Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Σεντζέν επιβεβαίωσε ότι το θύμα είχε έρθει σε επαφή με πουλερικά, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί με ποιον τρόπο μολύνθηκε από τον ιό Η5Ν1 ο 39χρονος οδηγός λεωφορείου, προσθέτει το πρακτορείο.
"Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και οι πολίτες της Σεντζέν δεν πρέπει να πανικοβάλλονται", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κέντρου.
Το επίπεδο συναγερμού για την γρίπη των πτηνών στην Σεντζέν, γειτονική του Χονγκ Κονγκ, είναι "σοβαρό" και οι αρχές ανακοίνωσαν προσωρινό εμπάργκο στις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών.
Η Κίνα θεωρείται ως μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο κίνδυνο επιδημίας της γρίπης των πτηνών εξαιτίας του γεγονότος ότι στη χώρα εκτρέφεται ο μεγαλύτερος αριθμός πουλερικών στον κόσμο και στις αγροτικές περιοχές οι άνθρωποι ζουν πολύ κοντά με τα πουλερικά.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο