Facebook Pixel Μόνη λύση η «συγγνώμη» στον Τζίγκερ
| 2012-03-29 18:29:00

Μόνη λύση η «συγγνώμη» στον Τζίγκερ

Μόνη λύση η «συγγνώμη» στον Τζίγκερ

Το έγραψα προχθές και επανέρχομαι. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη θεωρεί ότι η αχαριστία είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα του ανθρώπου και θα έπρεπε να αποτελεί ποινικό αδίκημα! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Και μεταξύ μας, δεν το θεωρεί μόνο η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που είναι μια παραδοσιακή κρητική οικογένεια. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος περίπου το ίδιο πιστεύει. Από συμπεριφορές τέτοιου είδους προήλθε άλλωστε η γνωστή ρήση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».

Επί εποχής Βαρδινογιάννη (και όχι μόνο του Τζίγκερ) ο Παναθηναϊκός ήταν μια υποδειγματική εταιρεία. Δεν χρωστούσε πουθενά! Ούτε στο δημόσιο, ούτε στα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε σε παίκτες, προπονητές ή προμηθευτές.
Βεβαίως και δεν έπαιρνε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα για να δημιουργήσει πράσινη δυναστεία, όπως τείνει να δημιουργήσει στην εποχή μας ο Ολυμπιακός.

Η συμμετοχή του στο λεγόμενο «παρασκήνιο» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ισχυρή στην εποχή του καπετάνιου, αλλά ατόνισε από τότε που ανέλαβε δράση ο Θωμάς Μητρόπουλος στο ΔΣ του αιωνίου αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός έχασε έδαφος στην Ελλάδα, αλλά διατήρησε την ευρωπαϊκή του αύρα, κάνοντας σημαντικές πορείες στα κύπελλα Ευρώπης. Ο κόσμος όμως, ήθελε την κόντρα στην Ελλάδα και φυσικά συμμετοχή στο παρασκήνιο.

Η δημιουργία της Σούπερ Λίγκας με την κίνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, του Πέτρου Κόκκαλη και του Ντέμη Νικολαϊδη, μετά την πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου, έδωσε ελπίδες για ένα ποδόσφαιρο που θα παίζεται στα γήπεδα.

Αυτό όμως, δεν κράτησε πάνω από 2-3 χρόνια. Οι επενδυτές αποσύρθηκαν σταδιακά από το ΔΣ της Λίγκας και την θέση τους πήραν οι εκπρόσωποί τους. Οι ίδιοι αποστασιοποιήθηκαν. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε γιατί είναι πρόσφατα.

Για να αντιμετωπιστεί ο Ολυμπιακός, όπως εκείνοι ήθελαν, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απαιτούσαν χρόνια την αποχώρηση του ομίλου Βαρδινογιάννη από την ομάδα. Αυτή η απαίτηση όμως, δεν γινόταν με κομψό τρόπο.

Τα υβριστικά συνθήματα και πανό έγιναν καθημερινότητα στη ζωή του Παναθηναϊκού. Ο όμιλος, που ήθελε να εγγυηθεί μια ομαλή μετάβαση σε άλλα χέρια με εγγυήσεις, βρέθηκε να καθυβρίζεται… οικογενειακώς.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Η πολυμετοχικότητα διαχειρίστηκε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι επιτυχίες ήρθαν, αλλά από το ταμείο έβγαιναν περισσότερα χρήματα από όσα έμπαιναν.

Το αποτέλεσμα το βιώνει η ομάδα σήμερα. Χρήματα δεν υπάρχουν για μια διανυκτέρευση στην Τρίπολη. Οι παίκτες δεν υπογράφουν για διακανονισμό των οφειλών τους. Ο φούρνος της Παιανίας έχει γράψει χρέη 8.000 ευρώ και τα παιδιά των ακαδημιών ειδοποιήθηκαν ότι από τον Μάιο θα φέρνουν το δικό τους φαγητό για να τρώνε στις εγκαταστάσεις!

Όποιος νομίζει ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη δεν μπορεί να συντηρήσει όχι έναν, αλλά δύο Παναθηναϊκούς, πλανάται. Θέλει όμως, να το κάνει με τον δικό του τρόπο και όχι όπως του υποδεικνύουν άλλοι.

Όσο λοιπόν, η εξέδρα θα διατηρεί την ίδια άποψη, οι πιθανότητες επιστροφής του ομίλου στον Παναθηναϊκό είναι μηδενικές. Αν διαφοροποιηθεί, υπάρχει μια μικρή περίπτωση αλλαγής στάσης. Άλλη λύση σήμερα ΔΕΝ υπάρχει.

ΥΓ: Η αλλαγή στάσης της κίνησης Λυκουρέζου ήταν αναμενόμενη. Σας τα έγραψα χθες.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags