Facebook Pixel Το σύνδρομο του Ριέρα
| 2011-09-11 09:13:00

Το σύνδρομο του Ριέρα

Το σύνδρομο του Ριέρα

Ξαφνικά ο Ριέρα μπήκε ξανά στη ζωή του Ολυμπιακού. Μπορεί ο Ισπανός να ποζάρει με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ και να βολτάρει στα αξιοθέατα της Πόλης με τη λιμουζίνα που του έχει παραχωρήσει ο τουρκικός σύλλογος, η σκιά του όμως πλανήθηκε για 48 ώρες πάνω από το Νέο Φάληρο. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς. 

Αφορμή στάθηκαν βέβαια οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος του προχθεσινού φιλικού με τον ΟΦΗ. Η αιτία όμως που ο Ισπανός χαφ κατάφερε -άθελά του- να κάνει άνω κάτω τη ζωή στου Ρέντη, λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ, δεν είναι όσα είπε ο Βάσκος τεχνικός, αλλά όσα (δεν) είδε στο τελευταίο τεστ της ομάδας του πριν από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βαλβέρδε, που προσπαθεί να ανακατέψει όσο μπορεί την τράπουλα για να καλύψει το κενό του Ριέρα, είδε ότι τουλάχιστον την Παρασκευή η... πασιέντζα δεν του βγήκε. Στο μυαλό του «ερυθρόλευκου» τεχνικού σε πρώτη φάση και όπως φάνηκε στο τεστ με τον ΟΦΗ βρίσκεται ο Χόλεμπας. Αυτός ξεκίνησε στο φιλικό και αυτός (θεωρώ ότι) έχει τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει και την Τρίτη. Κυρίως γιατί ο Βαλβέρδε θέλει έναν παίκτη που θα μπορεί να πιέσει ψηλά, αλλά παράλληλα θα μπορεί να ντουμπλάρει και τον Μαρκάνο όταν ο Ολυμπιακός θα αμύνεται.

Σαφώς πιο γρήγορος από τον Αμπντούν που έπαιζε στην απέναντι πλευρά, αλλά και από τον Φετφατζίδη που επίσης είχε κι αυτός λόγο για τα άκρα μετά τη φυγή του Ριέρα, αν και ο νεαρός δύσκολα θα μπορέσει να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας μετά την κακή προχθεσινή του παρουσία. Ομως ο Χόλεμπας, να βοηθήσει επιθετικά στο βαθμό που ο Βαλβέρδε θέλει, δεν μπορεί να το κάνει. Ετσι το βάρος ή θα πέσει στον άξονα, εκεί όμως λείπει ο Ιμπαγάσα, ή στον Μιραλάς, στην περίπτωση που ο Βέλγος πάει στα δεξιά και ξεκινήσει στην κορυφή (αν είναι έτοιμος) ο Τζιμπούρ.

Το μπαλάκι, λοιπόν, γυρνά ξανά στον Βαλβέρδε. Ο Βάσκος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έστειλε αριστερά τον Αμπντούν, όμως και από εκείνη την πλευρά, όπως και από τα δεξιά στο πρώτο, δεν είδε αυτά που θα ήθελε. Ο Αλγερινός ήταν σαφώς επηρεασμένος από το ντεμπούτο του στο Καραϊσκάκη, αλλά και από την έλλειψη προετοιμασίας. Αν δεν μπορεί, λοιπόν, στην παρούσα χρονική στιγμή απέναντι στον ΟΦΗ, πώς θα μπορέσει απέναντι στους Γάλλους;

Το θετικό μήνυμα προχθές του το έστειλε μόνο ο Γέστε, που πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για θέση στο αρχικό σχήμα την Τρίτη. Οχι όμως σε ρόλο Ιμπαγάσα, καθώς δεν γίνεται ο Βαλβέρδε να ρισκάρει και να ξεκινήσει μόνο με έναν αμυντικό χαφ, αλλά σε ρόλο είτε Φουστέρ, στέλνοντας τον Ισπανό αριστερά, είτε να πάει ο ίδιος σε αυτήν τη θέση. Εδώ όμως πλέον ο Βαλβέρδε δεν θα έχει ούτε την ταχύτητα ούτε το πρέσινγκ που «παίρνει» από τον Χόλεμπας. Θα έχει, βέβαια, από την άλλη έναν παίκτη που μπορεί με μία του πάσα ή από μία στημένη φάση να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Από την άλλη, όσον αφορά τα αμυντικά χαφ, το δίδυμο που κερδίζει μέχρι στιγμής τη μάχη είναι αυτό του Φέισα με τον Μοντέστο, καθώς ο πρώτος είναι σε καλή κατάσταση, ενώ ο Κορσικανός συνεχίζει με τη φόρα που είχε από πέρυσι. Αντίθετα ο Μακούν την Παρασκευή δεν έδειξε ότι είναι ακόμα 100% έτοιμος να ξεκινήσει. Οπλο του βέβαια στη σύγκριση με τους άλλους δύο η πείρα του, καθώς από τους παίκτες που έχει τώρα ο Ολυμπιακός είναι από εκείνους που έχουν από τα περισσότερα ματς στη διοργάνωση.

Βλέποντας όσα είδε την Παρασκευή ο Βαλβέρδε θυμήθηκε αυτόν που δεν είδε, τον Ριέρα. Ισως η στιγμή που επέλεξε να βγάλει προς τα έξω το παράπονό του να μην ήταν η πλέον κατάλληλη. Πρώτον γιατί ο Ισπανός έχει πουληθεί εδώ και μια εβδομάδα και δεύτερον γιατί ξαφνικά βγήκε προς τα έξω ότι υπάρχει στον Ολυμπιακό «εσωτερικό» πρόβλημα διοίκησης και προπονητή, κάτι που δεν φαινόταν μέχρι τώρα.

Βέβαια, επειδή τα προβλήματα τα δημιουργούν τα λόγια που αιωρούνται, τόσο η αντίδραση του Ολυμπιακού το ίδιο βράδυ όσο και ο ίδιος ο Βαλβέρδε που τα «γύρισε» χθες προσπάθησαν να βάλουν τελεία στο «σύνδρομο Ριέρα». Βέβαια ο Βάσκος τεχνικός θα έπρεπε στη φράση «δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα» να προσθέσει και ένα «άλλο», καθώς μπορεί να μην έκλαψε, αλλά τα νευράκια του από τη φυγή του τα έχει και αυτό το απέδειξε μάλιστα και μόνος του.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags