Facebook Pixel Mάρκο Λιβάγια, ο αντικαταστάτης του Πέτρου Μάνταλου
| 2017-11-02 22:20:00

Τελείωσε: Αυτός είναι ο αντι-Μάνταλος!

Sportdog Team
Τελείωσε: Αυτός είναι ο αντι-Μάνταλος!

Πολλή κουβέντα έχει γίνει αλλά σήμερα δόθηκε η απάντηση.

Από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Πέτρος Μάνταλος, άνοιξε μια τεράστια κουβέντα στην ΑΕΚ για το πώς πρέπει να καλυφθεί το μεγάλο κενό του αρχηγού της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Από τη μία λέγεται ότι η Ένωση πρέπει να κάνει μεταγραφή τον Γενάρη (ακούστηκε έντονα το όνομα του Μασούντ από τον Πανιώνιο), από την άλλη υπάρχει και η άποψη πως στην ομάδα υπάρχουν επιλογές για να δοθεί λύση εκ των έσω.

Σίγουρα μία ακόμη προσθήκη δε θα ήταν άσχημη απόφαση από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, ωστόσο αν οι άνθρωποι της ομάδας επιλέξουν να πορευθούν ως έχουν, μάλλον το χρίσμα του αντι-Μάνταλου πρέπει να δοθεί στον Μάρκο Λιβάγια.

Ο Κροάτης άσος είναι ο μοναδικός παίκτης αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ που έχει την ποιότητα να ηγηθεί της ομάδας στη μεσαία γραμμή κι αυτό απέδειξε κι όσο αγωνίστηκε απόψε στο μεγάλο παιχνίδι με τη Μίλαν.

Ο Μάρκο Λιβάγια μπορεί να μην έχει τα τρεξίματα του Πέτρου Μάνταλου, ωστόσο έχει τη δημιουργική ικανότητα του Έλληνα άσου, για να μπορεί να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της Ένωσης.

Ο Κροάτης διαθέτει ντρίμπλα, ατομική ενέργεια να διασπάει τις αντίπαλες άμυνες, αλλά και την ποδοσφαιρική ευφυΐα για να ξεμπλοκάρει την ανάπτυξη της ομάδας του.

Στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Ροσονέρι τον ρόλο του αντι-Μάνταλου ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που βαπτίστηκε ως διάδοχος του αρχηγού της ΑΕΚ, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στα... παπούτσια του με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Τάσος Μπασέτας είναι πιο αργός από τον Πέτρο Μάνταλο, προτιμάει να αγωνίζεται με πλάτη στον αντίπαλο, επομένως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να προσφέρει επιθετικά όσο ο αρχηγός, αν και μπορεί να παίξει κάθετα την μπάλα, ενώ διαθέτει καλό σουτ.

Απεναντίας, ο Μάρκο Λιβάγια έχει άλλη κλάση κι αυτό το αποδεικνύει σε κάθε άγγιγμά του με την μπάλα. Τρομερά κοντρόλ, ντρίμπλα σε κίνηση, τις περισσότερες φορές ή θα περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο ή, στη χειρότερη, θα κερδίσει φάουλ, όπως συνέβη αρκετές φορές απέναντι στη Μίλαν.

Παράλληλα, είναι ένας παίκτης που πατάει περιοχή, βλέπει την αντίπαλη εστία και μπορεί να απειλήσει είτε με ασίστ είτε με προσωπική εκτέλεση, στοιχεία που έχει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τη διαφορά ότι ο Έλληνας άσος αποδίδει καλύτερα πάνω στη γραμμή.

Ο Κροάτης, λοιπόν, έχει όλο το πακέτο, για να μετατοπισθεί λίγο πίσω στο γήπεδο και να πάρει τον ρόλο του μεγάλου άτυχου της φετινής ΑΕΚ. Εξάλλου, αυτό μπορεί να γίνει τώρα πιο εύκολα από τη στιγμή που επέστρεψε ξανά δυνατός στη δράση ο Γιώργος Γιακουμάκης και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει μια έξτρα επιλογή για την επίθεση εκτός από τον Σέρχιο Αραούχο.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags