Facebook Pixel Άτακτη υποχώρηση Βγενόπουλου μέσα σε 43 ώρες!
| 2011-09-15 11:35:00

Άτακτη υποχώρηση Βγενόπουλου μέσα σε 43 ώρες!

Άτακτη υποχώρηση Βγενόπουλου μέσα σε 43 ώρες!

Πώς πέρασε ο καιρός... Φθάσαμε ήδη στο 2050 (!), 39 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που ο Ανδρέας Βγενόπουλος προκάλεσε τους πολέμιούς του με την περίφημη ατάκα: «Από αυτά δεν καταλαβαίνω Χριστό. Ας γράφουν έως το 2050...». Γράφει ο Στέλιος Σαρέσκος.

Τα 39 χρόνια είναι πράγματι, αβάσταχτα πολλά για να υπομένει κάποιος αδυσώπητες επιθέσεις... Για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το (νέο) όριο που «γκρέμισε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ της αγαπημένης του τακτικής «μπρος - πίσω» κατά το «λέω - ξελέω» και το οποίο μπορεί να καταρριφθεί μόνο από τον ίδιο, ήταν 43 ώρες!

Οσες μεσολάβησαν από την ολοκλήρωση του σόου της Δευτέρας μέχρι τη χτεσινή, απρόσμενη ακόμα και για στενούς του συνεργάτες και θιασώτες του, ανακοίνωση άτακτης υποχώρησης από το πεδίο που ο ίδιος επέλεξε! Κι όμως, δεν είναι ανέκδοτο... «Οσο και αν αγαπώ τον Παναθηναϊκό αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται πια, ενώ προδικάζει τι θα συμβαίνει στον Παναθηναϊκό και σε μένα, και στο μέλλον»...

«Λύγισε» ο Αν. Βγενόπουλος από σχόλια και κριτικές δύο ημερών αλλά «άντεξε» να έχει γυρισμένη την πλάτη, για δέκα μήνες, στον σύλλογο που αγαπάει από μικρό παιδί , «άντεξε» να του αποδίδουν την κύρια ευθύνη για τη «μαύρη τρύπα», «άντεξε» να μείνει σε... ασφαλή απόσταση, με την αύξηση του Μ.Κ. (με τη τιμή της μετοχής στα 5,5 ευρώ και όχι στα 0,33 του ευρώ που τη θέλει τώρα) να «τρέχει» από τον Μάιο και την ομάδα να «βράζει» στο ζουμί της όλο το καλοκαίρι, «άντεξε» να... περιμένει το αντίο του Τζίγγερ, αλλά όχι και να θερίζει θύελλες στους ανέμους που σκόρπισε.

«Επί δύο συνεχείς μέρες το MEGA και το STAR με κατασυκοφαντούν και το DERBY με καθυβρίζει με εκφράσεις πεζοδρομίου», ανέφερε ως πρώτο... επιχείρημα για το ξεκίνημα της αναστροφής του και συνέχισε τονίζοντας την... ενόχλησή του για τον χαρακτηρισμό «λάσπη» (ενώ ο ίδιος ήταν υπερβολικά ευγενής και ήπιος μία μέρα νωρίτερα) που χρησιμοποίησε ο Ι. Βαρδινογιάννης στην επιστολή της Τρίτης: «...Οταν μίλησα και αποκατέστησα την αλήθεια με απεκάλεσε «γνωστό θιασώτη της τακτικής ότι πετώντας λάσπη κάτι θα κολλήσει τελικά».

Αφορμές

...Κατάφερε να βρει αφορμές και στις τοποθετήσεις του Τζίγγερ για το θέμα του γηπέδου («είπε ότι δεν στάθηκα αρωγός στη προσπάθεια υλοποίησης του έργου όταν ο Ομιλος του οποίου ηγούμαι προσέφερε ανταποδοτικά 23 εκατομμύρια ευρώ για την ονοματοδοσία του γηπέδου») ...έκανε λόγο για «χαμένη ευκαιρία του Ι. Βαρδινογιάννη ν΄ αποχωρήσει από μια αδιέξοδη κατάσταση χωρίς να βάλει χρήματα στον Παναθηναϊκό», δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι «ζει στον κόσμο του»... και το πιο σπαρταριστό το κράτησε για το τέλος:

«Εάν ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης επιθυμεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο Πρωτοδικείο και το άρθρο 99, εγώ δεν μπορώ πλέον να κάνω τίποτε άλλο»... Τόσα και τόσα έκανε... τι άλλο να προλάβει μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες για να μείνει το έργο του ανεξίτηλα χαραγμένο στην ιστορία του συλλόγου...

Καταλήγοντας, μιλάει για «ατομικό και επιχειρηματικό διασυρμό» και ζητάει από τον κόσμο να δείξει κατανόηση και τον καταλάβει, προφανώς γιατί σκέφτεται (μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, παραμονή της Γ.Σ. με θέμα την αύξηση) ν΄ αποσύρει το αίτημά του για αύξηση Μ.Κ. κατά 15 εκ. ευρώ... Εκτός αν σήμερα, επανέλθει δριμύτερος!

«Συμμερίζομαι τη λύπη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού γι΄ αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις, όμως τους καλώ να αναλογισθούν τι θα έκαναν αυτοί στη θέση μου εάν το αντάλλαγμα για να βοηθήσουν την ομάδα μας ήταν να διεσύροντο ατομικά και επιχειρηματικά ανά το Πανελλήνιο»...

Οσο για το υστερόγραφο ? σοφιστεία της ανακοίνωσης, είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που να τον... δικαιώνει ανεξάρτητα από τις εξελίξεις... («Ο Παναθηναϊκός δεν θα τελειώσει με τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη. Θα υπάρξει και επόμενη μέρα?»)

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα να δηλώνει έκπληκτος με την οπισθοχώρηση του Βγενόπουλου και ν΄ αποφεύγει, ακόμα και μετά τη χτεσινή επικοινωνία του με τον μεγαλομέτοχο, την οποιαδήποτε πρόβλεψη..

Πηγή: ΕΘΝΟΣΠΟΡ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags