Facebook Pixel Ωραίος και παραλίγο... μοιραίος ο Τεόντοσιτς
| 2011-09-11 17:31:00

Ωραίος και παραλίγο... μοιραίος ο Τεόντοσιτς

Ωραίος και παραλίγο... μοιραίος ο Τεόντοσιτς

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο ήρωας της Σερβίας για 39’, αλλά θα μετατρεπόταν σε μοιραίο, αν ο Ιλιασόβα ήταν εύστοχος στο φινάλε. Οι «πλάβι» κέρδισαν με 68-67 την Τουρκία και πέρασαν στα προημιτελικά.

Η καλή μέρα είχε φανεί από νωρίς για τους Σέρβους που ξεκίνησαν προηγούμενοι με 10-2 στο 5’ έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο πλέι μέικερ των «πλάβι» στα προηγούμενα ματς ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά είχε μόλις 32% στα σουτ εντός παιδιάς.

Απέναντι στους Τούρκους δεν έψαχνε μόνο να τροφοδοτήσει τους Κρστιτς και Σαβάνοβιτς και πήρε πάνω του πολλές φάσεις. Οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν χάρη στον γοργοπόδαρο Εμίρ Πρέλντζιτς (20-15, 12’), αλλά ο Τεόντοσιτς ανέλαβε και πάλι δράση φθάνοντας στο 15’ (29-15) τους 14 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Πολύ καλός ήταν δίπλα του και ο Μιλένκο Τέπιτς που ήταν αρκετά ουσιαστικός και βοηθούσε τον «Τεό» στην περιφέρεια.

Οι προσπάθειες των Τούρκων να μειώσουν ήταν αποσπασματικές στο πρώτο ημίχρονο, αφού τα τρίποντα του Τουντσερί και οι πόντοι του Καντέρ κοντά στο καλάθι δεν φαίνονταν αρκετά. Με την έναρξη ωστόσο, του τρίτου δεκαλέπτου, η Τουρκία κατάφερε να τρέξει στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια, ενώ περνώντας τη μπάλα στη ρακέτα κέρδισε αρκετές βολές και μαζί την ευκαιρία να μειώσει γρήγορα σε 37-34 (23’).

Οι Σέρβοι διατηρούσαν έστω και δύσκολα τα ηνία του σκορ συνεχώς, αλλά η Τουρκία έμενε σταθερά σε απόσταση αναπνοής χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει το ξέσπασμα που θα της έδινε το προβάδισμα (56-55, 31’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά οι Σέρβοι έστω και δύσκολα με τους Τεόντοσιτς-Σαβάνοβιτς να συνεργάζονται εξαιρετικά, έμεναν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού έδειχνε πως θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Σερβίας όταν έκανε το 68-63 στα -57’’ με 2/2 βολές. Και όμως, στην επόμενη φάση ο Αρσλάν μείωσε, του έκλεψε τη μπάλα και έφερε το ματς στον πόντο (68-67), ενώ ο Τεόντοσιτς αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε στην ομάδα του την νίκη.

Η Τουρκία είχε δυο ευκαιρίες να κερδίσει το ματς, αλλά ο Ονάν αρχικά κόπηκε από τον Σαβάνοβιτς και μετά το επιθετικό ριμπάουντ, ο Ιλιασόβα βρήκε πάλι σίδερο αναγκάζοντας τους συμπαίκτες του να γυρίσουν στην Τουρκία παρακολουθώντας τη συνέχεια του τουρνουά από την τηλεόραση.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 35-27, 56-53, 68-67

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags