Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερά καρφιά πριν από τη Βασιλεία – Τότε τα σπρώχνει ο ΠΑΟΚ – Για τα σκουπίδια ο...
| 2018-07-16 20:48:00

Τρομερά καρφιά πριν από τη Βασιλεία – Τότε τα σπρώχνει ο ΠΑΟΚ – Για τα σκουπίδια ο...

του Κωστή Ραπτόπουλου
Τρομερά καρφιά πριν από τη Βασιλεία – Τότε τα σπρώχνει ο ΠΑΟΚ – Για τα σκουπίδια ο...

Θα έχει πρόβλημα, αν κάποιος προπονητής κλείσει τα μπακ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος σε μία πρόβα τζενεράλε κόντρα σε ομάδα, η οποία τώρα ανεβαίνει κατηγορία. Αν συγκρίνετε τον περσινό με τον φετινό ΠΑΟΚ, το θετικό είναι ότι έχει μείνει ο κορμός. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί... Αυτός ήταν ο βασικός στόχος, να μη φύγουν ποδοσφαιριστές.

Από εκεί και πέρα όμως έχουν φανεί κάποιες σοβαρές αδυναμίες στο οργανωτικό παιχνίδι από τον άξονα. Πάλι οι πλάγιοι μπακ είναι αυτοί που τραβούν το παιχνίδι της οργάνωσης. Αν δηλαδή βρεθεί ένας προπονητής και κλείσει τον ΠΑΟΚ από τα άκρα, μπλοκάροντας τα μπακ, μπορεί να τον κόψει. Δηλαδή αν βάλει δύο χαφ να αναχαιτίσουν τα μπακ όταν ανεβαίνουν θα έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη.

Γιατί ο Πέλκας μπορεί να έδειξε με τη Ντε Γκράαφσαπ στοιχεία δεκαριού, αλλά τηρουμένων των αναλογιών της ομάδας που έπαιξε δεν θα τον δούμε σε υψηλό επίπεδο να βγάζει ασίστ. Κρατώ ως θετικό τα δύο πλάγια μπακ, το δίδυμο Πέλκα-Πρίγιοβιτς, από εκεί και πέρα όμως, όταν εγώ είμαι ΠΑΟΚ του Σαββίδη και σε πρόβα τζενεράλε έχω τον Κρέσπο αριστερό στόπερ, τον Μαουρίτσιο και τον Κάνιας εξαροχτάρια και τον Λημνιό έξω δεξιά και ο ρεπόρτερ λέει ότι αυτή θα είναι η βασική 11άδα της ομάδας έναντι της Βασιλείας, υπάρχει ένας ελαφρύς προβληματισμός για το τι θα ακολουθήσει.

Βλέποντας και το τελευταίο φιλικό της Βασιλείας που έφαγε 5 από τη Φέγενορντ προκύπτουν αισιόδοξα στοιχεία. Ο ΠΑΟΚ δείχνει, ότι περιμένει να δει τι θα κάνει με τους Ελβετούς. Αν περάσει δηλαδή θα σπρώξει λεφτά. Δείχνει να μία κωλυσιεργία...

Ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, φίλος μου, μού είπε, ότι θα κοιτάξω να πάρω τέλη Αυγούστου άδεια, γιατί τότε θα τρέχουμε σαν τους τρελούς στα αεροδρόμια για τους τελευταίους των μεταγραφών. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι από το ανοιχτό μπάτζετ που δήλωσε ο Σαββίδης σε μία στιγμή ευφορίας του, πάει στο στυλ κάποιων φίλων μου. Όντες απένταροι πάνε στη λαϊκή της Τούμπας στις 13:15 το μεσημέρι και παίρνουν ό,τι σαβούρα περισσέψει και μαλώνουν με τις γάτες ποιος θα πάρει τις τελευταίες σαρδέλες. Αυτό που είπε με αυτό που κάνει δεν ταιριάζουν.

Επίσης έτσι όπως φαίνεται, οι δύο μεταγραφές, ο Χατσερίδης και ο Ζάμπα, αν και είναι νωρίς ακόμα να κρίνουμε, τείνουν να γίνουν απροσάρμοστοι. Όσον αφορά τον Λημνιό, νομίζω, ότι λόγω Ουάρντα και Λάμπρου, περισσεύει. Πρέπει να δοθεί δανεικός παρέα με τον Κουλούρη και να βγάλουν πέμπτο τον Ατρόμητο.

Σε αυτό το φιλικό το θετικότερο που είδα ήταν στο πρώτο γκολ. Ο Πέλκας που δεν είναι δεκάρι, παίρνει στοιχεία δεκαριού και ο Πρίγιοβιτς εκτελεί με ντρίπλα και πλασέ απέναντι από τον τερματοφύλακα. Δηλαδή βλέπουμε δύο στοιχεία που οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν έχουν.

Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη Βασιλεία, ακόμα και έτσι όπως είναι, είναι πιο έτοιμος. Αυτή είναι η ευκαιρία του.

Με προβληματίζει όμως πάρα πολύ ο Κάνιας. Εγώ θα τον πέταγα στα σκουπίδια, στο πρώτο απορριματοφόρο που θα πέρναγε χαράματα έξω από την Ανατολικής Θράκης, στην Κάτω Τούμπα. Τρεις φορές τον πίεσαν, τρεις φορές έχασε τη μπάλα. Να καταβάσει δεν μπορεί, σουτ από μέση απόσταση δεν έχει, ψηλός δεν είναι. Ανάθεμα σε αυτόν που έφερε αυτόν τον παίκτη, ο οποίος αν κάνει 30 μέτρα σπριντ ανοίγει το στόμα του σαν τον ροφό και είναι έτοιμος να πεθάνει. Τον ΠΑΟΚ τον παρακολουθώ από το 1978, από δέκα χρονών παιδάκι. Χειρότερο εξάρι δεν έχω ξαναδεί.

Και κάτι τελευταίο πριν περάσω στις απαντήσεις των ερωτημάτων των αναγνωστών. Ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος που έχουν περάσει τα -άντα, δεν ξέρω κατά πόσο θα ανταποκριθούν ένα χρόνο ακόμα σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη. Χρειάζονται σοβαρές και μεστές λύσεις από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τους προσέξει πάρα πολύ, γι'αυτό χρειάζονται αντικαταστάτες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags