Facebook Pixel Θαυμάσιος, με ημερομηνία λήξης
| 2012-04-03 13:50:00

Θαυμάσιος, με ημερομηνία λήξης

Θαυμάσιος, με ημερομηνία λήξης

Εξέλιξη: λέξη που αποδίδεται σε ποδοσφαιριστή που βελτιώνει τις ατομικές ικανότητές του μέσα από την προσωπική δουλειά του. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Εκρηξη: λέξη που αποδίδεται σε ποδοσφαιριστή που μέσα από τη δουλειά του συνόλου και την ανάληψη ευθυνών και καθηκόντων που ταιριάζουν στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του δίνει την αίσθηση πως είναι ικανός να κάνει και μόνος του τη διαφορά.

Προσωπικότητα: λέξη που οφείλει να χαρακτηρίζει σε υπερθετικό βαθμό ποδοσφαιριστή που δικαιούται να φέρει τον τίτλο του ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικότητα: λέξη που μνημονεύουμε εμείς ώστε να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τον Καρίμ Μπενζεμά.

Εξέλιξε το παιχνίδι του; Βεβαίως. Διανύει τη σεζόν της έκρηξης επιτευγμάτων; Ασφαλώς. Ανέπτυξε προσωπικότητα ώστε να θεωρηθεί ηγέτης; Θα αστειεύεστε. Ο Γάλλος έχει ημερομηνία λήξης. Οχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά για όλα όσα κάνει την τρέχουσα σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οταν ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχωρήσει απ' τη «βασίλισσα», ο Μπενζεμά θα γίνει ξανά Μπενζεμά. Πολύ καλός επιθετικός, αλλά όχι παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής. Οχι επιθετικός, ποδοσφαιριστής.

Σε κάθε ομάδα του ο «Μου» έχει γιγαντώσει τις αρετές ποδοσφαιριστή. Στην Πόρτο ήταν ο Μανίς. Στην Τσέλσι ο Τζο Κόουλ. Στην Ιντερ ο Βέσλεϊ Σνέιντερ και ο Μαϊκόν. Στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Καρίμ Μπενζεμά. Πώς παρουσιάζονταν ο Μανίς, ο Τζο Κόουλ, ο Σνέιντερ και ο Μαϊκόν δίχως τον Μουρίνιο και τις τακτικές του; Ως κοινοί θνητοί ποδοσφαιριστές. Γύρισαν στην πραγματικότητα.

Ουδέποτε έφτασαν σε επιτεύγματα αντίστοιχα εκείνων με τον Μουρίνιο να τους έχει «φτιάξει». Μέσω των συνόλων του. Ουδείς τους μπόρεσε να αποδείξει ατομικά πως ήταν τόσο εξωπραγματικός όσο έδειχνε. Αυτό θα γίνει και με τον Μπενζεμά, εικάζουμε. Είναι η εικονική πραγματικότητα της Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο.

Πηγή: Goal
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags