Facebook Pixel Λεφτά δεν βάζουν, βάζουν όμως μυαλό
| 2012-04-25 14:53:00

Λεφτά δεν βάζουν, βάζουν όμως μυαλό

Λεφτά δεν βάζουν, βάζουν όμως μυαλό

Ο ΑΣΤΙΚΟΣ μύθος στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν μόλις το ποδόσφαιρο είχε γίνει επαγγελματικό, έλεγε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έδωσε τον Παναθηναϊκό στον Γιώργο για να έχει κάτι να παίζει. Τρίχες κατσαρές. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Ο «καπετάνιος» είχε αντιμετωπίσει σοβαρά και τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Οπως είχε πει κι ο ίδιος όταν αποχώρησε, αφιέρωσε στον Παναθηναϊκό τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.

Παιχνίδι και καλαμπούρι είναι αυτό που γίνεται τώρα. Οταν οι ειδήσεις της ημέρας για τον Παναθηναϊκό είναι το εξώδικο του Βγενόπουλου στον Τζίγγερ και η ανταλλαγή σκέψεων του Αλαφούζου με τον κόσμο του Παναθηναϊκού μέσω του Twitter. Πράγματι πρόκειται για καλαμπούρι. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα βήμα πριν από τον τάφο και ο Βγενόπουλος έχει το χαβά του. Οπως ο Λαζόπουλος ασχολείται με τη Μιμή Ντενίση κι εγώ με τον Νταλάρα, αυτός έχει μανία με τον Τζίγγερ και τον Παναθηναϊκό.

Οχι για να βρεθεί λύση. Για να έχει κάτι να λέει και κάτι να κάνει. Την ίδια ώρα, εντελώς αυθόρμητα, οι τοίχοι στα βόρεια προάστια έχουν γεμίσει με συνθήματα. Από το «Τζίγγερ πούλα» της περασμένης δεκαετίας, στο «Τζίγγερ φύγε». Δεν έχουνε πάρει χαμπάρι ότι ο Τζίγγερ πράγματι έχει φύγει και δεν γυρνάει πίσω με τίποτα. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο στον Παναθηναϊκό που δεν πρόκειται ν' αλλάξει: Οτι ο Τζίγγερ αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν. Οποιος θέλει να πάρει την ΠΑΕ, μπορεί να την πάρει. Τσάμπα.

Οποιος δεν θέλει επειδή δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος των υποχρεώσεων, βάζει και βγάζει τα λεφτά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στέλνει εξώδικα. Είναι προφανές ότι ο Βγενόπουλος έχει βρει κάτι να ασχολείται και να παίζει τις ελεύθερες ώρες του.

Τώρα δηλαδή που οι τράπεζες έχουνε αναδουλειές, να βγάζει τ' απωθημένα του με τον Τζίγγερ. Ταυτόχρονα ο Αλαφούζος θέλει να γίνει ο Τροχανάς του Παναθηναϊκού κι ετοιμάζει το μεγάλο κόλπο. Τον Παναθηναϊκό της λαϊκής βάσης με αιμοδότη και χρηματοδότη τον κόσμο του. Οπως δηλαδή κάθε χρόνο γίνεται ο έρανος του Ερυθρού Σταυρού, έτσι θα γίνεται κι ο έρανος για τον Παναθηναϊκό. Με τα εκατομμύρια πράσινες καρδιές, που έλεγε ο Βγενόπουλος, να βάζουν τον οβολό τους για τη λειτουργία και τη συντήρηση της ομάδας.

Αυτή είναι πλέον η μοναδική ορατή λύση στον Παναθηναϊκό. Αφού κανείς δεν βάζει λεφτά, βάζουνε μυαλό. Με την κατάσταση να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να έχει απογοητευτεί μέχρι κι ο Μανώλης Μαυροκουκουλάκης. Ο αιωνόβιος έφηβος έχει εγκαταλείψει πλέον κάθε προσπάθεια. Και πέρα από την πλάκα, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση.

Ο Τζίγγερ, που δεν έβαζε πολλά λεφτά, που δεν ήταν ικανός να διοικήσει, έκανε καταρχήν στην άκρη. Στη συνέχεια σηκώθηκε κι έφυγε. Ο Βγενόπουλος ωστόσο εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση. Ενώ ο Βαρδινογιάννης έχει φύγει, γυρίζει το χρόνο πίσω στο 2008 για να ανατρέψει για δεύτερη φορά αυτόν που δεν υπάρχει. Αυτά.

Είναι μαλ@κες. Μου χρωστάνε, δεν τους χρωστάω
-Γιώργος Κουρής

Σήμερα η δικαιοσύνη καλιγώνει τον ψύλλο

ΠΟΙΟΣ είπε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή; Αυτά είχαν να κάνουν με τη Θέμιδα στην Αρχαία Ελλάδα. Σήμερα πλέον η δικαιοσύνη καλιγώνει τον ψύλλο. Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω. Γνωστή είναι η ιστορία με τις υποκλοπές. Μέχρι το τηλέφωνο του Καραμανλή, όταν παρίστανε τον πρωθυπουργό της χώρας, ήταν υπό παρακολούθηση. Όταν ο Βουλγαράκης έκανε τα σχήματα στον πίνακα σαν ηλεκτρολόγος για να δείξει ότι ήξερε πώς γινότανε η δουλειά. Και φωνάζανε στη Βουλή τον Κορωνιά της Vodafone για να τους τα κάνει πενηνταράκια.

Με τον Καραμανλή να έχει τρομάξει σε τέτοιο βαθμό, που από τότε να μην τολμάει ν' ανοίξει το στόμα του. Ετσι είναι αυτά. Οταν σε κάτι μπλέκεται η Αμέρικαν Εμπασι όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Η υπόθεση αυτή, λοιπόν, μπορεί να ανατρέχει στην περασμένη δεκαετία, αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει. Με τον αρμόδιο εισαγγελέα που τη χειρίζεται να κάνει την κίνηση ματ. Να ζητάει, δηλαδή, την εκταφή της σορού του τεχνικού της Vodafone Τσαλικίδη, που είχε βρεθεί κρεμασμένος στο σπίτι του τον Μάρτιο του 2005.

Πραγματικά οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές και πάνω απ' όλα ταχύτατες. Μιλάμε για αστραπή. Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες, τις προσεχείς μέρες θα υπάρξουν ανατροπές σε δύο ακόμα σοβαρές υποθέσεις. Θα διαταχθεί η εκταφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Ελευθέριου Βενιζέλου για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξέπνευσαν.

Αν ήθελε να την κοπανήσει, θα το είχε κάνει

ΣΩΣΤΟΙ οι συνήγοροι του Τσοχατζόπουλου. Κακώς λένε έχει διαταχθεί η προφυλάκιση του πελάτη τους. Καταρχήν δεν είναι ύποπτος φυγής. Ηδη του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Ελλάδα. Αν πάει να την κάνει λάθρα, θα τον αναγνωρίσουνε.

Ολοι ξέρουνε ποιος είναι. Κι αν ήτανε να την είχε κοπανήσει, θα την είχε κάνει ήδη. Ηξερε πολύ καλά ότι η υπόθεσή του προχωράει και πλησίαζε η ώρα της κρίσης. Υπάρχει ταυτόχρονα και δεύτερο επιχείρημα, που είναι ακόμα πιο ισχυρό. Οτι ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι ύποπτος για τέλεση άλλων αδικημάτων. Αν δεν προφυλακίσεις ένα ληστή τραπέζης είναι βέβαιο ότι θα πάει να ξαναληστέψει.

Ο Τσοχατζόπουλος, αντίθετα, δεν είναι σε θέση πλέον να επαναλάβει αυτά που έκανε. Δεν είναι πλέον υπουργός. Δεν υπογράφει συμβάσεις, δεν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Αυτή είναι η θέση των συνηγόρων του κι είναι απόλυτα κατανοητή. Από κάθε άποψη. Οχι μόνο για τον εν λόγω Τσοχατζόπουλο αλλά για όλους γενικώς. Οτι ο κάθε πολιτικός, δηλαδή, είναι εν δυνάμει ύποπτος για τέλεση αξιόποινων πράξεων, που φτάνουν μέχρι και τις κακουργηματικές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στον τελικό θα σφυρίξει ο Γιάχος;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags