Μόνο οι παίκτες της Ντόρτμουντ είχαν πατήσει το χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός πως η Μπάγερν βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το 3ο –μόλις- λεπτό. Οι Βαυαροί –όπως θα μαρτυρούσε και η συνέχεια- επιδόθηκαν από την αρχή σε μπαράζ λαθών στην άμυνα, πράγμα περίεργο και ασυνήθιστο για αυτούς. Στην πραγματικότητα και τα τρία γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Χάινκες στο πρώτο ημίχρονο -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- ήταν δώρα των αντιπάλων. 

Στο 3’ ολόκληρη η αμυντική γραμμή των Βαυαρών πιάστηκε κορόιδο από το «1-2» των Μπλαστσικόφσκι και Καγκάβα (σκόραρε σε κενή εστία ο Ιάπωνας), στο 40’ ο Μπόατενγκ εντελώς αψυχολόγητα πήρε τα πόδια του πρώτου δίνοντας την ευκαιρία στον Χούμελς να ευστοχήσει σε πέναλτι και στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά ενός άλλου Πολωνού –του Λεβαντόφσκι- να εκμεταλλευτεί την βαυαρική τρικυμία και να χριστεί σκόρερ. 

Το μόνο –κυριολεκτικά- που μπόρεσε να κάνει η Μπάγερν σε ένα ολόκληρο ημίχρονο ήταν να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι με τον Ρόμπεν. Κατά τα άλλα ο χρόνος περνούσε και η ομάδα που θαυμάσαμε στο «Μπερναμπέου», αυτή που φιλοδοξεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν μας έκανε σχεδόν ούτε μια φορά την τιμή να εμφανιστεί στο γήπεδο. 
Στο δεύτερο μέρος, αν εξαιρέσει κανείς τα νεύρα των Σβάινσταϊγκερ και Μπαντστούμπερ, την ανυπαρξία (μέχρι το 75’) του Ριμπερί κι ένα δοκάρι του Γκόμες, δύσκολα βρίσκει κανείς πράγματα άξια ανάμνησης από την Μπάγερν. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος ο Γάλλος πέτυχε ένα γκολ-ποίημα και στη συνέχεια δοκίμασε –ανεπιτυχώς- να αποδείξει πως ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Αντίθετα, οι νταμπλούχοι –πια- Γερμανίας έδωσαν μαθήματα τακτικής. Δίχως να κινδυνεύουν πίσω, είχαν τη δυνατότητα να βγάζουν αντεπιθέσεις που μύριζαν γκολ. Σε δύο από αυτές ο Λεβαντόφσκι – ο καλύτερος μαζί με τον Καγκάβα παίκτης της Ντόρτμουντ- σημείωσε ακόμη δύο γκολ και βοήθησε στη διαμόρφωση του τελικού 5-2 που πιστοποιεί αυτό που αντιλήφθηκαν όλοι όσοι παρακολουθούν γερμανικό ποδόσφαιρο: Η χώρα άλλαξε… σερίφη. Εντός των τειχών, η Μπορούσια είναι το μεγάλο αφεντικό. Κάτι που ίσως τώρα πληγώνει την Μπάγερν και τους φίλους, αλλά αν σε μία εβδομάδα από τώρα η ομάδα σηκώσει το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ελάχιστη σημασία θα έχει… 

Πηγή: Sportfm