Facebook Pixel Ατάκες-φωτιά Παπαγιάννη στον SportDog: "Γεροντάκι ο Τσόρι, δεν μπορεί ο Σιόβας, ανύπαρκτος ο ΠΑΟ"!
| 2016-11-13 12:00:00

Ατάκες-φωτιά Παπαγιάννη στον SportDog: "Γεροντάκι ο Τσόρι, δεν μπορεί ο Σιόβας, ανύπαρκτος ο ΠΑΟ"!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά Παπαγιάννη στον SportDog: "Γεροντάκι ο Τσόρι, δεν μπορεί ο Σιόβας, ανύπαρκτος ο ΠΑΟ"!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη στον SportDog - "Δεν κάνουν για βασικοί Σιώπης και Ρισβάνης - Δεν θα χάσει άλλους βαθμούς ο Ολυμπιακός"!

Πράγματα και θαύματα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον SportDog ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, τόσο για τις εξελίξεις στην υπόθεση Μπίκα όσο και για το αγωνιστικό σκέλος του πρωταθλήματος.
 
Σχολίασε την ύπαρξη παρακράτους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του εμπρησμού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στο γεροντάκι Τσόρι που δεν μπορεί να παίξει ούτε 30 λεπτά, στον Μάριν που ξεπερνάει ρεκόρ αποτυχημένης μεταγραφής, στον Μανώλη Σιώπη που δεν κάνει για τη βασική 11άδα του Ολυμπιακού.
 
Αυτά και άλλα πολλά, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον SportDog.

Γιάννη, ποιο είναι το σχόλιό σου για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Μία ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε τις παθογένειές του. Ενώ είχαν ομαλοποιηθεί τα παιχνίδια και το πρωτάθλημα, τελικά έχουμε μία από τα ίδια για μία ακόμα φορά. Το αποτέλεσμα; Να διακοπεί το πρωτάθλημα χωρίς να ξέρει κανείς για πόσο καιρό, με τον Ολυμπιακό αλλά και τις άλλες ομάδες να ζημιώνονται, ενώ και η Εθνική μπορεί να έχει πρόβλημα ενόψει Βοσνίας την Κυριακή. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πληρώσει η Εθνική το παρακάτος που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
 
Θεωρείς ότι η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη;
 
"Επικίνδυνη και κανένας δεν ξέρει από πού προέχονται όλα αυτά. Πρόκειται για υπόθεση ποδοσφαιρική, πρόκειται για προσωπικές διαφορές, πρόκειται για κάτι άλλο; Κανένας δεν ξέρει. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί χθες με εντολή τού πρωθυπουργού η υπόθεση του Μπίκα με το σπίτι του στην Χαλκιδική, δόθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία! Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ πέρα και προφανώς η κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι δεν είναι μία απλή υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαρισμών. Ας ελπίσουμε ότι η τρομοκρατία δεν μπήκε στο ποδόσφαιρο. 
 
Το σχόλιό σου για τον φετινό Ολυμπιακό;
 
"Ο Ολυμπιακός έλεγαν οι ειδικοί ότι τον Νοέμβρη θα δείξει τι ομάδα θα έχει φέτος. Χωρίς να παίζει σπουδαία μπάλα, εκτιμώ ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει με τεράστια διαφορά. Ενδεχομένως μεγαλύτερη διαφορά ακόμα και από εκείνη που είχε πέρσι από τον δεύτερο! Ήδη έχει από τις 6 Νοεμβρίου διαφορά 7, 9 και 10 βαθμών αντίστοιχα από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Χωρίς να έχουν παίξει μεταξύ τους ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό! Εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός αν χάσει άλλους βαθμούς μέχρι το τέλος, θα είναι ενδεχομένως κάποιες ισοπαλίες στα ντέρμπι του 2ου γύρου. Το πολύ να πάρει ισοπαλία στην Τούμπα ή τη Λεωφόρο. Κι αυτό με χειρότερη ομάδα από πέρσι και, υποτίθεται, με ενισχυμένους τους τρεις ανταγωνιστές του".
 
Το κομμάτι "χειρότερη ομάδα" από πέρσι που είπες σηκώνει συζήτηση, ειδικά όταν η κουβέντα έχει φτάσει στο αν θα αποδειχθεί χειρότερη μεταγραφή για φέτος ο Καρντόσο ή Μάριν.

"Νομίζω πως του Μάριν ξεπερνάει κάθε ρεκόρ. Δεν τον έχουμε δει να παίζει πολύ βέβαια. Αλλά συμφωνώ με τη λογική του Μπέντο: Αφήνει τους 35άρης έξω, όπως τον Καρντόσο, τον Καμπιάσο και τον Τσόρι. Συμφωνώ με αυτό, παρά με τη λογική του Στραματσόνι να ξεκινάει όλα τα ματς με τον 34χρονο Λεντέσμα και τον ταλαιπωρημένο Λέτο".

Έχει ο Ολυμπιακός την πολυτέλεια να αφήνει την ποιότητα του Τσόρι ακόμα και εκτός 18άδας;

"Είναι προφανές ότι ο Τσόρι δεν μπορεί να βγάλει ούτε 30 λεπτά. Ξέρει μπάλα, αλλά στην ηλικία που είναι δεν έχει ούτε τρεξίματα, ούτε ανάσες, ούτε μπορεί να βοηθήσει. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα βγαίνουν στον Μπέντο και από τη στιγμή που βγήκε λίρα 100 ο Μάρτινς και παίζει μαζί με τον Φορτούνη στις θέσεις 8 και 10, δεν μπορεί να χωρέσει άλλο δεκάρι στην ομάδα. Εδώ δεν βρίσκει θεση ο Μάριν. Μου αρέσει η λογική του Μπέντο, που να αφήνει τα γεροντάκια εκτός ομάδας". 

Δύο ονόματα από Ελλάδα που βρίσκονται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, είναι εκείνα του Σιώπη και του Ρισβάνη. Πώς τους βλέπεις ως επιλογές;
 
"Καλοί παίκτες και εξελίξιμοι και οι δύο. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όμως, δεν κάνουν για την βασική 11άδα του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει στα ανασταλτικά χαφ τους Μιλιβόγιεβιτς, Μάρτινς, Καμπιάσο, Ζντίελαρ, Μπουχαλάκη, Μανιάτη, ακόμα και τον Μάριν που μπορεί να παίξει 8άρι. Πώς είναι δυνατόν να χωρέσει ο Σιώπης στην πρώτη ομάδα; Για του χρόνου, με προπτική να μπει σιγά - σιγά, θα είναι μια καλή λύση. Για τον Ρισβάνη έχω ενστάσεις αν θα μπορούσε να σταθεί βασικός. Εδώ δεν μπορεί να σταθεί ο Σιόβας, που είναι σε καλή ηλικία και είναι χρόνια στην ομάδα". 
 
Πώς είδες την πολυσχολιασμένη άμυνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;
 
"Για να λέμε την αλήθεια ούτε ο Ντα Κόστα έγινε παιχτούρα, ούτε ο Μποτία έγινε Μπεκενμπάουερ. Η επιθετική παρουσία τού Παναθηναϊκού ήταν άθλια. Δεν ήταν αγώνας μέσω του οποίου μπορούσες να βγάλεις σαφή και οριστικά συμπεράσματα για τα δύο σέντερ μπακ. Για το επίπεδο της Ελλάδας αρκούν, στην Ευρώπη τι γίνεται είναι το θέμα".

Πώς βλέπεις τους υπόλοιπους;


"Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός ως βασικός αντίπαλος τα τελευταία 10 χρόνια. Η ομάδα θέλει διοίκηση, προπονητή και παίκτες από την αρχή, κι αυτό θα πάρει πολλά χρόνια. Η ΑΕΚ δεν επενδύει σε παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να φτιάξει ομάδα, αλλά η νοοτροπία που έχει δεν τους επιτρέπει να παίρνει διπλά στην Αθήνα και να κερδίζει εκτός έδρας τα μεγάλα ντέρμπι".

** ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Αποχώρηση - βόμβα τον Γενάρη από Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags