρόνια μετά επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Κοντρέρας. Τελευταίο του ματς στις 10/3/2004 με τη Θέλτα κόντρα στην Άρσεναλ (έχασε 2-0 στο Λονδίνο) όπου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.
 
Πάλι 3+ γκολ
 
Η στατιστική που θέλει να μπαίνουν τουλάχιστον τρία γκολ κατά μέσο όρο στις αναμετρήσεις (εντός - εκτός) του Ολυμπιακού με ομάδες από τη Γερμανία στα κύπελλα Ευρώπης συνεχίστηκε και χθες. Συνολικά έχουν μπει 43 γκολ (22 υπέρ - 21 κατά) σε 12 ματς. Σε ελληνικό έδαφος έχουν μπει τα 32 γκολ με τους Πειραιώτες να έχουν βάλει τα 19.
 
Πάλι «διπλό» ο διαιτητής
 
Όπως είχαμε αναφέρει και χθες, ο Φερνάντεθ Μπορμπαλάν φέρνει μόνο «διπλά» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν το 5ο του παιχνίδι στη διοργάνωση (προκριματικά και όμιλοι) και αυτό ήρθε με νίκη των φιλοξενουμένων. Συνολικά έχει διευθύνει 18 διεθνή παιχνίδια με 10 «διπλά».
 
Η 7η ήττα
 
Για τον Ολυμπιακό ήταν η 7η ήττα από γερμανική ομάδα σε 12 ματς στην Ευρώπη. Επίσης, η χθεσινή ήταν η 49η ελληνογερμανική αναμέτρηση στα κύπελλα Ευρώπης. Ηταν η 27η ήττα μας ενώ μετράμε 15 νίκες, 7 ισοπαλίες με τα γκολ να είναι 88-59 υπέρ των «πάντσερ». Εξάλλου, έπειτα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες (μόνο ήττες χωρίς να σκοράρει μάλιστα) η Σάλκε νίκησε σε πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: s.day.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags