Έχοντας διανύσει πια το 1/5ο της κανονικής σεζόν στην Σούπερ Λίγκα μπορεί να γίνει ένα πρώτο ταμείο, συγκριτικά και με τις προηγούμενες περιόδους, στο ανάλογο διάστημα.
Σε βάθος πενταετίας, λοιπόν, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που έχουν κατακτήσει δυο φορές όλες τις θέσεις στην πρώτη τριάδα στην διάρκεια της κανονικής περιόδου (2009-10, 2011-12), ενώ πάντα βρίσκονται τουλάχιστον στις δυο από τις τρείς πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Συνεπώς, τούτη τη δεδομένη στιγμή επικεντρωνόμαστε σ’ αυτές τις ομάδες.
Φυσικά, κάποιες σεζόν στις εφτά πρώτες αγωνιστικές υπάρχουν κι αρκετά ντέρμπι, ενώ φέτος έχει γίνει μόλις ένα (ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1). Κάτι που σίγουρα παίζει τον ρόλο του. Όπως θυμόμαστε, εξάλλου, και την σεζόν 2011-12, όταν με τις ομάδες Α, Β υπήρχε μια σχετική αναταραχή στο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών. Γι’ αυτό, άλλωστε, η ανάλυση γίνεται με εύρος πενταετίας.
Η αναφορά στο σημερινό κομμάτι γίνεται αποκλειστικά για τις εφτά πρώτες αγωνιστικές, δηλαδή για το ξεκίνημα της κάθε ομάδας την τελευταία πενταετία. Κι εδώ βλέπουμε το εξής:
Ο Ολυμπιακός και φέτος με 19 β. είναι ουσιαστικά στον μέσο όρο του. Στις πέντε τελευταίες σεζόν ο απολογισμός του στις εφτά πρώτες αγωνιστικές είναι μεταξύ 18-21 β. Ωστόσο στο επιθετικό κομμάτι έχει την 2η καλύτερη συγκομιδή του, ενώ στο αμυντικό την καλύτερη της πενταετίας.
Ο ΠΑΟΚ έχει πιάσει το ταβάνι πενταετίας, ισοφαρίζοντας την περσινή συγκομιδή του στους 16 β., όταν και ήρθε 2ος στην κανονική περίοδο. Με το ενισχυμένο του ρόστερ μεσοεπιθετικά έχει πετύχει την πιο δυνατή επίδοσή του στο σκοράρισμα, ενώ αμυντικά τα έχει πάει και καλύτερα στο ίδιο διάστημα.
Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr