Η Ρεάλ είχε να πάρει 20 χρόνια Ευρωλίγκα το 2015, όταν και έσπασε την κακή αυτή παράδοση. Και τρία χρόνια μετά κατέκτησε και πάλι την κορυφή της Ευρώπης, φθάνοντας έτσι τα 10 τρόπαια στην ιστορία της. Ηταν η πρώτη, έγινε πλέον ακόμη πιο...πρώτη, καθώς ξέφυγε με τρεις κούπες από την ΤΣΣΚΑ, που είναι στην δεύτερη θέση.

Ο 19χρονος Λούκα Ντόντσιτς στο -λογικά- τελευταίο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, αφού θα πάει στο ΝΒΑ, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Πως όχι άλλωστε, αφού μετά την κανονική περίοδο, αναδείχθηκε MVP και του φάιναλ-φορ. 

Στον τελικό ήταν εκείνος, που κράτησε την Ρεάλ σε θέση υπεροχής με το μεστό του παιχνίδι. Με τους 15 πόντους, που σημείωσε, και τις 4 ασίστ, που έδωσε. Πολυτιμότερος, πάντως, του τελικού για την Ρεάλ ήταν ο Γάλλος, Φαμπιάν Κοζέρ, ο οποίος είχε 17 πόντους. Αν δεν έχανε και δύο βολές στο τέλος, θα άγγιζε το τέλειο.

Εν τω μεταξύ δικαιώθηκε και πάλι ο κόουτς, Πάμπλο Λάσο, τον οποίο εδώ στην Ελλάδα χαρακτηρίζαμε «ταβερνιάρη» και άσχετο. Ο άνθρωπος, όμως, μόνο τέτοιος δεν είναι.

Στην αντίπερα όχθη το άστρο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έλαμψε αυτή τη φορά. Ατύχησε να μην πάρει βοήθεια από τους περιφερειακούς του, ατύχησε να μην πάρει βοήθεια από τον Γιαν Βέσελι. Ο Τσέχος σέντερ ίσως και να έκανε το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του, καθώς τελείωσε το ματς με μόλις 3 πόντους. Εχασε φάσεις και στην άμυνα, ενώ είναι σίγουρο ότι επηρεάστηκε από τα δύο γρήγορα φάουλ, που έκανε.

Η Φενέρ θα παλέψει του χρόνου για αυτό, που δεν μπόρεσε να πετύχει φέτος, και ίσως σε αυτή την προσπάθειά της θα έχει τον Σκότι Ουίλμπεκιν από την Νταρουσάφακα, ενώ είναι πιθανό να επιστρέψει από τους Τζαζ ο Εκπε Γιούντο. Ενας σέντερ, που της έλειψε πολύ φέτος.