Facebook Pixel Όχι άλλη διχόνοια!
| 2011-09-13 11:58:00

Όχι άλλη διχόνοια!

Όχι άλλη διχόνοια!

Προφανώς και δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε εμείς όλες τις πτυχές των συμφωνιών της πολυμετοχικότητας και ποιός αθέτησε τι. Εδώ ζευγάρι χωρίζει κι ακούς εντελώς αντίθετες αφηγήσεις για τα ίδια περιστατικά.

To άρθρο της στήλης "To blog του κόσμου":

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσοι παρερμηνεύουν σκόπιμα τα λεγόμενα ή προσπαθούν να φέρουν την αλήθεια στα μέτρα τους, έχοντας προαποφασίσει ποιόν θα πιστεύουν. Θα μου πείτε, εκατομμύρια άνθρωποι ακόμα πιστεύουν και ψηφίζουν ΝουΔού και Πασόκ, στο Βαρδινογιάννη και το Βγενόπουλο θα κολλήσουμε τώρα;

Ότι ο Τζίγγερ δεν ήταν πια διατεθειμένος να συνεισφέρει το ξέραμε, δεν περιμέναμε το Βγενόπουλο να μας το πει. Αφού ψήφισε την ΑΜΚ στην οποία δε συμμετείχε καθόλου, λέγοντας πως δεν έχει νόημα κάθε τόσο να ξαναβάζουμε λεφτά. Ο άνθρωπος ήταν της λογικής να έχουμε ομάδα χαμηλού κόστους και δεν έχει κι εντελώς άδικο υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά γιατί μερικοί γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως και προσπαθούν να μας πουν άλλα, δεν πρόκειται να το καταλάβω.

Ότι η υπόθεση του γηπέδου απέτυχε είναι επίσης γνωστό, 6 χρόνια τραβάει η ιστορία! Θα ήμουν διατεθειμένος να μη χρεώσω την αποτυχία στο Τζίγγερ εφόσον υπήρχαν πολλαπλά εμπόδια, αλλά αφού συγχαίρει το Σαμαρά για το έργο που επιτέλεσε, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Θα δούμε στην πορεία αν και πόσα εκατομμύρια έχουν επιστραφεί από τη ΓΗΠΕΛ κι αν έχει ακόμα η ΠΑΕ λαμβάνειν κι από αλλού. Η Πράσινη Πολιτεία είναι μια ιδέα, ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον εφαρμόσιμη. Πάντως ότι οι ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ είναι πρώτη προτεραιότητα, η απαραίτητη βάση για οποιαδήποτε αθλητική εταιρεία, είναι απολύτως σωστό και ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί τρόπος επιτέλους.

Το πιο εντυπωσιακό είναι να κατηγορείται ο Βγενόπουλος επειδή δηλώνει με ειλικρίνεια αδυναμία να αναλάβει μόνος του τα βάρη. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή της πολυμετοχικότητας μέσα στον ενθουσιασμό ειπώθηκαν υπερβολές για Αμπράμοβιτς και τέτοια, όπως κάποτε και ο Μήτσου ως πρόεδρος δήλωσε πως υπάρχει ...απεριόριστο μπάτζετ. Ε τώρα πια όμως ξέρουμε ποιά είναι τα μέτρα κι ότι ο Βγενό υπολογίζει σε συμπαίκτες - και σωστά: Αν θέλεις ομάδα με φιλοδοξίες τα κόστη είναι τεράστια. Περίμενε δηλαδή κανείς ότι θα εμφανιστεί και θα ρίξει καμμιά κατοστάρα εκατομμύρια για πλάκα; Πρόβλημά του! Κι αν δεν τον ακολουθήσει κανείς δηλαδή θα φταίει αυτός; (κι ο υιός Γιαννακόπουλος τα δεκάδες εκατομμύρια εκείνης της επιταγής τα 'χει φάει όλα;!) Τα 'παμε τόσες φορές, φτάνει πια: όποιος μπορεί συνεισφέρει, όποιος όχι ...Τομπούλογλου. Αυτό το αυτονόητο που τόσοι εδώ μέσα έχουμε γράψει είπε κι ο Βγενόπουλος. Καθώς και το άλλο, ότι η μετοχική σύνθεση πρέπει ν' ανοίξει για όλο τον κόσμο, επικουρικά βέβαια και όχι για μιά εταιρεία αμιγώς λαϊκής βάσης που σίγουρα θα ήταν πολύ φτωχή.

Όποιος άκουσε τη συνέντευξη και δεν διάβασε απλώς τις περιλήψεις, διέκρινε την απλή λογική και τις αυτονόητες αλήθειες. Αν συμφωνεί ή όχι στα επί μέρους, δημοκρατία έχουμε, αλλά τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε και τι μας λένε, έτσι; Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσοι ανάμεσά μας δεν ξέρουν Ελληνικά, πώς αλλιώς να το εξηγήσω; Αντί για απόψεις όλο αφορισμούς και συνθήματα διαβάζω. Λίγοι είναι οι ψύχραιμοι.

Η ουσία είναι μία: Χρειάζονται τα 15 εκατομμύρια για να καλυφθούν τα τρέχοντα ελλείμματα και το καλοκαίρι θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα καταλάβουμε τι επιπέδου προϋπολογισμούς θα περιμένουμε για τα επόμενα χρόνια. Ο Βγενόπουλος δεσμεύτηκε όχι για ποσό, αλλά για ποσοστό - το νέο του ποσοστό, απ' το 11% στα 35 που μένουν (δηλ. εκτός του 55% της οικογένειας και του 10% του ερασιτέχνη) βγαίνει κάπου στο 31,4% άρα 4,7 εκατ. απ' τα 15, αν δεν κάνω εντελώς λάθος. Θα δείξει λοιπόν πόσο συνεπής θα είναι και θα τον κρίνουμε. Ώς τότε, ήσυχα και κοντά στην ομάδα!

ΥΓ. Χρόνια είχα να δω: Πιεστικό πρώτο 10λεπτο με δοκάρι και γκολ. Ευκαιρίες ακόμα και στις καθυστερήσεις παρά το 3-1. Και έναν φορ ομαδικό (που δεν είναι πια και τόοσο αργός όσο λέτε, βαρύ κορμί είναι και θ' "ανοίξει" κι άλλο πιστεύω) που να παίζει τόσο καλά πλάτη και με τη μία - και πλάκα πλάκα σκοράρει αδιαλείπτως, δεν του μέτρησαν και δύο γκολ με τη Μακάμπι. Φυσικά δεν είναι Σισέ, αλλά... και Λύμπε να βγει μας χαλάει;! Δώστε του λίγο χρόνο του ανθρώπου...

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags